Status på sejl og rig

08. juli 2015 | Vikingemuseet Ladby

Her i starten af juli er det på tide at gøre status på sejl og rig til det nye Ladbyskib. Efter en lang og flittig vinter er den lille, men utrolig standhaftige og dygtige sejlmagergruppe, der syer på det ca. 65m² store sejl til det nye Ladbyskib, færdig med alle sammensyninger af de enkelte baner, alle kantsømme og forstærkninger.

Nu skal der arbejdes på ”gyngehesterøvhuller” – altså de huller i sejlet hvor rebene fastgøres. Der skal laves ikke færre end 78 huller. Når det er gjort skal sejlet gøres vådt, og ligtovet skal påsyes.

Sejlet blev påbegyndt 14. januar 2014. Selve dugen er hør og tov/reb  er hamp.

Og det er noget af at arbejde at lave det store sejl. Som det ser ud nu, er der arbejdet hver onsdag fra kl. 19 til 21, ca. 70 uger, i gennemsnit 3 mand, hvilket giver 420 mandetimer i sejlmageriet.

Mere om det nye Ladbyskib

Hjælp til skoletid i hjemmet
16. marts 2020

Er hele familien hjemme på grund af lukkede skoler? Så kommer Vikingemuseet Ladby med hjælp!

Museet holder lukket
12. marts 2020

Vikingemuseet Ladby er lukket for publikum til og med 13. april, og alle arrangementer i perioden er aflyst.

Vikingerne gik under jorden for at arbejde
24. februar 2020

To grubehuse på vej på Vikingemuseet Ladby.

Gravpladsområdet omkring Ladby-gravhøjen undersøges
5. februar 2020

I lørdags blev første etape af en planlagt undersøgelse af området omkring Ladbygraven gennemført. Nu venter yderligere undersøgelser for at museet kan få overblik Ladbygravens kontekst.