Brodøserne syr sidste sting den 8. juli

03. juli 2017 | Vikingemuseet Ladby

Det bliver en stor dag for brodøserne, når de den 8. juli 2017 sætter deres sidste præg på Ladbytapetet. Hver brodøse afslutter det årelange arbejde med at brodere en lille signatur udvalgte steder på tapetet.

Brodøserne, der har siddet side om side siden 2011, kigger sjældent op fra tapetet, når de er i gang. Der skal sys, og de har stadig lidt travlt, men snart er de færdige og kan signere deres unikke værk.

Når de endelig kigger op, er det med et stort, stolt smil. Det bliver både stort og lidt trist at blive færdig, er de enige om. Trist fordi de ikke skal mødes om tapetet mere, stort, fordi de endelig kan se resultatet af de mange, mange timers arbejde, der er lagt i tapetet.

Det bliver også stort for alle os andre at opleve Ladbytapetet, der juli ud kan ses på Vikingemuseet i Ladby. Herefter bliver det taget ned i en periode og klargjort til udstilling på Johannes Larsen Museet fra 9. september 2017.

Kort om tapetet

Ladbytapetet er inspireret af det 70 meter lange Bayeuxtapet, der handler om slaget ved Hastings i 1066.

Tapetet er broderet med plantefarvet uldgarn på hør og med samme opbygning som på Bayeuxtapetet. Midterstykket fortæller om Ladbyskibets historie. De to friser har overskrifterne "gravskib"og "skibsgrav" og viser mytologiske figurer og fund fra fortiden.

Starten på tapetet var i 2011. Idémager er Inge Svensmark, Gudrun Heltoft tegner og Anette Nørgaard Bogulski plantefarver.

Lørdag den 8. arbejder brodøserne nogle timer, til de er helt færdige og kan pakke nål og tråd sammen.

Hjælp til skoletid i hjemmet
16. marts 2020

Er hele familien hjemme på grund af lukkede skoler? Så kommer Vikingemuseet Ladby med hjælp!

Museet holder lukket
12. marts 2020

Vikingemuseet Ladby er lukket for publikum til og med 13. april, og alle arrangementer i perioden er aflyst.

Vikingerne gik under jorden for at arbejde
24. februar 2020

To grubehuse på vej på Vikingemuseet Ladby.

Gravpladsområdet omkring Ladby-gravhøjen undersøges
5. februar 2020

I lørdags blev første etape af en planlagt undersøgelse af området omkring Ladbygraven gennemført. Nu venter yderligere undersøgelser for at museet kan få overblik Ladbygravens kontekst.