”Rejsegilde” på det nye Ladbyskib

11. februar 2015 | Vikingemuseet Ladby

I dag (Onsdag d. 11. februar) var en festlig dag i Ladby. Der blev nemlig holdt rejsegilde på byggepladsen. Her blev det fejret, at 8. bord er kommet på plads, og det sidste dørkbræt er blevet lagt i det nye, smukke Ladbyskib. Det betyder, at skroget på det store vikingeskib er færdigt, og at skibet om ikke så forfærdelig længe kan sejle på vandet.

Hvis alt går efter planen bliver det nye Ladbyskib nemlig søsat i pinsen 2016. Det meldte vikingemuseet ud tidligere i februar, efter at finansieringen af de sidste etaper af byggeriet faldt på plads. Augustinus Fonden bevilgede før jul yderligere 500.000 kr. til projektet, og her i det nye år blev det beløb blevet fulgt op af 500.000 kr. fra Turismeudvalget.

Både bådebyggere og smede mødte op til festlighederne, som traditionen tro bød på pølser, øl og vand.

Se flere billeder og læs også artiklen på TV2

Titusindvis af detektorfund skaber unik viden
7. august 2019
Landskab & Arkæologi

Med et overblik over 26.000 detektorfund skaber ny rapport et bagtæppe for at forstå blandt andet placeringen af Ladby-graven.

Ladbydragen på sommertogt
12. juli 2019

For første gang sejler Ladbydragen denne sommer på et længere togt på de åbne farvande.

Er du vores nye formidlingsinspektør?
21. juni 2019

Jobopslag: Vikingemuseet Ladby søger ny formidlingsinspektør. Stillingen er på 37 timer ugentligt. Ansøgningsfrist 15. august.

Bronzealderfund ved Ullerslev
15. marts 2019
Landskab & Arkæologi

Spektakulære detektorfund af genstande fra bronzealderen tegner konturerne af et helligt landskab ved Ullerslev.