Indbydelse til Ladbyskibets 80-års ”fødselsdag”

19. februar 2015 | Vikingemuseet Ladby

Indbydelse til Ladbyskibets 80-års ”fødselsdag”
lørdag den 28. februar 2015

Den 28. februar er det 80 år siden, at Danmarks første vikingeskib, Ladbyskibet, dukkede op af den fynske muld ved Ladby lidt uden for Kerteminde.

Det vil vi på Vikingemuseet Ladby gerne markere, og hele dagen sætter vi fokus på fundhistorien og arkæologien:

Kl. 11, 13 og 15 er der rundvisning ved museumsformidler Eigil Nikolajsen med fokus på udgravningen af skibet.

Kl. 12-15 kan man møde museets arkæologer, Malene Beck og Lene Feveile, der både bestemmer fund fra gemmerne, og guider børnene igennem udgravningerne i den arkæologiske sandkasse. Og hvem ved, hvad der gemmer sig her?

Endelig er der lidt mundgodt: Ladbykonges Øl, minigravhøje og – selvfølgelig – en kagemand med skibsmotiv.

Du er meget velkommen til en både hyggelig og indholdsrig dag på Vikingemuseet Ladby.

Tilmelding ikke nødvendigt.

Foto: Fra udgravningen af Ladbyskibet, 1935. Nationalmuseet

Nyt vikingehus på Bytoften klar til sommer
21. marts 2018
Landskab & Arkæologi

Første spadestik er taget til et nyt vikingehus, der skal binde Bytoften sammen som et spændende og rekreativt område, der emmer af historie.

Ministre sender skolebørn på Vikingemuseet
2. marts 2018

Nyt initiativ skal give danske 4.klasses-elever større kendskab til deres land. Blandt andet skal de besøge Vikingemuseet Ladby.

Skeletfund optaget på årets arkæologiske top ti
22. december 2017
Landskab og Arkæologi

Fundet af en bronzealdergravplads ved Kalvehavegård tæt ved Kerteminde er på Slots- og Kulturstyrelsens liste over de vigtigste arkæologiske udgravninger i 2017.

Legenden om Ladbyskibet
27. november 2017

I årets julekalender fra Vikingemuseet Ladby kan du hver dag følge med i en fortælling om Ladbyskibet fra Vikingen’s julenummer fra 1938.