Model af 'Gokke' til museet

30. januar 2015 | Vikingemuseet Ladby

Før de frivillige bådebyggere blev sluppet løs på byggeriet af det store Ladbyskib i 1:1, øvede de sig på at bygge en kopi af den mindste båd fundet i det norske Gokstadskib, dateret til ca. 890, altså et par årtier ældre end Ladbyskibet. Byggeprojektet blev finansieret af LAG-midler.

Den 6,5 meter lange Gokstadjolle, som af bådebyggerne fik navnet ”Gokke”, blev færdig for et par år siden. Den har sejlet på fjord og nor, men har pt. igen fået status som museumsgenstand: Den er kommet ind i udstillingen, hvor man kan studere dens smukke linjer og fine detaljer på tæt hold.

”Gokke” har netop fået selskab af en 1:8-model af samme båd bygget af en af museets frivillige, Kaare Harhorn.

Kaare Harhorn overrakte d. 29. januar modellen til museet, og den er nu udstillet sammen med 1:1-kopien. På sigt vil den blive indlemmet i museets samling af modelskibe, der bl.a. også tæller en gammel kopi af Ladbyskibet bygget af fanger i Nyborg Statsfængsel i 1950erne.

De to kopibåde er udstillet frem til 7. marts.

Kender du dine guder og jætter?
4. december 2018

Følg vores facebook-julekalender og lær de mange guder og jætter fra den nordiske mytologi at kende.

Tæt på 12.000 så spøgelsesskibet
24. oktober 2018

Ladbydragens søster i form af et tågeskib skabt af vand og lys har i løbet af seks uger trukket tæt på 12.000 mennesker til Munkebo.

Velbesøgt vikingeskib af lys og vand
14. september 2018

I hundredvis valfarter nysgerrige hver aften til Munkebo for at se Ladbyskibets "spøgelse" af lys og vand.