Ladbydragen indstillet til Den Fynske Kulturpris

29. juni 2017 | Vikingemuseet Ladby

Vores smukke Ladbydrage er netop blevet indstillet til Den Fynske Kulturpris af Kerteminde Kommune. Det er vi selvfølgelig meget stolte af.

Den Fynske Kulturpris uddeles hvert år af Kulturregion Fyn. Om prisen skriver Kulturregion Fyn på deres hjemmeside:

”Kulturregion Fyn uddeler hvert år Den Fynske Kulturpris. Prisen uddeles enten til en kulturbegivenhed eller et værk, som er af særlig høj kunstnerisk kvalitet, forstået på den måde, at det i årets løb har appelleret til et bredt publikum samt betaget publikum og givet dem en unik oplevelse inden for sin genre. Med Den Fynske Kulturpris følger 75.000 kroner.”

Ladbydragen blev efter fem år færdigbygget og søsat for første gang i maj 2016. Nu ligger den i vandet hele sommerhalvåret. Om efteråret bliver skibet trukket på land for at blive restaureret og passet.

Vi håber, at de kan se kvaliteterne i Ladbydragen og venter spændt.

Kender du dine guder og jætter?
4. december 2018

Følg vores facebook-julekalender og lær de mange guder og jætter fra den nordiske mytologi at kende.

Tæt på 12.000 så spøgelsesskibet
24. oktober 2018

Ladbydragens søster i form af et tågeskib skabt af vand og lys har i løbet af seks uger trukket tæt på 12.000 mennesker til Munkebo.

Velbesøgt vikingeskib af lys og vand
14. september 2018

I hundredvis valfarter nysgerrige hver aften til Munkebo for at se Ladbyskibets "spøgelse" af lys og vand.