Brodøserne syr sidste sting den 8. juli

03. juli 2017 | Vikingemuseet Ladby

Det bliver en stor dag for brodøserne, når de den 8. juli 2017 sætter deres sidste præg på Ladbytapetet. Hver brodøse afslutter det årelange arbejde med at brodere en lille signatur udvalgte steder på tapetet.

Brodøserne, der har siddet side om side siden 2011, kigger sjældent op fra tapetet, når de er i gang. Der skal sys, og de har stadig lidt travlt, men snart er de færdige og kan signere deres unikke værk.

Når de endelig kigger op, er det med et stort, stolt smil. Det bliver både stort og lidt trist at blive færdig, er de enige om. Trist fordi de ikke skal mødes om tapetet mere, stort, fordi de endelig kan se resultatet af de mange, mange timers arbejde, der er lagt i tapetet.

Det bliver også stort for alle os andre at opleve Ladbytapetet, der juli ud kan ses på Vikingemuseet i Ladby. Herefter bliver det taget ned i en periode og klargjort til udstilling på Johannes Larsen Museet fra 9. september 2017.

Kort om tapetet

Ladbytapetet er inspireret af det 70 meter lange Bayeuxtapet, der handler om slaget ved Hastings i 1066.

Tapetet er broderet med plantefarvet uldgarn på hør og med samme opbygning som på Bayeuxtapetet. Midterstykket fortæller om Ladbyskibets historie. De to friser har overskrifterne "gravskib"og "skibsgrav" og viser mytologiske figurer og fund fra fortiden.

Starten på tapetet var i 2011. Idémager er Inge Svensmark, Gudrun Heltoft tegner og Anette Nørgaard Bogulski plantefarver.

Lørdag den 8. arbejder brodøserne nogle timer, til de er helt færdige og kan pakke nål og tråd sammen.

Vikingerne kommer til Kerteminde under Kirsebærfestivalen
25. maj 2018

Renæssancehavnen vil være fuld af vikingeaktiviteter under Kirsebærfestivalen.

Flot donation fra frimurerne
18. maj 2018

Med moderne sikkerhedsudstyr er Ladbydragen tættere på at kunne komme ud på åbent hav.

Ladbydragen søsat med kampshow og hveder
8. maj 2018

Det rekonstruerede Ladbyskib, Ladbydragen, ligger nu atter i sit rette element efter søsætningen på St. Bededagsaften.

Nyt vikingehus på Bytoften klar til sommer
21. marts 2018
Landskab & Arkæologi

Første spadestik er taget til et nyt vikingehus, der skal binde Bytoften sammen som et spændende og rekreativt område, der emmer af historie.