Stærk sommer på Vikingemuseet

18. august 2016 | Vikingemuseet Ladby

Mere end 10.000 gæster besøgt Vikingemuseet Ladby i skolernes sommerferie i år. Det er flere mennesker end nogensinde før.

Rigtigt mange glade sommergæster fra ind- og udland lagde i løbet af sommeren vejen forbi for at besøge det gamle skib i gravhøjen og den nye Ladbydrage ved bådebroen. Faktisk blev juli måned den bedste besøgte måned i museets historie med hele 8.000 gæster – dobbelt så mange som samme måned for bare fem år siden.

Kendt ud over Danmarks grænser

”Museet er inde i en rivende udvikling, både hvad angår aktiviteter, ambitioner og publikum”, fortæller afdelingsleder Claus Frederik Sørensen, ”Vi kan med glæde konstatere at mange danskere og udlændinge har fået øje på Vikingemuseet og historien om Ladbykongen og hans skib. Vikingetid og vikingeskibe er populært langt ud over Danmarks grænser”.

I juni og juli besøgte næsten 25 % flere udlændinge Vikingemuseet end året før, og også sensommeren i 2016, hvor antallet af udenlandske turister typisk er højest, tegner lovende for museet. Og de udenlandske gæster er til at få øje på på det lille museum i Ladby, i 2015 var 19 % af museets gæster fra udlandet. I 2016 er det især tyskere, nordmænd, englændere og amerikanere, der har besøgt museet i endnu rigere mål end tidligere.

Højt aktivitetsniveau

Den søsatte reproduktion af Ladbyskibet har været et af trækplastrene på Vikingemuseet denne sommer, men også det høje aktivitetsniveau med udstillinger, gættekonkurrence og sommeraktiviteter har trukket gæster til museet.

Over 800 børn og voksne prøvede i år kræfter med sommeraktiviteterne slentring, knob, knuder og bueskydning i de fem sommeruger, hvor de løb af stablen to dage om ugen. Mange fik gode historier på de gratis rundvisninger, en god snak med de flittige brodøser, eller fordybede sig i de to særudstillinger ”VikingeCouture” og ”Gamle og nye guder”. Ikke mindre end 1500 børn deltog i juli i gættekonkurrencen ”Kender du vikingerne”. Begge udstillinger er her heldigvis noget tid endnu og gættekonkurrencen fortsætter året ud.

Find de kommende måneders spændende aktiviteter på Vikingemuseet Ladby her.

Lad dine sanser blive udfordret
9. april 2019

Hvad er der i spanden?

Bronzealderfund ved Ullerslev
15. marts 2019
Landskab & Arkæologi

Spektakulære detektorfund af genstande fra bronzealderen tegner konturerne af et helligt landskab ved Ullerslev.

Hal er endnu ældre end først antaget
1. marts 2019

Hvad vi troede var en stor vikingehal på Munkebo Bakke har vist sig at være Fyns største bygning fra yngre germansk jernalder.