Operation Guldhorn er skudt i gang

18. maj 2015 | Vikingemuseet Ladby

Tyndbladet flintøkse fra bondestenalderen

Den 7. maj blev Operation Guldhorn skudt i gang med et introduktionsmøde i Rønninge. Der var et fint fremmøde og en helt fantastisk opbakning, som overgik alle forventninger.

Operation Guldhorn har til formål at indsamle viden om fortiden i nærmiljøet. Østfyns Museer vil gerne kortlægge de fund fra mose og mark, der befinder sig på gårde og hos samlere rundt omkring på egnen. Projektet er baseret på hjælp fra frivillige og ildsjæle, og sådan et projekt kan kun gennemføres i kraft af folkeligt engagement og idérigdom. Det helt konkrete og endelige formål med 'operationen' er naturligvis at skabe øget opmærksomhed om kulturarven.

På mødet i Rønninge gav Eigil Nikolajsen og Bodil Holm Sørensen en kort introduktion til oldtiden på egnen, og disse oplæg blev brugt som udgangspunkt til en diskussion i forsamlingen. En af de fremmødte havde taget en flintøkse med, som vedkommende havde modtaget som gave – den skal selvfølgelig registreres. Og netop registrering er næste punkt på dagsordenen. Her kommer museets arkæolog Malene Refshauge Beck på banen, og der udvikles et skema til konkretisering af informationsindsamlingen.

Har du interesse for oldtiden, historien og Østfyn og kunne du tænke dig at være med i Operation Guldhorn?

Så kontakt Eigil Nikolajsen (nikolajseneigil@gmail.com tlf. 65 97 79 90) eller Bodil Holm Sørensen (bhs@ostfynsmuseer.dk, 23 43 57 01).

Billede: Tyndbladet flintøkse bondestenalderen.

Lad dine sanser blive udfordret
9. april 2019

Hvad er der i spanden?

Bronzealderfund ved Ullerslev
15. marts 2019
Landskab & Arkæologi

Spektakulære detektorfund af genstande fra bronzealderen tegner konturerne af et helligt landskab ved Ullerslev.

Hal er endnu ældre end først antaget
1. marts 2019

Hvad vi troede var en stor vikingehal på Munkebo Bakke har vist sig at være Fyns største bygning fra yngre germansk jernalder.