Ladbytapetets fortællinger

31. marts 2017 | Vikingemuseet Ladby

De tre norner ved Urdrs brønd på Ladbytapetet

Slutspurten på Ladbytapetet, som til efteråret skal udstilles på Johannes Larsen Museet, er i fuld gang. Her på facebook fortæller vi i de kommende måneder hele tapetets historie - billede for billede. Følg med! Vi bringer et nyt billede hver uge!

Fortællingerne er skrevet af Inge Svensmark, der også er idémager bag Ladbytapetet, og som har været ankerperson for projektet i hele dets forløb. Motiverne på Ladbytapetet er skabt af billedkunstner Gudrun Heltoft og broderet af frivillige brodøser, der mødes hver uge på Vikingemuseet Ladby.

Ladbytapetet er delt op i syv "kapitler", som hver fortælles over tre uger.

Her bringer vi første afsnit i første "kapitel" i Ladbytapetets fortællinger.

SKÆBNENS VEJE: Nornerne ved Urðrs brønd
På nornens bud drager skibet ud. Men hvem er de norner? Det er skæbnegudinderne, Urðr, Verdande og Skuld, der spinder menneskets livstråd. De bor ved Ask Yggdrasils ene rod ved Urðrs brønd. Yggdrasil er verdenstræet, som befolkes af dyr, væsener, mennesker, guder, jætter og vætter. Det særlige er, at menneskers og guders veje mødes som her i det første afsnit af Ladbytapetet. Hvilket skib drager mon ud på nornens bud? Skæbnefortællingen om Ladbykongen kan tage sin begyndelse.

Følg Vikingemuseet Ladbys Facebook-side her.

Hver onsdag eftermiddag og hver sidste søndag i måneden kan man møde brodøserne, når de arbejder på tapetet på museet.

Læs mere om Ladbytapetet her: http://www.vikingemuseetladby.dk/udforsk/ladbytapetet/

Legenden om Ladbyskibet
27. november 2017

I årets julekalender fra Vikingemuseet Ladby kan du hver dag følge med i en fortælling om Ladbyskibet fra Vikingen’s julenummer fra 1938.

Signalet nåede frem!
9. november 2017

Det lykkedes! Man kan sende beskeder over lange afstande ved hjælp af bål – og det går hurtigt! Det var lokale skoleklasser med til at bevise, da de i går tændt bavner fra Fyns Hoved til Odense og Ladby.

Bavnehøje var en del af vikingernes infrastruktur
2. november 2017

Når vi onsdag den 8. november tænder signalbål langs Odense og Kerteminde fjorde, er det for at teste vikingernes langdistancekommunikation.

Ny rejseguide viser vej til vikingetiden
1. november 2017

Sammen med andre danske vikingeattraktioner og -museer kan Vikingemuseet Ladby nu præsentere ”Turen går til vikingetiden”, som udkommer den 2. november.