Spændende ny formidling på vej til Bytoften

15. december 2016 | Landskab & Arkæologi

Nyt læringsmiljø på Bytoften skal formidle vikingetiden til børn og ældre gennem leg og fysisk aktivitet.

Tæt ved motorvejen i Langeskov stødte man i 1979 på et spændende oldtidslandskab, som ved udgravningerne i 1989-91 viste sig at fortælle en spændende historie med lag fra stenalder til middelalder.

Historien gøres tilgængelig

På Østfyns Museer glæder vi os over de nye planer for Bytoften i Langeskov og til at bidrage til udviklingen af et nyt aktivitets- og formidlingsområde. Nu skal historien gøres tilgængelig gennem masser af sjove legeaktiviteter, der udfordrer både fysik og hjerne.

Leg og fysisk aktivitet

En legeplads fuld af vikingetidsinspirerede legeredskaber og spil vil indbyde til udforskning af området og dets historie. Historiske fakta vil få liv i børnenes fantasi gennem leg og fysiske aktivitet på en sjov og nytænkende måde. De ældre kan nyde et indbydende rekreativt område med historisk placering og natur, og et formidlingshus, som er åbent og tilgængeligt for alle året rundt, ligger også i planen for området. Østfyns Museer finder det vigtigt, at det nye formidlingshus får de samme dimensioner, som det tidligere, og dermed som det vikingehus, der faktisk blev fundet på stedet. Det vil bidrage til stedets autentiske fortælling.

Attraktivt for turister

Bytoften vil på sigt være et attraktivt sted ikke bare for lokale, men også for turister. Derfor ligger det i planerne at adgangsforholdene til Bytoften skal forbedres.

Fra Østfyns Museers side bidrager vi med alle de mange fortællinger og facts om fortiden, som skal indgå i formidlingen på stedet.

Legenden om Ladbyskibet
27. november 2017

I årets julekalender fra Vikingemuseet Ladby kan du hver dag følge med i en fortælling om Ladbyskibet fra Vikingen’s julenummer fra 1938.

Signalet nåede frem!
9. november 2017

Det lykkedes! Man kan sende beskeder over lange afstande ved hjælp af bål – og det går hurtigt! Det var lokale skoleklasser med til at bevise, da de i går tændt bavner fra Fyns Hoved til Odense og Ladby.

Bavnehøje var en del af vikingernes infrastruktur
2. november 2017

Når vi onsdag den 8. november tænder signalbål langs Odense og Kerteminde fjorde, er det for at teste vikingernes langdistancekommunikation.

Ny rejseguide viser vej til vikingetiden
1. november 2017

Sammen med andre danske vikingeattraktioner og -museer kan Vikingemuseet Ladby nu præsentere ”Turen går til vikingetiden”, som udkommer den 2. november.