Ladbytapetets fortællinger

31. marts 2017 | Vikingemuseet Ladby

De tre norner ved Urdrs brønd på Ladbytapetet

Slutspurten på Ladbytapetet, som til efteråret skal udstilles på Johannes Larsen Museet, er i fuld gang. Her på facebook fortæller vi i de kommende måneder hele tapetets historie - billede for billede. Følg med! Vi bringer et nyt billede hver uge!

Fortællingerne er skrevet af Inge Svensmark, der også er idémager bag Ladbytapetet, og som har været ankerperson for projektet i hele dets forløb. Motiverne på Ladbytapetet er skabt af billedkunstner Gudrun Heltoft og broderet af frivillige brodøser, der mødes hver uge på Vikingemuseet Ladby.

Ladbytapetet er delt op i syv "kapitler", som hver fortælles over tre uger.

Her bringer vi første afsnit i første "kapitel" i Ladbytapetets fortællinger.

SKÆBNENS VEJE: Nornerne ved Urðrs brønd
På nornens bud drager skibet ud. Men hvem er de norner? Det er skæbnegudinderne, Urðr, Verdande og Skuld, der spinder menneskets livstråd. De bor ved Ask Yggdrasils ene rod ved Urðrs brønd. Yggdrasil er verdenstræet, som befolkes af dyr, væsener, mennesker, guder, jætter og vætter. Det særlige er, at menneskers og guders veje mødes som her i det første afsnit af Ladbytapetet. Hvilket skib drager mon ud på nornens bud? Skæbnefortællingen om Ladbykongen kan tage sin begyndelse.

Følg Vikingemuseet Ladbys Facebook-side her.

Hver onsdag eftermiddag og hver sidste søndag i måneden kan man møde brodøserne, når de arbejder på tapetet på museet.

Læs mere om Ladbytapetet her: http://www.vikingemuseetladby.dk/udforsk/ladbytapetet/

I jernalderen udvandt man jern ved Selleberg
24. juli 2017
Landskab & Arkæologi

To jernudvindingsovne fra omkring år 200 fundet mellem Marslev og Birkende.

Vikingerne bragte kirsebærrene til Danmark
18. juli 2017

Til Kirsebærfestivalen i Kerteminde har museet digtet en god røverhistorier om, hvordan det foregik!

Brodøserne syr sidste sting den 8. juli
3. juli 2017

Det bliver en stor dag for brodøserne, når de den 8. juli 2017 sætter deres sidste præg på Ladbytapetet.

Ladbydragen indstillet til Den Fynske Kulturpris
29. juni 2017

Vores smukke Ladbydrage er netop blevet indstillet til Den fynske kulturpris af Kerteminde Kommune. Det er vi selvfølgelig meget stolte af.