Legenden om Ladbyskibet

27. november 2017 | Vikingemuseet Ladby

I årets julekalender fra Vikingemuseet Ladby kan du hver dag følge med i en fortælling om Ladbyskibet fra Vikingen’s julenummer fra 1938.

Glæd jer til den 1. december. I år har vi fundet en sjov, lille fortælling frem, som vi har gemt bag 24 ”kalenderlåger”. Hver dag fra den 1. til den 24. december kan I derfor læse et ny afsnit af Christian Bogøs legende om Ladbyskibet fra 1938 – blot få år efter udgravningen at skibsgraven, som Bogø tydeligvis har fuldt ivrigt med i.

Legenden fortæller om Ladbyskibet, skibsbyggeren Alf og hans fosterfader Ulf Sæmingssøn, der var hirdmand for kongen og den mand, som ligger begravet i skibet. Bogøs novelle blev udgivet i Vikingens julenummer i 1938 og får nu igen mulighed for at bringe lidt vikingetid og hygge ind i julemåneden her i 2017.

Legenden er kommet os i hænde takket være en betænksom besøgende og hjælpsom frivillig. Det er vi meget taknemmelige for. Nu glæder vi os til at dele fortællingen med jer!

En legende fortalt og illustreret

Til dagens afsnit hører også dagens billeder. De er udvalgt med inspiration i fortællingen, men knytter ikke blot an til Bogøs legende. De fortæller også i sig selv noget om tiderne her ved Ladby. Derfor vil der både være billeder fra de oprindelige udgravninger, af arkæologiske fund fra højen og området, og af det liv og de mange aktiviteter, som vi har her ved Vikingemuseet i dag.

Billederne kan findes under dagens afsnit her på hjemmesiden og på Facebook.

Læs mere om julekalenderen her, hvor I fra den 1. december også finder dagens afsnit.

Titelbillede

Drenge
Det sker på museet

Foredrag, aktiviteter, udstillinger, rundvisninger og meget mere. 

Se kalender her

Nyheder

Nyt vikingehus på Bytoften klar til sommer
21. marts 2018
Landskab & Arkæologi

Første spadestik er taget til et nyt vikingehus, der skal binde Bytoften sammen som et spændende og rekreativt område, der emmer af historie.

Ministre sender skolebørn på Vikingemuseet
2. marts 2018
Vikingemuseet Ladby

Nyt initiativ skal give danske 4.klasses-elever større kendskab til deres land. Blandt andet skal de besøge Vikingemuseet Ladby.

Skeletfund optaget på årets arkæologiske top ti
22. december 2017
Landskab og Arkæologi

Fundet af en bronzealdergravplads ved Kalvehavegård tæt ved Kerteminde er på Slots- og Kulturstyrelsens liste over de vigtigste arkæologiske udgravninger i 2017.

Legenden om Ladbyskibet
27. november 2017
Vikingemuseet Ladby

I årets julekalender fra Vikingemuseet Ladby kan du hver dag følge med i en fortælling om Ladbyskibet fra Vikingen’s julenummer fra 1938.