Status på sejl og rig

08. juli 2015 | Vikingemuseet Ladby

Her i starten af juli er det på tide at gøre status på sejl og rig til det nye Ladbyskib. Efter en lang og flittig vinter er den lille, men utrolig standhaftige og dygtige sejlmagergruppe, der syer på det ca. 65m² store sejl til det nye Ladbyskib, færdig med alle sammensyninger af de enkelte baner, alle kantsømme og forstærkninger.

Nu skal der arbejdes på ”gyngehesterøvhuller” – altså de huller i sejlet hvor rebene fastgøres. Der skal laves ikke færre end 78 huller. Når det er gjort skal sejlet gøres vådt, og ligtovet skal påsyes.

Sejlet blev påbegyndt 14. januar 2014. Selve dugen er hør og tov/reb  er hamp.

Og det er noget af at arbejde at lave det store sejl. Som det ser ud nu, er der arbejdet hver onsdag fra kl. 19 til 21, ca. 70 uger, i gennemsnit 3 mand, hvilket giver 420 mandetimer i sejlmageriet.

Mere om det nye Ladbyskib

Kender du dine guder og jætter?
4. december 2018

Følg vores facebook-julekalender og lær de mange guder og jætter fra den nordiske mytologi at kende.

Tæt på 12.000 så spøgelsesskibet
24. oktober 2018

Ladbydragens søster i form af et tågeskib skabt af vand og lys har i løbet af seks uger trukket tæt på 12.000 mennesker til Munkebo.

Velbesøgt vikingeskib af lys og vand
14. september 2018

I hundredvis valfarter nysgerrige hver aften til Munkebo for at se Ladbyskibets "spøgelse" af lys og vand.