Indbydelse til Ladbyskibets 80-års ”fødselsdag”

19. februar 2015 | Vikingemuseet Ladby

Indbydelse til Ladbyskibets 80-års ”fødselsdag”
lørdag den 28. februar 2015

Den 28. februar er det 80 år siden, at Danmarks første vikingeskib, Ladbyskibet, dukkede op af den fynske muld ved Ladby lidt uden for Kerteminde.

Det vil vi på Vikingemuseet Ladby gerne markere, og hele dagen sætter vi fokus på fundhistorien og arkæologien:

Kl. 11, 13 og 15 er der rundvisning ved museumsformidler Eigil Nikolajsen med fokus på udgravningen af skibet.

Kl. 12-15 kan man møde museets arkæologer, Malene Beck og Lene Feveile, der både bestemmer fund fra gemmerne, og guider børnene igennem udgravningerne i den arkæologiske sandkasse. Og hvem ved, hvad der gemmer sig her?

Endelig er der lidt mundgodt: Ladbykonges Øl, minigravhøje og – selvfølgelig – en kagemand med skibsmotiv.

Du er meget velkommen til en både hyggelig og indholdsrig dag på Vikingemuseet Ladby.

Tilmelding ikke nødvendigt.

Foto: Fra udgravningen af Ladbyskibet, 1935. Nationalmuseet

Kender du dine guder og jætter?
4. december 2018

Følg vores facebook-julekalender og lær de mange guder og jætter fra den nordiske mytologi at kende.

Tæt på 12.000 så spøgelsesskibet
24. oktober 2018

Ladbydragens søster i form af et tågeskib skabt af vand og lys har i løbet af seks uger trukket tæt på 12.000 mennesker til Munkebo.

Velbesøgt vikingeskib af lys og vand
14. september 2018

I hundredvis valfarter nysgerrige hver aften til Munkebo for at se Ladbyskibets "spøgelse" af lys og vand.