Status på sejl og rig

08. juli 2015 | Vikingemuseet Ladby

Her i starten af juli er det på tide at gøre status på sejl og rig til det nye Ladbyskib. Efter en lang og flittig vinter er den lille, men utrolig standhaftige og dygtige sejlmagergruppe, der syer på det ca. 65m² store sejl til det nye Ladbyskib, færdig med alle sammensyninger af de enkelte baner, alle kantsømme og forstærkninger.

Nu skal der arbejdes på ”gyngehesterøvhuller” – altså de huller i sejlet hvor rebene fastgøres. Der skal laves ikke færre end 78 huller. Når det er gjort skal sejlet gøres vådt, og ligtovet skal påsyes.

Sejlet blev påbegyndt 14. januar 2014. Selve dugen er hør og tov/reb  er hamp.

Og det er noget af at arbejde at lave det store sejl. Som det ser ud nu, er der arbejdet hver onsdag fra kl. 19 til 21, ca. 70 uger, i gennemsnit 3 mand, hvilket giver 420 mandetimer i sejlmageriet.

Mere om det nye Ladbyskib

Titusindvis af detektorfund skaber unik viden
7. august 2019
Landskab & Arkæologi

Med et overblik over 26.000 detektorfund skaber ny rapport et bagtæppe for at forstå blandt andet placeringen af Ladby-graven.

Ladbydragen på sommertogt
12. juli 2019

For første gang sejler Ladbydragen denne sommer på et længere togt på de åbne farvande.

Er du vores nye formidlingsinspektør?
21. juni 2019

Jobopslag: Vikingemuseet Ladby søger ny formidlingsinspektør. Stillingen er på 37 timer ugentligt. Ansøgningsfrist 15. august.

Bronzealderfund ved Ullerslev
15. marts 2019
Landskab & Arkæologi

Spektakulære detektorfund af genstande fra bronzealderen tegner konturerne af et helligt landskab ved Ullerslev.