”Rejsegilde” på det nye Ladbyskib

11. februar 2015 | Vikingemuseet Ladby

I dag (Onsdag d. 11. februar) var en festlig dag i Ladby. Der blev nemlig holdt rejsegilde på byggepladsen. Her blev det fejret, at 8. bord er kommet på plads, og det sidste dørkbræt er blevet lagt i det nye, smukke Ladbyskib. Det betyder, at skroget på det store vikingeskib er færdigt, og at skibet om ikke så forfærdelig længe kan sejle på vandet.

Hvis alt går efter planen bliver det nye Ladbyskib nemlig søsat i pinsen 2016. Det meldte vikingemuseet ud tidligere i februar, efter at finansieringen af de sidste etaper af byggeriet faldt på plads. Augustinus Fonden bevilgede før jul yderligere 500.000 kr. til projektet, og her i det nye år blev det beløb blevet fulgt op af 500.000 kr. fra Turismeudvalget.

Både bådebyggere og smede mødte op til festlighederne, som traditionen tro bød på pølser, øl og vand.

Se flere billeder og læs også artiklen på TV2

Kender du dine guder og jætter?
4. december 2018

Følg vores facebook-julekalender og lær de mange guder og jætter fra den nordiske mytologi at kende.

Tæt på 12.000 så spøgelsesskibet
24. oktober 2018

Ladbydragens søster i form af et tågeskib skabt af vand og lys har i løbet af seks uger trukket tæt på 12.000 mennesker til Munkebo.

Velbesøgt vikingeskib af lys og vand
14. september 2018

I hundredvis valfarter nysgerrige hver aften til Munkebo for at se Ladbyskibets "spøgelse" af lys og vand.