Ny bronzealderhøj fundet mellem Ladby og Kerteminde

26. september 2016 | Landskab & Arkæologi

Se det 3.500 år gamle sværd fra højen blive udgravet.

Også før vikingetiden blev fortidens høvdinge begravet i gravhøje langs Kerteminde Fjord.

To amatørarkæologer fra Nyborg har gjort et helt usædvanligt fund: en hidtil ukendt bronzealdergrav ved Ladby med et intakt sværd, der fulgte med høvdingen i graven. Se i videoen om det lykkes for arkæologer fra Østfyns Museer at redde sværdet op i hel tilstand efter flere tusinde år i jorden. Det er ikke nogen nem opgave!

Arkæologisk adventskalender
18. november 2019

Årets arkæologiske adventskalender præsenterer nye fantastiske detektorfund fundet i det forgangne år af dygtige detektorfolk.

Ny flot bog om vikingetiden
16. oktober 2019

Arkæolog Jeanette Varberg fortæller på 576 sider historien om vikingerne. Find bogen i museumsbutikken.

Spøgelsesskibet finalist til Den Fynske Kulturpris
15. oktober 2019

Vikingeskibet af lys og vand i Munkebo er blandt de fem finalister til Den Fynske Kulturpris.

Sværdslag og øksehug på Vikingemuseet
12. september 2019

Nyt vikingeevent på Fyn: Vikingemuseet Ladby har inviteret danske vikingekrigere på træningslejr. Til glæde for såvel krigere som publikum.