Indbydelse til Ladbyskibets 80-års ”fødselsdag”

19. februar 2015 | Vikingemuseet Ladby

Indbydelse til Ladbyskibets 80-års ”fødselsdag”
lørdag den 28. februar 2015

Den 28. februar er det 80 år siden, at Danmarks første vikingeskib, Ladbyskibet, dukkede op af den fynske muld ved Ladby lidt uden for Kerteminde.

Det vil vi på Vikingemuseet Ladby gerne markere, og hele dagen sætter vi fokus på fundhistorien og arkæologien:

Kl. 11, 13 og 15 er der rundvisning ved museumsformidler Eigil Nikolajsen med fokus på udgravningen af skibet.

Kl. 12-15 kan man møde museets arkæologer, Malene Beck og Lene Feveile, der både bestemmer fund fra gemmerne, og guider børnene igennem udgravningerne i den arkæologiske sandkasse. Og hvem ved, hvad der gemmer sig her?

Endelig er der lidt mundgodt: Ladbykonges Øl, minigravhøje og – selvfølgelig – en kagemand med skibsmotiv.

Du er meget velkommen til en både hyggelig og indholdsrig dag på Vikingemuseet Ladby.

Tilmelding ikke nødvendigt.

Foto: Fra udgravningen af Ladbyskibet, 1935. Nationalmuseet

Lad dine sanser blive udfordret
9. april 2019

Hvad er der i spanden?

Bronzealderfund ved Ullerslev
15. marts 2019
Landskab & Arkæologi

Spektakulære detektorfund af genstande fra bronzealderen tegner konturerne af et helligt landskab ved Ullerslev.

Hal er endnu ældre end først antaget
1. marts 2019

Hvad vi troede var en stor vikingehal på Munkebo Bakke har vist sig at være Fyns største bygning fra yngre germansk jernalder.