Indbydelse til Ladbyskibets 80-års ”fødselsdag”

19. februar 2015 | Vikingemuseet Ladby

Indbydelse til Ladbyskibets 80-års ”fødselsdag”
lørdag den 28. februar 2015

Den 28. februar er det 80 år siden, at Danmarks første vikingeskib, Ladbyskibet, dukkede op af den fynske muld ved Ladby lidt uden for Kerteminde.

Det vil vi på Vikingemuseet Ladby gerne markere, og hele dagen sætter vi fokus på fundhistorien og arkæologien:

Kl. 11, 13 og 15 er der rundvisning ved museumsformidler Eigil Nikolajsen med fokus på udgravningen af skibet.

Kl. 12-15 kan man møde museets arkæologer, Malene Beck og Lene Feveile, der både bestemmer fund fra gemmerne, og guider børnene igennem udgravningerne i den arkæologiske sandkasse. Og hvem ved, hvad der gemmer sig her?

Endelig er der lidt mundgodt: Ladbykonges Øl, minigravhøje og – selvfølgelig – en kagemand med skibsmotiv.

Du er meget velkommen til en både hyggelig og indholdsrig dag på Vikingemuseet Ladby.

Tilmelding ikke nødvendigt.

Foto: Fra udgravningen af Ladbyskibet, 1935. Nationalmuseet

Signalet nåede frem!
9. november 2017

Det lykkedes! Man kan sende beskeder over lange afstande ved hjælp af bål – og det går hurtigt! Det var lokale skoleklasser med til at bevise, da de i går tændt bavner fra Fyns Hoved til Odense og Ladby.

Bavnehøje var en del af vikingernes infrastruktur
2. november 2017

Når vi onsdag den 8. november tænder signalbål langs Odense og Kerteminde fjorde, er det for at teste vikingernes langdistancekommunikation.

Ny rejseguide viser vej til vikingetiden
1. november 2017

Sammen med andre danske vikingeattraktioner og -museer kan Vikingemuseet Ladby nu præsentere ”Turen går til vikingetiden”, som udkommer den 2. november.

Ladbydragen i vinterhi
23. oktober 2017

Ladbydragen og Ladbypilen er nu trukket i land for vinteren.