Den amerikanske ambassadør i Ladby

29. april 2015 | Vikingemuseet Ladby

I denne uge var der fint besøg på Vikingemuseet i Ladby. Den amerikanske ambassadør Rufus Gifford besøgte nemlig Kerteminde, og det betød naturligvis et visit ud til det gamle vikingeskib ved Odense fjord.

Ambassadøren var meget begejstret for museet og ikke mindst for de mange frivillige brodøser, smede og bådebyggere. Især det nye Ladbyskib havde Giffords interesse, og han lovede næsten at komme igen og hjælpe med at bygge skibet. Efter besøget i Ladby var der frokost på Rudolf Mathis og en rundvisning på den nye renæssancehavn og jollehavn. Herefter fortsatte ambassadøren videre til Johannes Larsen Museet og Kverneland Group.

Rufus Gifford er tidligere manuskriptforfatter i Hollywood, og han var i 2012 finansdirektør på Barack Obamas præsidentvalgkampagne. Han har været USAs ambassadør i Danmark siden 2013.

Titusindvis af detektorfund skaber unik viden
7. august 2019
Landskab & Arkæologi

Med et overblik over 26.000 detektorfund skaber ny rapport et bagtæppe for at forstå blandt andet placeringen af Ladby-graven.

Ladbydragen på sommertogt
12. juli 2019

For første gang sejler Ladbydragen denne sommer på et længere togt på de åbne farvande.

Er du vores nye formidlingsinspektør?
21. juni 2019

Jobopslag: Vikingemuseet Ladby søger ny formidlingsinspektør. Stillingen er på 37 timer ugentligt. Ansøgningsfrist 15. august.

Bronzealderfund ved Ullerslev
15. marts 2019
Landskab & Arkæologi

Spektakulære detektorfund af genstande fra bronzealderen tegner konturerne af et helligt landskab ved Ullerslev.