Halv million til vikingeturisme

09. december 2015 | Vikingemuseet Ladby

I et samarbejde med andre danske vikingedestinationer skal Vikingemuseet Ladby være med til at udvikle kulturturismen i Danmark.

500.000 kr. er blevet uddelt til projektet "Vikingebuen", som Vikingemuseet Ladby deltager i. "Vikingebuen" er et samarbejdsprojekt mellem Vikingemuseet Ladby, Nationalmuseet, Ribe Viking Center, Nordylland Historiske Museum m.fl. Gennem fælles markedsføring og produktudvikling er det målet at udvikle destinationer, så de i højere grad imødekommer og faciliteter den stigende efterspørgsel på den danske kulturarv fra vikingetiden. 

Udenlandske turister efterspørger kultur

Pengene uddeles fra Culture Plus, som så dagens lys i forbindelse med vækstplanen for dansk turisme fra 2014. Visit Denmark vurderer, at 40 pct. af de udenlandske turister i Danmark er kulturturister, og at det er en målgruppe i vækst. Næst efter København er Fyn det område i Danmark, der tiltrækker flest kulturturister, nemlig 39 %.

Turisme i vækst

Med hensyn til udenlandske gæster på Vikingemuseet Ladby er besøgstallet de seneste 3 år steget med 60 %. Væksten kommer især fra Tyskland, der udgør knap halvdelen af museets udenlandske gæster. Stigningen af tyske gæster på Vikingemuseet Ladby over de sidste tre år er på hele 102 %. I 2016 forventer Vikingemuseet Ladby atter at slå publikumsrekorder. For i 2016 kan fuldskala-kopien af Ladbyskibet sættes i søen. 

Læs mere om uddelingen på Kulturministeriets hjemmeside.

Drenge
Det sker på museet

Foredrag, aktiviteter, udstillinger, rundvisninger og meget mere. 

Se kalender her

Nyheder

Lad dine sanser blive udfordret
9. april 2019

Hvad er der i spanden?

Bronzealderfund ved Ullerslev
15. marts 2019
Landskab & Arkæologi

Spektakulære detektorfund af genstande fra bronzealderen tegner konturerne af et helligt landskab ved Ullerslev.

Hal er endnu ældre end først antaget
1. marts 2019
Vikingemuseet Ladby

Hvad vi troede var en stor vikingehal på Munkebo Bakke har vist sig at være Fyns største bygning fra yngre germansk jernalder.

Alt det efterlod vikingerne på Munkebo Bakke...
5. december 2018
Vikingemuseet Ladby

...og nu kan det ses på Vikingemuseet Ladby i den nye udstilling "Munkebo Bakke - en del af Ladbykongens Verden".