Østfyn stærkt repræsenteret på Danefæ-udstilling

02. januar 2017 | Landskab & Arkæologi

Hele 40 detekorfund fra Østfyn er med på Nationalmuseets udstilling med Danefæ fra 2016, der var et særdeles frugtbart år, hvad andgår detektorarkæologi.

Den 28. januar åbner Nationalmuseet sin udstilling af årets Danefæ 2016. På åbningsdagen er detektorfolk og findere inviteret, og der er rift om at komme med, da deltagerantallet er begrænset. I løbet af dagen præsenteres detektorfolk for årets flotte fund, nyheder og vigtig information om håndtering af danefæ og metalfund.

I år er ikke mindre end 40 detektorfund fra Østfyns Museers ansvarsområde med på udstillingen, og 17 findere er repræsenteret. Blandt de udvalgte fund fra Østfyn er naturligvis flere af de pragtfund, der blev gjort i 2016. Det gælder blandt andet Kristus fra Aunslev og den unikke rytterfibel fra Hersnap.

De mange udstillede fund er selvfølgelig også udtryk for stor aktivitet blandt detektorbrugerne (samt omhyggelig, grundig og professionel afsøgning og håndtering af fundene) og mange fundrige pladser på Østfyn.

Læs mere om Danefædag og -udstilling her.

I jernalderen udvandt man jern ved Selleberg
24. juli 2017
Landskab & Arkæologi

To jernudvindingsovne fra omkring år 200 fundet mellem Marslev og Birkende.

Vikingerne bragte kirsebærrene til Danmark
18. juli 2017

Til Kirsebærfestivalen i Kerteminde har museet digtet en god røverhistorier om, hvordan det foregik!

Brodøserne syr sidste sting den 8. juli
3. juli 2017

Det bliver en stor dag for brodøserne, når de den 8. juli 2017 sætter deres sidste præg på Ladbytapetet.

Ladbydragen indstillet til Den Fynske Kulturpris
29. juni 2017

Vores smukke Ladbydrage er netop blevet indstillet til Den fynske kulturpris af Kerteminde Kommune. Det er vi selvfølgelig meget stolte af.