Tusindvis følger Vikingemuseets julekalender

06. december 2016 | Vikingemuseet Ladby

Hver dag op til jul offentliggør Vikingemuseet Ladby et nyt detektorfund fra 2016 på Facebook. Og hver dag følger tusinder med fra store dele af verden.

Detektorarkæologien sætter pres på både museerne i disse år. For der kommer så meget spændende ind, at det kan være svært at følge med i forhold til vurdering, registrering og formidling af genstandene.

Men som tidligere år præsenterer Vikingemuseet Ladby også i år 24 detektorfund fra det forgangne år i sin julekalender på Facebook. Og det er noget der er interesse for!

Især møder julekalenderen interesse i Norge, Polen og England, men fundene trækker også likes i USA, Holland, Tyskland, Argentina, Sverige, Finland, Skotland, Algeriet og Mexico.

Pt. er især fundene, der er præsenteret den 1. og 4. december, blevet vist mange gange - mere en 10.000 gange hver. Fundet den 4. december var en smuk urnesfibel med vikingeornamentik (se billede).

I kommentarfelterne ved hvert fund i julekalenderen er der tit en interessant diskussion om fundene. Så husk at kigge med der!

Følg Vikingemuseet Ladbys arkæologiske julekalender på Facebook her.

Følg den arkæologiske julekalender på vores hjemmeside.

Ladbydragen snart med sejl
13. juni 2018

Ladbydragen skal snart ud at sejle med sejl. Museets frivillige sejlere har været på kursus i Roskilde.

Nye udgravninger på Munkebo Bakke
12. juni 2018
Landskab & Arkæologi

Så graver vores arkæologer igen på Munkebo Bakke. Denne gang der, hvor Bakkegården lå indtil for nyligt.

Vikingerne kommer til Kerteminde under Kirsebærfestivalen
25. maj 2018

Renæssancehavnen vil være fuld af vikingeaktiviteter under Kirsebærfestivalen.

Flot donation fra frimurerne
18. maj 2018

Med moderne sikkerhedsudstyr er Ladbydragen tættere på at kunne komme ud på åbent hav.