Skibet males

21. september 2015 | Vikingemuseet Ladby

Det nye Ladby-skib males

Over det næste stykke tid vil kopien af Ladbyskibet undergå en forvandling. Vi er begyndt at male de øverste tre bordplanker blå og gule. Malingen er linolie blandet med indigo og okker.

Onsdag havde vi besøg af malermester Niels Jantzen fra Kerteminde, som fortalte om at arbejde med linolie. Han medbragte de farver som Vikingemuseet Ladby i samarbejde med eksperterne på Vikingeskibsmuseet i Roskilde har fastlagt som et bud på Ladbyskibets farver.

Lad dine sanser blive udfordret
9. april 2019

Hvad er der i spanden?

Bronzealderfund ved Ullerslev
15. marts 2019
Landskab & Arkæologi

Spektakulære detektorfund af genstande fra bronzealderen tegner konturerne af et helligt landskab ved Ullerslev.

Hal er endnu ældre end først antaget
1. marts 2019

Hvad vi troede var en stor vikingehal på Munkebo Bakke har vist sig at være Fyns største bygning fra yngre germansk jernalder.