Status på sejl og rig

08. juli 2015 | Vikingemuseet Ladby

Her i starten af juli er det på tide at gøre status på sejl og rig til det nye Ladbyskib. Efter en lang og flittig vinter er den lille, men utrolig standhaftige og dygtige sejlmagergruppe, der syer på det ca. 65m² store sejl til det nye Ladbyskib, færdig med alle sammensyninger af de enkelte baner, alle kantsømme og forstærkninger.

Nu skal der arbejdes på ”gyngehesterøvhuller” – altså de huller i sejlet hvor rebene fastgøres. Der skal laves ikke færre end 78 huller. Når det er gjort skal sejlet gøres vådt, og ligtovet skal påsyes.

Sejlet blev påbegyndt 14. januar 2014. Selve dugen er hør og tov/reb  er hamp.

Og det er noget af at arbejde at lave det store sejl. Som det ser ud nu, er der arbejdet hver onsdag fra kl. 19 til 21, ca. 70 uger, i gennemsnit 3 mand, hvilket giver 420 mandetimer i sejlmageriet.

Mere om det nye Ladbyskib

Arkæologisk adventskalender
18. november 2019

Årets arkæologiske adventskalender præsenterer nye fantastiske detektorfund fundet i det forgangne år af dygtige detektorfolk.

Ny flot bog om vikingetiden
16. oktober 2019

Arkæolog Jeanette Varberg fortæller på 576 sider historien om vikingerne. Find bogen i museumsbutikken.

Spøgelsesskibet finalist til Den Fynske Kulturpris
15. oktober 2019

Vikingeskibet af lys og vand i Munkebo er blandt de fem finalister til Den Fynske Kulturpris.

Sværdslag og øksehug på Vikingemuseet
12. september 2019

Nyt vikingeevent på Fyn: Vikingemuseet Ladby har inviteret danske vikingekrigere på træningslejr. Til glæde for såvel krigere som publikum.