Tusindvis følger Vikingemuseets julekalender

06. december 2016 | Vikingemuseet Ladby

Hver dag op til jul offentliggør Vikingemuseet Ladby et nyt detektorfund fra 2016 på Facebook. Og hver dag følger tusinder med fra store dele af verden.

Detektorarkæologien sætter pres på både museerne i disse år. For der kommer så meget spændende ind, at det kan være svært at følge med i forhold til vurdering, registrering og formidling af genstandene.

Men som tidligere år præsenterer Vikingemuseet Ladby også i år 24 detektorfund fra det forgangne år i sin julekalender på Facebook. Og det er noget der er interesse for!

Især møder julekalenderen interesse i Norge, Polen og England, men fundene trækker også likes i USA, Holland, Tyskland, Argentina, Sverige, Finland, Skotland, Algeriet og Mexico.

Pt. er især fundene, der er præsenteret den 1. og 4. december, blevet vist mange gange - mere en 10.000 gange hver. Fundet den 4. december var en smuk urnesfibel med vikingeornamentik (se billede).

I kommentarfelterne ved hvert fund i julekalenderen er der tit en interessant diskussion om fundene. Så husk at kigge med der!

Følg Vikingemuseet Ladbys arkæologiske julekalender på Facebook her.

Følg den arkæologiske julekalender på vores hjemmeside.

Hjælp til skoletid i hjemmet
16. marts 2020

Er hele familien hjemme på grund af lukkede skoler? Så kommer Vikingemuseet Ladby med hjælp!

Museet holder lukket
12. marts 2020

Vikingemuseet Ladby er lukket for publikum til og med 13. april, og alle arrangementer i perioden er aflyst.

Vikingerne gik under jorden for at arbejde
24. februar 2020

To grubehuse på vej på Vikingemuseet Ladby.

Gravpladsområdet omkring Ladby-gravhøjen undersøges
5. februar 2020

I lørdags blev første etape af en planlagt undersøgelse af området omkring Ladbygraven gennemført. Nu venter yderligere undersøgelser for at museet kan få overblik Ladbygravens kontekst.