Revningefiguren pryder særtryk af Skalk

18. februar 2015 | Vikingemuseet Ladby

Revningefiguren har både trukket overskrifter og megen omtale, siden den lille figur blev fundet af Paul Uniacke sidste år i april. Figuren er således lige nu udstillet på Nationalmuseets Danefæ-udstilling, og senere på foråret drager den til Kina som en del af en stor vikingeudstilling.

Siden fundet har der været diskussioner om, hvor vidt figuren egentlig er en mand eller en kvinde, og den diskussion redegør arkæolog Claus Feveile for i årets første udgave af Skalk. I artiklen forklarer han, at der er detaljer, der peger i begge retninger, hvilket gør figuren til lidt af et mysterium. Under alle omstændigheder er der nok tale om en gud eller en gudinde.

I forbindelse med artiklen kontaktede Skalk Vikingemuseet med henblik på et særtryk af februarnummeret. Det betyder, at der er trykt 250 unikke eksemplarer af det nye Skalk, hvor revningefiguren pryder omslaget. Særtrykket kan købes på Vikingemuseet Ladby til 15 kr. så længe lager haves.

Danefæ-udstilling

Skalk er et populærvidenskabeligt tidsskrift med nyt om dansk arkæologi og historie. Skalk udkommer med 6 numre om året.

Hjælp til skoletid i hjemmet
16. marts 2020

Er hele familien hjemme på grund af lukkede skoler? Så kommer Vikingemuseet Ladby med hjælp!

Museet holder lukket
12. marts 2020

Vikingemuseet Ladby er lukket for publikum til og med 13. april, og alle arrangementer i perioden er aflyst.

Vikingerne gik under jorden for at arbejde
24. februar 2020

To grubehuse på vej på Vikingemuseet Ladby.

Gravpladsområdet omkring Ladby-gravhøjen undersøges
5. februar 2020

I lørdags blev første etape af en planlagt undersøgelse af området omkring Ladbygraven gennemført. Nu venter yderligere undersøgelser for at museet kan få overblik Ladbygravens kontekst.