”Rejsegilde” på det nye Ladbyskib

11. februar 2015 | Vikingemuseet Ladby

I dag (Onsdag d. 11. februar) var en festlig dag i Ladby. Der blev nemlig holdt rejsegilde på byggepladsen. Her blev det fejret, at 8. bord er kommet på plads, og det sidste dørkbræt er blevet lagt i det nye, smukke Ladbyskib. Det betyder, at skroget på det store vikingeskib er færdigt, og at skibet om ikke så forfærdelig længe kan sejle på vandet.

Hvis alt går efter planen bliver det nye Ladbyskib nemlig søsat i pinsen 2016. Det meldte vikingemuseet ud tidligere i februar, efter at finansieringen af de sidste etaper af byggeriet faldt på plads. Augustinus Fonden bevilgede før jul yderligere 500.000 kr. til projektet, og her i det nye år blev det beløb blevet fulgt op af 500.000 kr. fra Turismeudvalget.

Både bådebyggere og smede mødte op til festlighederne, som traditionen tro bød på pølser, øl og vand.

Se flere billeder og læs også artiklen på TV2

Hjælp til skoletid i hjemmet
16. marts 2020

Er hele familien hjemme på grund af lukkede skoler? Så kommer Vikingemuseet Ladby med hjælp!

Museet holder lukket
12. marts 2020

Vikingemuseet Ladby er lukket for publikum til og med 13. april, og alle arrangementer i perioden er aflyst.

Vikingerne gik under jorden for at arbejde
24. februar 2020

To grubehuse på vej på Vikingemuseet Ladby.

Gravpladsområdet omkring Ladby-gravhøjen undersøges
5. februar 2020

I lørdags blev første etape af en planlagt undersøgelse af området omkring Ladbygraven gennemført. Nu venter yderligere undersøgelser for at museet kan få overblik Ladbygravens kontekst.