Konkurrence: Hvad skal skibet hedde?

01. marts 2016 | Vikingemuseet Ladby

Deltag i konkurrencen om en vikingemiddag for to på Munkebo Kro.

Vikingerne opkaldte især deres skibe efter dyr, og modsat i dag, blev skibe altid betragtet som hankønsvæsner. Det kunne vikinge-eksperten Judith Jesch fra University of Nottingham fortælle os ved sit besøg i februar.

Men hvad skal det nye Ladby-skib hedde? Det vil vi gerne have nogle gode bud på!

Send dit bud på et navn til det nye Ladbyskib sammen med en begrundelse til Vikingemuseet Ladby senest den 24. april, og deltag i konkurrencen!

Præmie: en vikingemiddag for to på Munkebo Kro!

Vinderen vil blive udråbt på søsætningsdagen den 14. maj.

Jury:

• Kerteminde Kommunes borgmester: Hans Luunbjerg
  • Turistchef for Visit Kerteminde: Dorthe Frandsen
  • Formand for Ladby Skibslaug: Gerhard Neppl
  • Direktør Østfyns Museer: Erland Porsmose
  • Afdelingsleder Vikingemuseet Ladby: Claus Frederik Sørensen

Send eller aflever forslag til Vikingemuseet Ladby:

Email: vikingemuseet@ostfynsmuseer.dk

Adresse: Vikingemuseet Ladby, Vikingevej 123, 5300 Kerteminde

Fakta:

Takket være bevillinger fra Augustinus Fonden og Kerteminde Kommune har det været muligt at bygge en kopi af Ladbyskibet i fuld skala, dvs. et 21,54 meter langt og 2,92 meter bredt vikingeskib med plads til 32 roere.

Kopien er bygget lokalt ved Vikingemuseet Ladby og af lokale materialer. Ca. 35 frivillige har leveret arbejdskraften mens en professionel bådebygger har fungeret som byggeleder. Det er således på alle måder et lokalt Ladbyskib, der er på vej.

Lad dine sanser blive udfordret
9. april 2019

Hvad er der i spanden?

Bronzealderfund ved Ullerslev
15. marts 2019
Landskab & Arkæologi

Spektakulære detektorfund af genstande fra bronzealderen tegner konturerne af et helligt landskab ved Ullerslev.

Hal er endnu ældre end først antaget
1. marts 2019

Hvad vi troede var en stor vikingehal på Munkebo Bakke har vist sig at være Fyns største bygning fra yngre germansk jernalder.