Albani Fonden støtter dragtgruppen

03. december 2015 | Vikingemuseet Ladby

Formand for Albani Fonden, Paul Nissen, besøgte Vikingemuseet Ladby for at se udkommet af fondens støtte til vikingedragtgruppen.

For godt et år siden begyndte der at blive syet endnu flittigere på Vikingemuseet Ladby. Der begyndte en gruppe af frivillige nemlig arbejdet med at sy nye vikingedragter. Og som velkommen opbakning til dette projekt valgte Albani Fonden i december sidste år at støtte arbejdet en flot bevilling på 64.500 kr.

Siden er der blevet syet og farvet, så vi museet efterhånden har flere stykker vikingetøj at vise frem, og Albani Fondens direktør, Paul Nissen, var derfor inviteret på besøg på museet for at besigtige det fine arbejder samt officielt at overrække en check på det støttede beløb til museet nye afdelingsleder, Claus F. Sørensen. Efterfølgende fortalte Liselotte Christensen fra dragtgruppen om gruppens arbejde med at sy vikingedragter og om det hyggelige ved at være en del af dragtgruppen.

Lad dine sanser blive udfordret
9. april 2019

Hvad er der i spanden?

Bronzealderfund ved Ullerslev
15. marts 2019
Landskab & Arkæologi

Spektakulære detektorfund af genstande fra bronzealderen tegner konturerne af et helligt landskab ved Ullerslev.

Hal er endnu ældre end først antaget
1. marts 2019

Hvad vi troede var en stor vikingehal på Munkebo Bakke har vist sig at være Fyns største bygning fra yngre germansk jernalder.