Ladbydragen i finalen til Den Fynske Kulturpris

12. oktober 2017 | Vikingemuseet Ladby

De fem finalister til Den Fynske Kulturpris 2017 er nu udpeget, og vi kan med stolthed sige, at vores smukke Ladbydrage og søsætningen den 11. maj 2016 er en del af finalefeltet.

Det er Kulturregion Fyn, der årligt uddeler Den Fynske Kulturpris

Om prisen skriver Kulturregion Fyn, at den gives til ”en kulturbegivenhed eller et værk, som er af særlig høj kunstnerisk eller kulturhistorisk kvalitet, forstået på den måde, at det i årets løb har appelleret til et bredt publikum samt betaget publikum og givet dem en unik oplevelse inden for sin genre”.

Vi er meget glade for og stolte over, at Kulturregion Fyn og fagjuryen, lige som os, ser disse kvaliteter i Ladbydragen og søsætningen i 2016. Søsætningen kalder Lene Høsthaab, formand for den politiske styregruppe i Kulturregion Fyn, for ”en imponerende kulturhistorisk begivenhed”.

Det var en stor dag, da Ladbydragen blev søsat efter næsten seks års omhyggeligt arbejde. Nu ligger skibet og vugger smukt i Kerteminde Fjord hele sommerhalvåret. I næste uge, lørdag den 21. oktober, er det tid til at trække Ladbydragen på land for vinteren.

Det hele afgøres om en måned

Årets vinder af Den Fynske Kulturpris findes den 13. november i Helios Teater i Faaborg. Med titlen som vider af Den Fynske Kulturpris 2017 følger 50.000 kroner.

Vi venter i spænding på den endelige afgørelse.

Ladbydragen snart med sejl
13. juni 2018

Ladbydragen skal snart ud at sejle med sejl. Museets frivillige sejlere har været på kursus i Roskilde.

Nye udgravninger på Munkebo Bakke
12. juni 2018
Landskab & Arkæologi

Så graver vores arkæologer igen på Munkebo Bakke. Denne gang der, hvor Bakkegården lå indtil for nyligt.

Vikingerne kommer til Kerteminde under Kirsebærfestivalen
25. maj 2018

Renæssancehavnen vil være fuld af vikingeaktiviteter under Kirsebærfestivalen.

Flot donation fra frimurerne
18. maj 2018

Med moderne sikkerhedsudstyr er Ladbydragen tættere på at kunne komme ud på åbent hav.