Tusindvis følger Vikingemuseets julekalender

06. december 2016 | Vikingemuseet Ladby

Hver dag op til jul offentliggør Vikingemuseet Ladby et nyt detektorfund fra 2016 på Facebook. Og hver dag følger tusinder med fra store dele af verden.

Detektorarkæologien sætter pres på både museerne i disse år. For der kommer så meget spændende ind, at det kan være svært at følge med i forhold til vurdering, registrering og formidling af genstandene.

Men som tidligere år præsenterer Vikingemuseet Ladby også i år 24 detektorfund fra det forgangne år i sin julekalender på Facebook. Og det er noget der er interesse for!

Især møder julekalenderen interesse i Norge, Polen og England, men fundene trækker også likes i USA, Holland, Tyskland, Argentina, Sverige, Finland, Skotland, Algeriet og Mexico.

Pt. er især fundene, der er præsenteret den 1. og 4. december, blevet vist mange gange - mere en 10.000 gange hver. Fundet den 4. december var en smuk urnesfibel med vikingeornamentik (se billede).

I kommentarfelterne ved hvert fund i julekalenderen er der tit en interessant diskussion om fundene. Så husk at kigge med der!

Følg Vikingemuseet Ladbys arkæologiske julekalender på Facebook her.

Følg den arkæologiske julekalender på vores hjemmeside.

Arkæologisk adventskalender
18. november 2019

Årets arkæologiske adventskalender præsenterer nye fantastiske detektorfund fundet i det forgangne år af dygtige detektorfolk.

Ny flot bog om vikingetiden
16. oktober 2019

Arkæolog Jeanette Varberg fortæller på 576 sider historien om vikingerne. Find bogen i museumsbutikken.

Spøgelsesskibet finalist til Den Fynske Kulturpris
15. oktober 2019

Vikingeskibet af lys og vand i Munkebo er blandt de fem finalister til Den Fynske Kulturpris.

Sværdslag og øksehug på Vikingemuseet
12. september 2019

Nyt vikingeevent på Fyn: Vikingemuseet Ladby har inviteret danske vikingekrigere på træningslejr. Til glæde for såvel krigere som publikum.