Ny bronzealderhøj fundet mellem Ladby og Kerteminde

26. september 2016 | Landskab & Arkæologi

Se det 3.500 år gamle sværd fra højen blive udgravet.

Også før vikingetiden blev fortidens høvdinge begravet i gravhøje langs Kerteminde Fjord.

To amatørarkæologer fra Nyborg har gjort et helt usædvanligt fund: en hidtil ukendt bronzealdergrav ved Ladby med et intakt sværd, der fulgte med høvdingen i graven. Se i videoen om det lykkes for arkæologer fra Østfyns Museer at redde sværdet op i hel tilstand efter flere tusinde år i jorden. Det er ikke nogen nem opgave!

Er du vores nye formidlingsinspektør?
21. juni 2019

Jobopslag: Vikingemuseet Ladby søger ny formidlingsinspektør. Stillingen er på 37 timer ugentligt. Ansøgningsfrist 15. august.

Bronzealderfund ved Ullerslev
15. marts 2019
Landskab & Arkæologi

Spektakulære detektorfund af genstande fra bronzealderen tegner konturerne af et helligt landskab ved Ullerslev.

Hal er endnu ældre end først antaget
1. marts 2019

Hvad vi troede var en stor vikingehal på Munkebo Bakke har vist sig at være Fyns største bygning fra yngre germansk jernalder.