Østfyn stærkt repræsenteret på Danefæ-udstilling

02. januar 2017 | Landskab & Arkæologi

Hele 40 detekorfund fra Østfyn er med på Nationalmuseets udstilling med Danefæ fra 2016, der var et særdeles frugtbart år, hvad andgår detektorarkæologi.

Den 28. januar åbner Nationalmuseet sin udstilling af årets Danefæ 2016. På åbningsdagen er detektorfolk og findere inviteret, og der er rift om at komme med, da deltagerantallet er begrænset. I løbet af dagen præsenteres detektorfolk for årets flotte fund, nyheder og vigtig information om håndtering af danefæ og metalfund.

I år er ikke mindre end 40 detektorfund fra Østfyns Museers ansvarsområde med på udstillingen, og 17 findere er repræsenteret. Blandt de udvalgte fund fra Østfyn er naturligvis flere af de pragtfund, der blev gjort i 2016. Det gælder blandt andet Kristus fra Aunslev og den unikke rytterfibel fra Hersnap.

De mange udstillede fund er selvfølgelig også udtryk for stor aktivitet blandt detektorbrugerne (samt omhyggelig, grundig og professionel afsøgning og håndtering af fundene) og mange fundrige pladser på Østfyn.

Læs mere om Danefædag og -udstilling her.

Arkæologisk adventskalender
18. november 2019

Årets arkæologiske adventskalender præsenterer nye fantastiske detektorfund fundet i det forgangne år af dygtige detektorfolk.

Ny flot bog om vikingetiden
16. oktober 2019

Arkæolog Jeanette Varberg fortæller på 576 sider historien om vikingerne. Find bogen i museumsbutikken.

Spøgelsesskibet finalist til Den Fynske Kulturpris
15. oktober 2019

Vikingeskibet af lys og vand i Munkebo er blandt de fem finalister til Den Fynske Kulturpris.

Sværdslag og øksehug på Vikingemuseet
12. september 2019

Nyt vikingeevent på Fyn: Vikingemuseet Ladby har inviteret danske vikingekrigere på træningslejr. Til glæde for såvel krigere som publikum.