Vikingehuse og vikingedage på Munkebo Bakke

03. august 2015 | Vikingemuseet Ladby

Vikingemuseet Ladby/Østfyns Museer graver i disse dage og frem til den 14. august på Munkebo Bakke på det sted, hvor der i maj måned blev fundet en lille sølvskat. Skatten har nu fået selskab af hele to flotte huse fra vikingetiden, hvoraf det største er godt 20 meter langt. Der er også fremkommet spor efter det hegn, som har indhegnet det gårdsområde, hvor husene lå. Takket være hjælp fra dygtige detektorfolk er endvidere gjort en række spændende detektorfund i forbindelse med afgravningen, bl.a. en jernspore, rester af en skålspænde, en arabisk mønt, som tilsammen kan gøre os klogere på, hvem der boede på bakken i vikingetiden.

Alt i alt er det en fantastisk spændende historie, som skal ses i sammenhæng med den øvrige aktivitet i området tilbage i vikingetiden - herunder især Ladbyskibet på den anden side af fjorden. Er det måske Ladbykongens bolig eller skat, vi har fundet, eller er der en anden forbindelse mellem skibsgraven, husene og skatten? Det vil de kommende dages udgravning måske vise.

Der graves alle hverdage frem til 14. august med rundvisning ved arkæolog Malene Beck hver dag kl. 11. Se mere her

Men det hele kulminerer fredag den 7. august, hvor Vikingemuseet Ladby/Østfyns Museer arrangerer en vikingedag for hele familien i samarbejde med Munkebo Kro, Munkebo Mikrobryg og Munkebo Miniby. Her kan du lære meget mere om udgravningerne, høre om Minibyen, møde det nye vikingedragtlaug, smage en vikingemadpakke inspireret af vikingetidens råvarer samt smage på Munkebo Mikrobrygs øl ligeledes inspireret af vikingetiden. Ved aftenstid er der helstegt pattegris på Munkebo Kro til alle sultne sjæle.

Program for Vikingedag

Foto: Udgravningen på Munkebo Bakke, luftfoto. Michael Nielsen, HARJA

Arkæologisk adventskalender
18. november 2019

Årets arkæologiske adventskalender præsenterer nye fantastiske detektorfund fundet i det forgangne år af dygtige detektorfolk.

Ny flot bog om vikingetiden
16. oktober 2019

Arkæolog Jeanette Varberg fortæller på 576 sider historien om vikingerne. Find bogen i museumsbutikken.

Spøgelsesskibet finalist til Den Fynske Kulturpris
15. oktober 2019

Vikingeskibet af lys og vand i Munkebo er blandt de fem finalister til Den Fynske Kulturpris.

Sværdslag og øksehug på Vikingemuseet
12. september 2019

Nyt vikingeevent på Fyn: Vikingemuseet Ladby har inviteret danske vikingekrigere på træningslejr. Til glæde for såvel krigere som publikum.