Ladbydragen er Østfyns nye udflugtsmål

01. juni 2016 | Vikingemuseet Ladby

Foto: Emil Andresen

Det smukke skib i Kerteminde Fjord trækker mange nysgerrige gæster.

Ladbydragen ligger smukt i Kerteminde Fjord og udgør et dejligt udflugtsmål, som på fjorten dage allerede har trukket mere end 2.000 gæster til Vikingemuseet Ladby siden søsætningen.

Genskabt historie

Ladbydragen er en rekonstruktion af Ladbyskibet, som endnu den dag i dag kan opleves der, hvor skibet blev begravet sammen med en vikingekonge omkring år 925.

Igennem 5 år har gæster på Vikingemuseet Ladby kunnet følge smedearbejdet, forarbejdningen af de store træstammer til skibet og fremstillingen af dragehovedet til skibets stævn, og nu kan Ladbydragen endeligt opleves på museet, hvor det ligger netop der, hvor originalen blev trukket i land for over 1.000 år siden – kun omkring 50 meter fra gravhøjen, hvor resterne af Ladbyskibet befinder sig.

21,5 meter krigsskib

Ladbyskibet er 21,5 meter langt og har været et særdeles hurtigt krigsskib. I sommeren 2016 skal rekonstruktionen rigges til, og skibets besætning skal lære at manøvrere hende. Ved at sejle med Ladbydragen og afprøve skibets manøvredygtighed forventer Vikingemuseet Ladby at få ny viden om det originale vikingeskib: har det været beregnet til at bevogte de indre farvande, eller har det mon været bygget til at sejle på togt til England?

Skibet skønhed skal nydes fra skibsbroen

Museets gæster har ikke mulighed for at komme ombord i Ladbydragen, og det er heller ikke muligt at bestille sejlture. Dette er dog noget, vi arbejder på at få gjort muligt, og vi er derfor ved at sætte et dygtigt mandskab, der kan manøvrere skibet. Men almindelige gæster kommer ikke ud at sejle i det i indeværende år, men må nyde skibets skønhed fra skibsbroen.

Titusindvis af detektorfund skaber unik viden
7. august 2019
Landskab & Arkæologi

Med et overblik over 26.000 detektorfund skaber ny rapport et bagtæppe for at forstå blandt andet placeringen af Ladby-graven.

Ladbydragen på sommertogt
12. juli 2019

For første gang sejler Ladbydragen denne sommer på et længere togt på de åbne farvande.

Er du vores nye formidlingsinspektør?
21. juni 2019

Jobopslag: Vikingemuseet Ladby søger ny formidlingsinspektør. Stillingen er på 37 timer ugentligt. Ansøgningsfrist 15. august.

Bronzealderfund ved Ullerslev
15. marts 2019
Landskab & Arkæologi

Spektakulære detektorfund af genstande fra bronzealderen tegner konturerne af et helligt landskab ved Ullerslev.