Dragtgruppen syr på livet løs

11. februar 2016 |

Det går flot fremad med nye vikingedragter til museets formidlingsaktiviteter.

Ladby Dragtgruppe har lige fejret etårsjubilæum, og det skete naturligvis under indtagelse af kagekone og kaffe. Der blev snakket og hygget og syet. Målet med det hele er jo af lave både børne- og voksendragter, der kan bruges ved museets formidlingsaktiviteter, og det går flot fremad: Uldne kofter og bukser, kofter og bukser af hørlærred, særke af hørlærred og selekjoler (”spencere”) af uld. Der er lavet brikvævede bånd og broderier til udsmykning, men ikke til alle dragterne – kun til ”de rige mennesker”.

Arbejdet fortsætter på livet løs, og allerede torsdag i vinterferien (kl 10-14) vil der være lejlighed til at snakke med folk fra dragtgruppen. De vil sidde parat for at dele deres viden om dragterne, materialerne og syprocesserne.

Kender du dine guder og jætter?
4. december 2018

Følg vores facebook-julekalender og lær de mange guder og jætter fra den nordiske mytologi at kende.

Tæt på 12.000 så spøgelsesskibet
24. oktober 2018

Ladbydragens søster i form af et tågeskib skabt af vand og lys har i løbet af seks uger trukket tæt på 12.000 mennesker til Munkebo.

Velbesøgt vikingeskib af lys og vand
14. september 2018

I hundredvis valfarter nysgerrige hver aften til Munkebo for at se Ladbyskibets "spøgelse" af lys og vand.