Revninge-figuren i sølv

06. marts 2015 | Vikingemuseet Ladby

Der er skrevet mangt og meget om den lille figur fra Revninge, som lige nu er udstillet på Nationalmuseets Danefæ-udstilling. Og nu er det muligt for alle at eje en kopi af det unikke lille smykke. Museet har nemlig fået lavet figuren som et hængesmykke i sølv, og det kan selvfølgelig købes i museumsbutikken i Ladby.

Revninge-figuren, som er dateret til 800-tallet, er utrolig detaljeret, og netop de mange fine detaljer omkring klædedragt og frisure vil fremover kunne bidrage med vigtig viden om vikingetiden. Efter fundet har der været en del debat om kønnet på figuren, men fakta er, at den sandsynligvis forestiller en af vikingetidens guder.

Revningefiguren blev fundet af Paul Uniacke sidste år i april, og det sjældne fund vakte både national og international opmærksomhed. Efter opholdet på Nationalmuseet drager figuren senere på foråret til Kina som en del af en stor vikingeudstilling.

Prisen på smykket: 275 kr.

Danefæ-udstilling

Mere om Revningefiguren

Kender du dine guder og jætter?
4. december 2018

Følg vores facebook-julekalender og lær de mange guder og jætter fra den nordiske mytologi at kende.

Tæt på 12.000 så spøgelsesskibet
24. oktober 2018

Ladbydragens søster i form af et tågeskib skabt af vand og lys har i løbet af seks uger trukket tæt på 12.000 mennesker til Munkebo.

Velbesøgt vikingeskib af lys og vand
14. september 2018

I hundredvis valfarter nysgerrige hver aften til Munkebo for at se Ladbyskibets "spøgelse" af lys og vand.