Stærk sommer på Vikingemuseet

18. august 2016 | Vikingemuseet Ladby

Mere end 10.000 gæster besøgt Vikingemuseet Ladby i skolernes sommerferie i år. Det er flere mennesker end nogensinde før.

Rigtigt mange glade sommergæster fra ind- og udland lagde i løbet af sommeren vejen forbi for at besøge det gamle skib i gravhøjen og den nye Ladbydrage ved bådebroen. Faktisk blev juli måned den bedste besøgte måned i museets historie med hele 8.000 gæster – dobbelt så mange som samme måned for bare fem år siden.

Kendt ud over Danmarks grænser

”Museet er inde i en rivende udvikling, både hvad angår aktiviteter, ambitioner og publikum”, fortæller afdelingsleder Claus Frederik Sørensen, ”Vi kan med glæde konstatere at mange danskere og udlændinge har fået øje på Vikingemuseet og historien om Ladbykongen og hans skib. Vikingetid og vikingeskibe er populært langt ud over Danmarks grænser”.

I juni og juli besøgte næsten 25 % flere udlændinge Vikingemuseet end året før, og også sensommeren i 2016, hvor antallet af udenlandske turister typisk er højest, tegner lovende for museet. Og de udenlandske gæster er til at få øje på på det lille museum i Ladby, i 2015 var 19 % af museets gæster fra udlandet. I 2016 er det især tyskere, nordmænd, englændere og amerikanere, der har besøgt museet i endnu rigere mål end tidligere.

Højt aktivitetsniveau

Den søsatte reproduktion af Ladbyskibet har været et af trækplastrene på Vikingemuseet denne sommer, men også det høje aktivitetsniveau med udstillinger, gættekonkurrence og sommeraktiviteter har trukket gæster til museet.

Over 800 børn og voksne prøvede i år kræfter med sommeraktiviteterne slentring, knob, knuder og bueskydning i de fem sommeruger, hvor de løb af stablen to dage om ugen. Mange fik gode historier på de gratis rundvisninger, en god snak med de flittige brodøser, eller fordybede sig i de to særudstillinger ”VikingeCouture” og ”Gamle og nye guder”. Ikke mindre end 1500 børn deltog i juli i gættekonkurrencen ”Kender du vikingerne”. Begge udstillinger er her heldigvis noget tid endnu og gættekonkurrencen fortsætter året ud.

Find de kommende måneders spændende aktiviteter på Vikingemuseet Ladby her.

Kender du dine guder og jætter?
4. december 2018

Følg vores facebook-julekalender og lær de mange guder og jætter fra den nordiske mytologi at kende.

Tæt på 12.000 så spøgelsesskibet
24. oktober 2018

Ladbydragens søster i form af et tågeskib skabt af vand og lys har i løbet af seks uger trukket tæt på 12.000 mennesker til Munkebo.

Velbesøgt vikingeskib af lys og vand
14. september 2018

I hundredvis valfarter nysgerrige hver aften til Munkebo for at se Ladbyskibets "spøgelse" af lys og vand.