Vikingehuse og vikingedage på Munkebo Bakke

03. august 2015 | Vikingemuseet Ladby

Vikingemuseet Ladby/Østfyns Museer graver i disse dage og frem til den 14. august på Munkebo Bakke på det sted, hvor der i maj måned blev fundet en lille sølvskat. Skatten har nu fået selskab af hele to flotte huse fra vikingetiden, hvoraf det største er godt 20 meter langt. Der er også fremkommet spor efter det hegn, som har indhegnet det gårdsområde, hvor husene lå. Takket være hjælp fra dygtige detektorfolk er endvidere gjort en række spændende detektorfund i forbindelse med afgravningen, bl.a. en jernspore, rester af en skålspænde, en arabisk mønt, som tilsammen kan gøre os klogere på, hvem der boede på bakken i vikingetiden.

Alt i alt er det en fantastisk spændende historie, som skal ses i sammenhæng med den øvrige aktivitet i området tilbage i vikingetiden - herunder især Ladbyskibet på den anden side af fjorden. Er det måske Ladbykongens bolig eller skat, vi har fundet, eller er der en anden forbindelse mellem skibsgraven, husene og skatten? Det vil de kommende dages udgravning måske vise.

Der graves alle hverdage frem til 14. august med rundvisning ved arkæolog Malene Beck hver dag kl. 11. Se mere her

Men det hele kulminerer fredag den 7. august, hvor Vikingemuseet Ladby/Østfyns Museer arrangerer en vikingedag for hele familien i samarbejde med Munkebo Kro, Munkebo Mikrobryg og Munkebo Miniby. Her kan du lære meget mere om udgravningerne, høre om Minibyen, møde det nye vikingedragtlaug, smage en vikingemadpakke inspireret af vikingetidens råvarer samt smage på Munkebo Mikrobrygs øl ligeledes inspireret af vikingetiden. Ved aftenstid er der helstegt pattegris på Munkebo Kro til alle sultne sjæle.

Program for Vikingedag

Foto: Udgravningen på Munkebo Bakke, luftfoto. Michael Nielsen, HARJA

Kender du dine guder og jætter?
4. december 2018

Følg vores facebook-julekalender og lær de mange guder og jætter fra den nordiske mytologi at kende.

Tæt på 12.000 så spøgelsesskibet
24. oktober 2018

Ladbydragens søster i form af et tågeskib skabt af vand og lys har i løbet af seks uger trukket tæt på 12.000 mennesker til Munkebo.

Velbesøgt vikingeskib af lys og vand
14. september 2018

I hundredvis valfarter nysgerrige hver aften til Munkebo for at se Ladbyskibets "spøgelse" af lys og vand.