Ny bronzealderhøj fundet mellem Ladby og Kerteminde

26. september 2016 | Landskab & Arkæologi

Se det 3.500 år gamle sværd fra højen blive udgravet.

Også før vikingetiden blev fortidens høvdinge begravet i gravhøje langs Kerteminde Fjord.

To amatørarkæologer fra Nyborg har gjort et helt usædvanligt fund: en hidtil ukendt bronzealdergrav ved Ladby med et intakt sværd, der fulgte med høvdingen i graven. Se i videoen om det lykkes for arkæologer fra Østfyns Museer at redde sværdet op i hel tilstand efter flere tusinde år i jorden. Det er ikke nogen nem opgave!

Kender du dine guder og jætter?
4. december 2018

Følg vores facebook-julekalender og lær de mange guder og jætter fra den nordiske mytologi at kende.

Tæt på 12.000 så spøgelsesskibet
24. oktober 2018

Ladbydragens søster i form af et tågeskib skabt af vand og lys har i løbet af seks uger trukket tæt på 12.000 mennesker til Munkebo.

Velbesøgt vikingeskib af lys og vand
14. september 2018

I hundredvis valfarter nysgerrige hver aften til Munkebo for at se Ladbyskibets "spøgelse" af lys og vand.