Ladbydragen i finalen til Den Fynske Kulturpris

12. oktober 2017 | Vikingemuseet Ladby

De fem finalister til Den Fynske Kulturpris 2017 er nu udpeget, og vi kan med stolthed sige, at vores smukke Ladbydrage og søsætningen den 11. maj 2016 er en del af finalefeltet.

Det er Kulturregion Fyn, der årligt uddeler Den Fynske Kulturpris

Om prisen skriver Kulturregion Fyn, at den gives til ”en kulturbegivenhed eller et værk, som er af særlig høj kunstnerisk eller kulturhistorisk kvalitet, forstået på den måde, at det i årets løb har appelleret til et bredt publikum samt betaget publikum og givet dem en unik oplevelse inden for sin genre”.

Vi er meget glade for og stolte over, at Kulturregion Fyn og fagjuryen, lige som os, ser disse kvaliteter i Ladbydragen og søsætningen i 2016. Søsætningen kalder Lene Høsthaab, formand for den politiske styregruppe i Kulturregion Fyn, for ”en imponerende kulturhistorisk begivenhed”.

Det var en stor dag, da Ladbydragen blev søsat efter næsten seks års omhyggeligt arbejde. Nu ligger skibet og vugger smukt i Kerteminde Fjord hele sommerhalvåret. I næste uge, lørdag den 21. oktober, er det tid til at trække Ladbydragen på land for vinteren.

Det hele afgøres om en måned

Årets vinder af Den Fynske Kulturpris findes den 13. november i Helios Teater i Faaborg. Med titlen som vider af Den Fynske Kulturpris 2017 følger 50.000 kroner.

Vi venter i spænding på den endelige afgørelse.

Legenden om Ladbyskibet
27. november 2017

I årets julekalender fra Vikingemuseet Ladby kan du hver dag følge med i en fortælling om Ladbyskibet fra Vikingen’s julenummer fra 1938.

Signalet nåede frem!
9. november 2017

Det lykkedes! Man kan sende beskeder over lange afstande ved hjælp af bål – og det går hurtigt! Det var lokale skoleklasser med til at bevise, da de i går tændt bavner fra Fyns Hoved til Odense og Ladby.

Bavnehøje var en del af vikingernes infrastruktur
2. november 2017

Når vi onsdag den 8. november tænder signalbål langs Odense og Kerteminde fjorde, er det for at teste vikingernes langdistancekommunikation.

Ny rejseguide viser vej til vikingetiden
1. november 2017

Sammen med andre danske vikingeattraktioner og -museer kan Vikingemuseet Ladby nu præsentere ”Turen går til vikingetiden”, som udkommer den 2. november.