Ladbydragen i finalen til Den Fynske Kulturpris

12. oktober 2017 | Vikingemuseet Ladby

De fem finalister til Den Fynske Kulturpris 2017 er nu udpeget, og vi kan med stolthed sige, at vores smukke Ladbydrage og søsætningen den 11. maj 2016 er en del af finalefeltet.

Det er Kulturregion Fyn, der årligt uddeler Den Fynske Kulturpris

Om prisen skriver Kulturregion Fyn, at den gives til ”en kulturbegivenhed eller et værk, som er af særlig høj kunstnerisk eller kulturhistorisk kvalitet, forstået på den måde, at det i årets løb har appelleret til et bredt publikum samt betaget publikum og givet dem en unik oplevelse inden for sin genre”.

Vi er meget glade for og stolte over, at Kulturregion Fyn og fagjuryen, lige som os, ser disse kvaliteter i Ladbydragen og søsætningen i 2016. Søsætningen kalder Lene Høsthaab, formand for den politiske styregruppe i Kulturregion Fyn, for ”en imponerende kulturhistorisk begivenhed”.

Det var en stor dag, da Ladbydragen blev søsat efter næsten seks års omhyggeligt arbejde. Nu ligger skibet og vugger smukt i Kerteminde Fjord hele sommerhalvåret. I næste uge, lørdag den 21. oktober, er det tid til at trække Ladbydragen på land for vinteren.

Det hele afgøres om en måned

Årets vinder af Den Fynske Kulturpris findes den 13. november i Helios Teater i Faaborg. Med titlen som vider af Den Fynske Kulturpris 2017 følger 50.000 kroner.

Vi venter i spænding på den endelige afgørelse.

Velbesøgt vikingeskib af lys og vand
14. september 2018

I hundredvis valfarter nysgerrige hver aften til Munkebo for at se Ladbyskibets "spøgelse" af lys og vand.

Ladbykongen har fået sin egen mjød
4. september 2018

Ladbykongens mjød kan drikkes som en liflig aperitif - med eller uden kvan.

Digital vind i sejlet
29. august 2018

Skoleelever skal puste digital vind i sejlet på Ladbyskibet og vække vikingernes historie til live gennem kunst, digitale medier og augmented reality.

Ladbydragen drager på mini-sommertogt
11. juli 2018

Vil have fast base i Kerteminde i hele uge 29.