Dk4 stiller skarpt på Vikingemuseet Ladby

26. januar 2015 | Vikingemuseet Ladby

Der bliver sat fokus på Vikingemuseet Ladby på søndag, når Frantz Howitz og dk4 ser nærmere på Ladbykongens grav i serien I vikingernes land. Hør her historien om vikingeskibsgraven i Ladby og bygningen af en fuldskalakopi af det berømte Ladbyskib.

Vikingetiden er den periode af oldtiden, der fascinerer mest. Det er der mange grunde til. Først og fremmest er der alle myterne om de vilde vikinger, der sejlede ud i verden for at handle og plyndre og bemægtige sig nyt land, hvor de bosatte sig. Dette er dog ikke hele sandheden. Gennem 6 udsendelser går Frantz Howitz tæt på vikingetiden og ser nærmere på historien, myterne og fascinationen. De 6 udsendelser er bygget op således:

• Ribe
  • Nationalmuseets vikingeskatte
  • Kongernes Jelling
  • Ladbykongens grav
  • Lindholm Høje og Fyrkat
  • Trelleborg

Se med på søndag d. 1. februar kl. 21.30 på dk4.
Filmen er sponsoreret af museumsforeningen i Kerteminde.

Lad dine sanser blive udfordret
9. april 2019

Hvad er der i spanden?

Bronzealderfund ved Ullerslev
15. marts 2019
Landskab & Arkæologi

Spektakulære detektorfund af genstande fra bronzealderen tegner konturerne af et helligt landskab ved Ullerslev.

Hal er endnu ældre end først antaget
1. marts 2019

Hvad vi troede var en stor vikingehal på Munkebo Bakke har vist sig at være Fyns største bygning fra yngre germansk jernalder.