Revningefiguren pryder særtryk af Skalk

18. februar 2015 | Vikingemuseet Ladby

Revningefiguren har både trukket overskrifter og megen omtale, siden den lille figur blev fundet af Paul Uniacke sidste år i april. Figuren er således lige nu udstillet på Nationalmuseets Danefæ-udstilling, og senere på foråret drager den til Kina som en del af en stor vikingeudstilling.

Siden fundet har der været diskussioner om, hvor vidt figuren egentlig er en mand eller en kvinde, og den diskussion redegør arkæolog Claus Feveile for i årets første udgave af Skalk. I artiklen forklarer han, at der er detaljer, der peger i begge retninger, hvilket gør figuren til lidt af et mysterium. Under alle omstændigheder er der nok tale om en gud eller en gudinde.

I forbindelse med artiklen kontaktede Skalk Vikingemuseet med henblik på et særtryk af februarnummeret. Det betyder, at der er trykt 250 unikke eksemplarer af det nye Skalk, hvor revningefiguren pryder omslaget. Særtrykket kan købes på Vikingemuseet Ladby til 15 kr. så længe lager haves.

Danefæ-udstilling

Skalk er et populærvidenskabeligt tidsskrift med nyt om dansk arkæologi og historie. Skalk udkommer med 6 numre om året.

Kender du dine guder og jætter?
4. december 2018

Følg vores facebook-julekalender og lær de mange guder og jætter fra den nordiske mytologi at kende.

Tæt på 12.000 så spøgelsesskibet
24. oktober 2018

Ladbydragens søster i form af et tågeskib skabt af vand og lys har i løbet af seks uger trukket tæt på 12.000 mennesker til Munkebo.

Velbesøgt vikingeskib af lys og vand
14. september 2018

I hundredvis valfarter nysgerrige hver aften til Munkebo for at se Ladbyskibets "spøgelse" af lys og vand.