Ladbydragen indstillet til Den Fynske Kulturpris

29. juni 2017 | Vikingemuseet Ladby

Vores smukke Ladbydrage er netop blevet indstillet til Den Fynske Kulturpris af Kerteminde Kommune. Det er vi selvfølgelig meget stolte af.

Den Fynske Kulturpris uddeles hvert år af Kulturregion Fyn. Om prisen skriver Kulturregion Fyn på deres hjemmeside:

”Kulturregion Fyn uddeler hvert år Den Fynske Kulturpris. Prisen uddeles enten til en kulturbegivenhed eller et værk, som er af særlig høj kunstnerisk kvalitet, forstået på den måde, at det i årets løb har appelleret til et bredt publikum samt betaget publikum og givet dem en unik oplevelse inden for sin genre. Med Den Fynske Kulturpris følger 75.000 kroner.”

Ladbydragen blev efter fem år færdigbygget og søsat for første gang i maj 2016. Nu ligger den i vandet hele sommerhalvåret. Om efteråret bliver skibet trukket på land for at blive restaureret og passet.

Vi håber, at de kan se kvaliteterne i Ladbydragen og venter spændt.

Skeletfund optaget på årets arkæologiske top ti
22. december 2017
Landskab og Arkæologi

Fundet af en bronzealdergravplads ved Kalvehavegård tæt ved Kerteminde er på Slots- og Kulturstyrelsens liste over de vigtigste arkæologiske udgravninger i 2017.

Legenden om Ladbyskibet
27. november 2017

I årets julekalender fra Vikingemuseet Ladby kan du hver dag følge med i en fortælling om Ladbyskibet fra Vikingen’s julenummer fra 1938.

Signalet nåede frem!
9. november 2017

Det lykkedes! Man kan sende beskeder over lange afstande ved hjælp af bål – og det går hurtigt! Det var lokale skoleklasser med til at bevise, da de i går tændt bavner fra Fyns Hoved til Odense og Ladby.

Bavnehøje var en del af vikingernes infrastruktur
2. november 2017

Når vi onsdag den 8. november tænder signalbål langs Odense og Kerteminde fjorde, er det for at teste vikingernes langdistancekommunikation.