Status på sejl og rig

08. juli 2015 | Vikingemuseet Ladby

Her i starten af juli er det på tide at gøre status på sejl og rig til det nye Ladbyskib. Efter en lang og flittig vinter er den lille, men utrolig standhaftige og dygtige sejlmagergruppe, der syer på det ca. 65m² store sejl til det nye Ladbyskib, færdig med alle sammensyninger af de enkelte baner, alle kantsømme og forstærkninger.

Nu skal der arbejdes på ”gyngehesterøvhuller” – altså de huller i sejlet hvor rebene fastgøres. Der skal laves ikke færre end 78 huller. Når det er gjort skal sejlet gøres vådt, og ligtovet skal påsyes.

Sejlet blev påbegyndt 14. januar 2014. Selve dugen er hør og tov/reb  er hamp.

Og det er noget af at arbejde at lave det store sejl. Som det ser ud nu, er der arbejdet hver onsdag fra kl. 19 til 21, ca. 70 uger, i gennemsnit 3 mand, hvilket giver 420 mandetimer i sejlmageriet.

Mere om det nye Ladbyskib

Lad dine sanser blive udfordret
9. april 2019

Hvad er der i spanden?

Bronzealderfund ved Ullerslev
15. marts 2019
Landskab & Arkæologi

Spektakulære detektorfund af genstande fra bronzealderen tegner konturerne af et helligt landskab ved Ullerslev.

Hal er endnu ældre end først antaget
1. marts 2019

Hvad vi troede var en stor vikingehal på Munkebo Bakke har vist sig at være Fyns største bygning fra yngre germansk jernalder.