Den amerikanske ambassadør i Ladby

29. april 2015 | Vikingemuseet Ladby

I denne uge var der fint besøg på Vikingemuseet i Ladby. Den amerikanske ambassadør Rufus Gifford besøgte nemlig Kerteminde, og det betød naturligvis et visit ud til det gamle vikingeskib ved Odense fjord.

Ambassadøren var meget begejstret for museet og ikke mindst for de mange frivillige brodøser, smede og bådebyggere. Især det nye Ladbyskib havde Giffords interesse, og han lovede næsten at komme igen og hjælpe med at bygge skibet. Efter besøget i Ladby var der frokost på Rudolf Mathis og en rundvisning på den nye renæssancehavn og jollehavn. Herefter fortsatte ambassadøren videre til Johannes Larsen Museet og Kverneland Group.

Rufus Gifford er tidligere manuskriptforfatter i Hollywood, og han var i 2012 finansdirektør på Barack Obamas præsidentvalgkampagne. Han har været USAs ambassadør i Danmark siden 2013.

Lad dine sanser blive udfordret
9. april 2019

Hvad er der i spanden?

Bronzealderfund ved Ullerslev
15. marts 2019
Landskab & Arkæologi

Spektakulære detektorfund af genstande fra bronzealderen tegner konturerne af et helligt landskab ved Ullerslev.

Hal er endnu ældre end først antaget
1. marts 2019

Hvad vi troede var en stor vikingehal på Munkebo Bakke har vist sig at være Fyns største bygning fra yngre germansk jernalder.