Vikingehuse og vikingedage på Munkebo Bakke

03. august 2015 | Vikingemuseet Ladby

Vikingemuseet Ladby/Østfyns Museer graver i disse dage og frem til den 14. august på Munkebo Bakke på det sted, hvor der i maj måned blev fundet en lille sølvskat. Skatten har nu fået selskab af hele to flotte huse fra vikingetiden, hvoraf det største er godt 20 meter langt. Der er også fremkommet spor efter det hegn, som har indhegnet det gårdsområde, hvor husene lå. Takket være hjælp fra dygtige detektorfolk er endvidere gjort en række spændende detektorfund i forbindelse med afgravningen, bl.a. en jernspore, rester af en skålspænde, en arabisk mønt, som tilsammen kan gøre os klogere på, hvem der boede på bakken i vikingetiden.

Alt i alt er det en fantastisk spændende historie, som skal ses i sammenhæng med den øvrige aktivitet i området tilbage i vikingetiden - herunder især Ladbyskibet på den anden side af fjorden. Er det måske Ladbykongens bolig eller skat, vi har fundet, eller er der en anden forbindelse mellem skibsgraven, husene og skatten? Det vil de kommende dages udgravning måske vise.

Der graves alle hverdage frem til 14. august med rundvisning ved arkæolog Malene Beck hver dag kl. 11. Se mere her

Men det hele kulminerer fredag den 7. august, hvor Vikingemuseet Ladby/Østfyns Museer arrangerer en vikingedag for hele familien i samarbejde med Munkebo Kro, Munkebo Mikrobryg og Munkebo Miniby. Her kan du lære meget mere om udgravningerne, høre om Minibyen, møde det nye vikingedragtlaug, smage en vikingemadpakke inspireret af vikingetidens råvarer samt smage på Munkebo Mikrobrygs øl ligeledes inspireret af vikingetiden. Ved aftenstid er der helstegt pattegris på Munkebo Kro til alle sultne sjæle.

Program for Vikingedag

Foto: Udgravningen på Munkebo Bakke, luftfoto. Michael Nielsen, HARJA

Hjælp til skoletid i hjemmet
16. marts 2020

Er hele familien hjemme på grund af lukkede skoler? Så kommer Vikingemuseet Ladby med hjælp!

Museet holder lukket
12. marts 2020

Vikingemuseet Ladby er lukket for publikum til og med 13. april, og alle arrangementer i perioden er aflyst.

Vikingerne gik under jorden for at arbejde
24. februar 2020

To grubehuse på vej på Vikingemuseet Ladby.

Gravpladsområdet omkring Ladby-gravhøjen undersøges
5. februar 2020

I lørdags blev første etape af en planlagt undersøgelse af området omkring Ladbygraven gennemført. Nu venter yderligere undersøgelser for at museet kan få overblik Ladbygravens kontekst.