Dragtgruppen syr på livet løs

11. februar 2016 |

Det går flot fremad med nye vikingedragter til museets formidlingsaktiviteter.

Ladby Dragtgruppe har lige fejret etårsjubilæum, og det skete naturligvis under indtagelse af kagekone og kaffe. Der blev snakket og hygget og syet. Målet med det hele er jo af lave både børne- og voksendragter, der kan bruges ved museets formidlingsaktiviteter, og det går flot fremad: Uldne kofter og bukser, kofter og bukser af hørlærred, særke af hørlærred og selekjoler (”spencere”) af uld. Der er lavet brikvævede bånd og broderier til udsmykning, men ikke til alle dragterne – kun til ”de rige mennesker”.

Arbejdet fortsætter på livet løs, og allerede torsdag i vinterferien (kl 10-14) vil der være lejlighed til at snakke med folk fra dragtgruppen. De vil sidde parat for at dele deres viden om dragterne, materialerne og syprocesserne.

Lad dine sanser blive udfordret
9. april 2019

Hvad er der i spanden?

Bronzealderfund ved Ullerslev
15. marts 2019
Landskab & Arkæologi

Spektakulære detektorfund af genstande fra bronzealderen tegner konturerne af et helligt landskab ved Ullerslev.

Hal er endnu ældre end først antaget
1. marts 2019

Hvad vi troede var en stor vikingehal på Munkebo Bakke har vist sig at være Fyns største bygning fra yngre germansk jernalder.