”Rejsegilde” på det nye Ladbyskib

11. februar 2015 | Vikingemuseet Ladby

I dag (Onsdag d. 11. februar) var en festlig dag i Ladby. Der blev nemlig holdt rejsegilde på byggepladsen. Her blev det fejret, at 8. bord er kommet på plads, og det sidste dørkbræt er blevet lagt i det nye, smukke Ladbyskib. Det betyder, at skroget på det store vikingeskib er færdigt, og at skibet om ikke så forfærdelig længe kan sejle på vandet.

Hvis alt går efter planen bliver det nye Ladbyskib nemlig søsat i pinsen 2016. Det meldte vikingemuseet ud tidligere i februar, efter at finansieringen af de sidste etaper af byggeriet faldt på plads. Augustinus Fonden bevilgede før jul yderligere 500.000 kr. til projektet, og her i det nye år blev det beløb blevet fulgt op af 500.000 kr. fra Turismeudvalget.

Både bådebyggere og smede mødte op til festlighederne, som traditionen tro bød på pølser, øl og vand.

Se flere billeder og læs også artiklen på TV2

Ny flot bog om vikingetiden
16. oktober 2019

Nyhed i museumsbutikken

Spøgelsesskib er finalist til Den Fynske Kulturpris
15. oktober 2019

Spøgelseskibet er blandt de fem finalister til Den Fynske Kulturpris

Sværdslag og øksehug på Vikingemuseet
12. september 2019

Nyt vikingeevent på Fyn: Vikingemuseet Ladby har inviteret danske vikingekrigere på træningslejr. Til glæde for såvel krigere som publikum.

Titusindvis af detektorfund skaber unik viden
7. august 2019
Landskab & Arkæologi

Med et overblik over 26.000 detektorfund skaber ny rapport et bagtæppe for at forstå blandt andet placeringen af Ladby-graven.