Den amerikanske ambassadør i Ladby

29. april 2015 | Vikingemuseet Ladby

I denne uge var der fint besøg på Vikingemuseet i Ladby. Den amerikanske ambassadør Rufus Gifford besøgte nemlig Kerteminde, og det betød naturligvis et visit ud til det gamle vikingeskib ved Odense fjord.

Ambassadøren var meget begejstret for museet og ikke mindst for de mange frivillige brodøser, smede og bådebyggere. Især det nye Ladbyskib havde Giffords interesse, og han lovede næsten at komme igen og hjælpe med at bygge skibet. Efter besøget i Ladby var der frokost på Rudolf Mathis og en rundvisning på den nye renæssancehavn og jollehavn. Herefter fortsatte ambassadøren videre til Johannes Larsen Museet og Kverneland Group.

Rufus Gifford er tidligere manuskriptforfatter i Hollywood, og han var i 2012 finansdirektør på Barack Obamas præsidentvalgkampagne. Han har været USAs ambassadør i Danmark siden 2013.

Ny flot bog om vikingetiden
16. oktober 2019

Nyhed i museumsbutikken

Spøgelsesskib er finalist til Den Fynske Kulturpris
15. oktober 2019

Spøgelseskibet er blandt de fem finalister til Den Fynske Kulturpris

Sværdslag og øksehug på Vikingemuseet
12. september 2019

Nyt vikingeevent på Fyn: Vikingemuseet Ladby har inviteret danske vikingekrigere på træningslejr. Til glæde for såvel krigere som publikum.

Titusindvis af detektorfund skaber unik viden
7. august 2019
Landskab & Arkæologi

Med et overblik over 26.000 detektorfund skaber ny rapport et bagtæppe for at forstå blandt andet placeringen af Ladby-graven.