Ny bronzealderhøj fundet mellem Ladby og Kerteminde

26. september 2016 | Landskab & Arkæologi

Se det 3.500 år gamle sværd fra højen blive udgravet.

Også før vikingetiden blev fortidens høvdinge begravet i gravhøje langs Kerteminde Fjord.

To amatørarkæologer fra Nyborg har gjort et helt usædvanligt fund: en hidtil ukendt bronzealdergrav ved Ladby med et intakt sværd, der fulgte med høvdingen i graven. Se i videoen om det lykkes for arkæologer fra Østfyns Museer at redde sværdet op i hel tilstand efter flere tusinde år i jorden. Det er ikke nogen nem opgave!

Titusindvis af detektorfund skaber unik viden
7. august 2019
Landskab & Arkæologi

Med et overblik over 26.000 detektorfund skaber ny rapport et bagtæppe for at forstå blandt andet placeringen af Ladby-graven.

Ladbydragen på sommertogt
12. juli 2019

For første gang sejler Ladbydragen denne sommer på et længere togt på de åbne farvande.

Er du vores nye formidlingsinspektør?
21. juni 2019

Jobopslag: Vikingemuseet Ladby søger ny formidlingsinspektør. Stillingen er på 37 timer ugentligt. Ansøgningsfrist 15. august.

Bronzealderfund ved Ullerslev
15. marts 2019
Landskab & Arkæologi

Spektakulære detektorfund af genstande fra bronzealderen tegner konturerne af et helligt landskab ved Ullerslev.