Ladbydragen indstillet til Den Fynske Kulturpris

29. juni 2017 | Vikingemuseet Ladby

Vores smukke Ladbydrage er netop blevet indstillet til Den Fynske Kulturpris af Kerteminde Kommune. Det er vi selvfølgelig meget stolte af.

Den Fynske Kulturpris uddeles hvert år af Kulturregion Fyn. Om prisen skriver Kulturregion Fyn på deres hjemmeside:

”Kulturregion Fyn uddeler hvert år Den Fynske Kulturpris. Prisen uddeles enten til en kulturbegivenhed eller et værk, som er af særlig høj kunstnerisk kvalitet, forstået på den måde, at det i årets løb har appelleret til et bredt publikum samt betaget publikum og givet dem en unik oplevelse inden for sin genre. Med Den Fynske Kulturpris følger 75.000 kroner.”

Ladbydragen blev efter fem år færdigbygget og søsat for første gang i maj 2016. Nu ligger den i vandet hele sommerhalvåret. Om efteråret bliver skibet trukket på land for at blive restaureret og passet.

Vi håber, at de kan se kvaliteterne i Ladbydragen og venter spændt.

Masten rejst på Ladbydragen
1. september 2017

Nu har det rekonstruerede Ladbyskib fået mast og rig.

Vi udvider Vikingemuseet
1. september 2017

Med nye 4,5 hektar jord at råde over kan vi nu forbedre tilgængeligheden, udvide formidlingen og gøre museet til et endnu bedre udflugtsmål.

Sværdknap fra Munkebo Bakke var et pragtstykke
28. august 2017
Landskab & Arkæologi

Det var en stolt og rig viking, der ejede det sværd, hvorfra vi fandt en sværdpommel eller sværdknap i forbindelse med udgravningerne på Munkebo Bakke.

I jernalderen udvandt man jern ved Selleberg
24. juli 2017
Landskab & Arkæologi

To jernudvindingsovne fra omkring år 200 fundet mellem Marslev og Birkende.