Indbydelse til Ladbyskibets 80-års ”fødselsdag”

19. februar 2015 | Vikingemuseet Ladby

Indbydelse til Ladbyskibets 80-års ”fødselsdag”
lørdag den 28. februar 2015

Den 28. februar er det 80 år siden, at Danmarks første vikingeskib, Ladbyskibet, dukkede op af den fynske muld ved Ladby lidt uden for Kerteminde.

Det vil vi på Vikingemuseet Ladby gerne markere, og hele dagen sætter vi fokus på fundhistorien og arkæologien:

Kl. 11, 13 og 15 er der rundvisning ved museumsformidler Eigil Nikolajsen med fokus på udgravningen af skibet.

Kl. 12-15 kan man møde museets arkæologer, Malene Beck og Lene Feveile, der både bestemmer fund fra gemmerne, og guider børnene igennem udgravningerne i den arkæologiske sandkasse. Og hvem ved, hvad der gemmer sig her?

Endelig er der lidt mundgodt: Ladbykonges Øl, minigravhøje og – selvfølgelig – en kagemand med skibsmotiv.

Du er meget velkommen til en både hyggelig og indholdsrig dag på Vikingemuseet Ladby.

Tilmelding ikke nødvendigt.

Foto: Fra udgravningen af Ladbyskibet, 1935. Nationalmuseet

Velbesøgt vikingeskib af lys og vand
14. september 2018

I hundredvis valfarter nysgerrige hver aften til Munkebo for at se Ladbyskibets "spøgelse" af lys og vand.

Ladbykongen har fået sin egen mjød
4. september 2018

Ladbykongens mjød kan drikkes som en liflig aperitif - med eller uden kvan.

Digital vind i sejlet
29. august 2018

Skoleelever skal puste digital vind i sejlet på Ladbyskibet og vække vikingernes historie til live gennem kunst, digitale medier og augmented reality.

Ladbydragen drager på mini-sommertogt
11. juli 2018

Vil have fast base i Kerteminde i hele uge 29.