Spændende ny formidling på vej til Bytoften

15. december 2016 | Landskab & Arkæologi

Nyt læringsmiljø på Bytoften skal formidle vikingetiden til børn og ældre gennem leg og fysisk aktivitet.

Tæt ved motorvejen i Langeskov stødte man i 1979 på et spændende oldtidslandskab, som ved udgravningerne i 1989-91 viste sig at fortælle en spændende historie med lag fra stenalder til middelalder.

Historien gøres tilgængelig

På Østfyns Museer glæder vi os over de nye planer for Bytoften i Langeskov og til at bidrage til udviklingen af et nyt aktivitets- og formidlingsområde. Nu skal historien gøres tilgængelig gennem masser af sjove legeaktiviteter, der udfordrer både fysik og hjerne.

Leg og fysisk aktivitet

En legeplads fuld af vikingetidsinspirerede legeredskaber og spil vil indbyde til udforskning af området og dets historie. Historiske fakta vil få liv i børnenes fantasi gennem leg og fysiske aktivitet på en sjov og nytænkende måde. De ældre kan nyde et indbydende rekreativt område med historisk placering og natur, og et formidlingshus, som er åbent og tilgængeligt for alle året rundt, ligger også i planen for området. Østfyns Museer finder det vigtigt, at det nye formidlingshus får de samme dimensioner, som det tidligere, og dermed som det vikingehus, der faktisk blev fundet på stedet. Det vil bidrage til stedets autentiske fortælling.

Attraktivt for turister

Bytoften vil på sigt være et attraktivt sted ikke bare for lokale, men også for turister. Derfor ligger det i planerne at adgangsforholdene til Bytoften skal forbedres.

Fra Østfyns Museers side bidrager vi med alle de mange fortællinger og facts om fortiden, som skal indgå i formidlingen på stedet.

Ladbydragen snart med sejl
13. juni 2018

Ladbydragen skal snart ud at sejle med sejl. Museets frivillige sejlere har været på kursus i Roskilde.

Nye udgravninger på Munkebo Bakke
12. juni 2018
Landskab & Arkæologi

Så graver vores arkæologer igen på Munkebo Bakke. Denne gang der, hvor Bakkegården lå indtil for nyligt.

Vikingerne kommer til Kerteminde under Kirsebærfestivalen
25. maj 2018

Renæssancehavnen vil være fuld af vikingeaktiviteter under Kirsebærfestivalen.

Flot donation fra frimurerne
18. maj 2018

Med moderne sikkerhedsudstyr er Ladbydragen tættere på at kunne komme ud på åbent hav.