Tusindvis følger Vikingemuseets julekalender

06. december 2016 | Vikingemuseet Ladby

Hver dag op til jul offentliggør Vikingemuseet Ladby et nyt detektorfund fra 2016 på Facebook. Og hver dag følger tusinder med fra store dele af verden.

Detektorarkæologien sætter pres på både museerne i disse år. For der kommer så meget spændende ind, at det kan være svært at følge med i forhold til vurdering, registrering og formidling af genstandene.

Men som tidligere år præsenterer Vikingemuseet Ladby også i år 24 detektorfund fra det forgangne år i sin julekalender på Facebook. Og det er noget der er interesse for!

Især møder julekalenderen interesse i Norge, Polen og England, men fundene trækker også likes i USA, Holland, Tyskland, Argentina, Sverige, Finland, Skotland, Algeriet og Mexico.

Pt. er især fundene, der er præsenteret den 1. og 4. december, blevet vist mange gange - mere en 10.000 gange hver. Fundet den 4. december var en smuk urnesfibel med vikingeornamentik (se billede).

I kommentarfelterne ved hvert fund i julekalenderen er der tit en interessant diskussion om fundene. Så husk at kigge med der!

Følg Vikingemuseet Ladbys arkæologiske julekalender på Facebook her.

Følg den arkæologiske julekalender på vores hjemmeside.

Nyt vikingehus på Bytoften klar til sommer
21. marts 2018
Landskab & Arkæologi

Første spadestik er taget til et nyt vikingehus, der skal binde Bytoften sammen som et spændende og rekreativt område, der emmer af historie.

Ministre sender skolebørn på Vikingemuseet
2. marts 2018

Nyt initiativ skal give danske 4.klasses-elever større kendskab til deres land. Blandt andet skal de besøge Vikingemuseet Ladby.

Skeletfund optaget på årets arkæologiske top ti
22. december 2017
Landskab og Arkæologi

Fundet af en bronzealdergravplads ved Kalvehavegård tæt ved Kerteminde er på Slots- og Kulturstyrelsens liste over de vigtigste arkæologiske udgravninger i 2017.

Legenden om Ladbyskibet
27. november 2017

I årets julekalender fra Vikingemuseet Ladby kan du hver dag følge med i en fortælling om Ladbyskibet fra Vikingen’s julenummer fra 1938.