Dk4 stiller skarpt på Vikingemuseet Ladby

26. januar 2015 | Vikingemuseet Ladby

Der bliver sat fokus på Vikingemuseet Ladby på søndag, når Frantz Howitz og dk4 ser nærmere på Ladbykongens grav i serien I vikingernes land. Hør her historien om vikingeskibsgraven i Ladby og bygningen af en fuldskalakopi af det berømte Ladbyskib.

Vikingetiden er den periode af oldtiden, der fascinerer mest. Det er der mange grunde til. Først og fremmest er der alle myterne om de vilde vikinger, der sejlede ud i verden for at handle og plyndre og bemægtige sig nyt land, hvor de bosatte sig. Dette er dog ikke hele sandheden. Gennem 6 udsendelser går Frantz Howitz tæt på vikingetiden og ser nærmere på historien, myterne og fascinationen. De 6 udsendelser er bygget op således:

• Ribe
  • Nationalmuseets vikingeskatte
  • Kongernes Jelling
  • Ladbykongens grav
  • Lindholm Høje og Fyrkat
  • Trelleborg

Se med på søndag d. 1. februar kl. 21.30 på dk4.
Filmen er sponsoreret af museumsforeningen i Kerteminde.

Kender du dine guder og jætter?
4. december 2018

Følg vores facebook-julekalender og lær de mange guder og jætter fra den nordiske mytologi at kende.

Tæt på 12.000 så spøgelsesskibet
24. oktober 2018

Ladbydragens søster i form af et tågeskib skabt af vand og lys har i løbet af seks uger trukket tæt på 12.000 mennesker til Munkebo.

Velbesøgt vikingeskib af lys og vand
14. september 2018

I hundredvis valfarter nysgerrige hver aften til Munkebo for at se Ladbyskibets "spøgelse" af lys og vand.