Tusindvis følger Vikingemuseets julekalender

06. december 2016 | Vikingemuseet Ladby

Hver dag op til jul offentliggør Vikingemuseet Ladby et nyt detektorfund fra 2016 på Facebook. Og hver dag følger tusinder med fra store dele af verden.

Detektorarkæologien sætter pres på både museerne i disse år. For der kommer så meget spændende ind, at det kan være svært at følge med i forhold til vurdering, registrering og formidling af genstandene.

Men som tidligere år præsenterer Vikingemuseet Ladby også i år 24 detektorfund fra det forgangne år i sin julekalender på Facebook. Og det er noget der er interesse for!

Især møder julekalenderen interesse i Norge, Polen og England, men fundene trækker også likes i USA, Holland, Tyskland, Argentina, Sverige, Finland, Skotland, Algeriet og Mexico.

Pt. er især fundene, der er præsenteret den 1. og 4. december, blevet vist mange gange - mere en 10.000 gange hver. Fundet den 4. december var en smuk urnesfibel med vikingeornamentik (se billede).

I kommentarfelterne ved hvert fund i julekalenderen er der tit en interessant diskussion om fundene. Så husk at kigge med der!

Følg Vikingemuseet Ladbys arkæologiske julekalender på Facebook her.

Følg den arkæologiske julekalender på vores hjemmeside.

Vikingehal af Trelleborg-typen fundet på Munkebo Bakke
19. juni 2017
Landskab & Arkæologi

Nye fund styrker arkæologernes teori om at Munkebo Bakke i vikingetiden benyttedes strategisk til at overvåge handelsruterne i Odense og Kerteminde Fjorde.

Så skal der igen graves på Munkebo Bakke
6. juni 2017
Landskab & Arkæologi

I 2015 fandt arkæologerne spor efter flere mindre hus på bakken. Denne gang håber de at finde en vikingehal.

Danmarks vikingeoplevelser fortsætter hvor DR slipper
18. april 2017

Danske museer og historiske oplevelsescenter giver alt det, som DRs serie ”Historien om Danmark” ikke kunne få med i sit afsnit om vikingerne.

Ladbytapetets fortællinger
31. marts 2017

Følg med i Ladbytaptets fortællinger på Facebook.