Tusindvis følger Vikingemuseets julekalender

06. december 2016 | Vikingemuseet Ladby

Hver dag op til jul offentliggør Vikingemuseet Ladby et nyt detektorfund fra 2016 på Facebook. Og hver dag følger tusinder med fra store dele af verden.

Detektorarkæologien sætter pres på både museerne i disse år. For der kommer så meget spændende ind, at det kan være svært at følge med i forhold til vurdering, registrering og formidling af genstandene.

Men som tidligere år præsenterer Vikingemuseet Ladby også i år 24 detektorfund fra det forgangne år i sin julekalender på Facebook. Og det er noget der er interesse for!

Især møder julekalenderen interesse i Norge, Polen og England, men fundene trækker også likes i USA, Holland, Tyskland, Argentina, Sverige, Finland, Skotland, Algeriet og Mexico.

Pt. er især fundene, der er præsenteret den 1. og 4. december, blevet vist mange gange - mere en 10.000 gange hver. Fundet den 4. december var en smuk urnesfibel med vikingeornamentik (se billede).

I kommentarfelterne ved hvert fund i julekalenderen er der tit en interessant diskussion om fundene. Så husk at kigge med der!

Følg Vikingemuseet Ladbys arkæologiske julekalender på Facebook her.

Følg den arkæologiske julekalender på vores hjemmeside.

Østfyn stærkt repræsenteret på Danefæ-udstilling
2. januar 2017
Landskab & Arkæologi

Hele 40 detekorfund fra Østfyn er med på Nationalmuseets udstilling med Danefæ fra 2016, der var et særdeles frugtbart år, hvad andgår detektorarkæologi.

Spændende ny formidling på vej til Bytoften
15. december 2016
Landskab & Arkæologi

Nyt læringsmiljø på Bytoften skal formidle vikingetiden til børn gennem leg og fysisk aktivitet.

Nyt lys på fortiden
7. december 2016
Landskab og Arkæologi

Data fra mange tusinde detektorfund skal nu for første gang samles og kaste nyt lys på overgangen fra oldtid til historisk tid.

Tusindvis følger Vikingemuseets julekalender
6. december 2016

Detektorfundene i Vikingemuseet Ladbys facebook-julekalender bliver fulgt og liket af tusinder fra ind- og udland.