Ny rejseguide viser vej til vikingetiden

01. november 2017 | Vikingemuseet Ladby

Sammen med andre danske vikingeattraktioner og -museer kan Vikingemuseet Ladby nu præsentere ”Turen går til vikingetiden”, som udkommer den 2. november.

Turen går til vikingetidenVikinger er populære som aldrig før, og nutidens danskere opsøger historien om vikingerne i et hidtil uset omfang. Derfor udgiver Politikens Forlag den 2. november ”Turen går til vikingetiden”, som er en guide til Danmarks vikingetid, holdt i den velkendte stil, som kendetegner Turen går til-serien.

Guiden er blevet til i et samarbejde mellem Politikens Forlag og de danske museer og attraktioner i sammenslutningen Vikingebuen, herunder Vikingemuseet Ladby. Vikingebuens medlemmer har ikke blot bidraget med viden, men også skrevet store dele af indholdet. Blandt andet har Claus Frederik Sørensen fra Vikingemuseet Ladby skrevet bogens afsnit om vikingetidens guder.

Stor efterspørgsel efter vikingetid

Hos Vikingemuseet Ladby ser man frem til, at Turen går til vikingetiden udkommer. Den skal skabe opmærksomhed og trække flere gæster og turister til området.

"Bogen er en super rejseguide til de mange, der i øjeblikket slet ikke kan få nok af vikingetiden. Med ”Turen går til vikingetiden” i hånden kan de komme rundt i hele landet og opleve hvor spækket med vikingetidshistorie, vores land faktisk er – ikke mindst her på Østfyn", siger afdelingsleder ved Vikingemuseet Ladby, Claus Frederik Sørensen.

Turen går til vikingetiden er den ultimative rejseguide til dem, som vil følge i vikingernes fodspor. Den rummer en let tilgængelig introduktion til, hvem vikingernes var, og hvad der er myte og virkelighed. I en række i kapitler fortæller den om vikingernes liv og dagligdag, deres tro og tankegang, klæder, kunst og kultur, konger og krigere samt skibe og skatte, runer og rejser til fjerne lande. Der er også blevet plads til et afsnit om ny nordisk vikingemad samt en vikingeparlør og detaljerede faktabokse, der sparer rejsebudgettet for udgifter til googlesøgninger.

Guide til vikingeoplevelser

Turen går til vikingetiden er en detaljeret fører til de mange synlige spor af vikingerne, der findes rundt omkring i Danmark i form af monumenter, gravhøje og runesten. De er beskrevet efter regioner, og der er forslag til ruter, man kan følge med en afstikker til det gamle danske vikingeland, der i dag ligger uden for landets grænser. Desuden rummer den en række tips til overnatningssteder, gårdbutikker, spisesteder og begivenheder, der har vikinger som tema eller er inspireret af vikingerne.

Men ikke mindst er det en guide til de mange museer, som udstiller fund i verdensklasse og til de oplevelsescentre, hvor man kan møde ’levende’ vikinger og få sanselige vikingeoplevelser. Styrken ved Turen går til vikingetiden er, at den er skrevet af de historikere og arkæologer, som til dagligt formidler vikingerne og arbejder med historien. Det sikrer et meget højt fagligt niveau.

Turen går til vikingetiden udgives af Politikens Forlag i samarbejde med Vikingebuen. Bogen er på 168 sider og kan købes i Vikingemuseet Ladbys butik fra den 7. november eller i Webshoppen her

Prisen er 190 kroner.

Udgivelsen er støttet af Culture Pluspuljen under kulturstyrelsen samt Arbejdsmarkedets Feriefond.

Signalet nåede frem!
9. november 2017

Det lykkedes! Man kan sende beskeder over lange afstande ved hjælp af bål – og det går hurtigt! Det var lokale skoleklasser med til at bevise, da de i går tændt bavner fra Fyns Hoved til Odense og Ladby.

Bavnehøje var en del af vikingernes infrastruktur
2. november 2017

Når vi onsdag den 8. november tænder signalbål langs Odense og Kerteminde fjorde, er det for at teste vikingernes langdistancekommunikation.

Ny rejseguide viser vej til vikingetiden
1. november 2017

Ladbydragen i vinterhi
23. oktober 2017

Ladbydragen og Ladbypilen er nu trukket i land for vinteren.