Ladbydragen indstillet til Den Fynske Kulturpris

29. juni 2017 | Vikingemuseet Ladby

Vores smukke Ladbydrage er netop blevet indstillet til Den Fynske Kulturpris af Kerteminde Kommune. Det er vi selvfølgelig meget stolte af.

Den Fynske Kulturpris uddeles hvert år af Kulturregion Fyn. Om prisen skriver Kulturregion Fyn på deres hjemmeside:

”Kulturregion Fyn uddeler hvert år Den Fynske Kulturpris. Prisen uddeles enten til en kulturbegivenhed eller et værk, som er af særlig høj kunstnerisk kvalitet, forstået på den måde, at det i årets løb har appelleret til et bredt publikum samt betaget publikum og givet dem en unik oplevelse inden for sin genre. Med Den Fynske Kulturpris følger 75.000 kroner.”

Ladbydragen blev efter fem år færdigbygget og søsat for første gang i maj 2016. Nu ligger den i vandet hele sommerhalvåret. Om efteråret bliver skibet trukket på land for at blive restaureret og passet.

Vi håber, at de kan se kvaliteterne i Ladbydragen og venter spændt.

Vikingerne kommer til Kerteminde under Kirsebærfestivalen
25. maj 2018

Renæssancehavnen vil være fuld af vikingeaktiviteter under Kirsebærfestivalen.

Flot donation fra frimurerne
18. maj 2018

Med moderne sikkerhedsudstyr er Ladbydragen tættere på at kunne komme ud på åbent hav.

Ladbydragen søsat med kampshow og hveder
8. maj 2018

Det rekonstruerede Ladbyskib, Ladbydragen, ligger nu atter i sit rette element efter søsætningen på St. Bededagsaften.

Nyt vikingehus på Bytoften klar til sommer
21. marts 2018
Landskab & Arkæologi

Første spadestik er taget til et nyt vikingehus, der skal binde Bytoften sammen som et spændende og rekreativt område, der emmer af historie.