Østfyn stærkt repræsenteret på Danefæ-udstilling

02. januar 2017 | Landskab & Arkæologi

Hele 40 detekorfund fra Østfyn er med på Nationalmuseets udstilling med Danefæ fra 2016, der var et særdeles frugtbart år, hvad andgår detektorarkæologi.

Den 28. januar åbner Nationalmuseet sin udstilling af årets Danefæ 2016. På åbningsdagen er detektorfolk og findere inviteret, og der er rift om at komme med, da deltagerantallet er begrænset. I løbet af dagen præsenteres detektorfolk for årets flotte fund, nyheder og vigtig information om håndtering af danefæ og metalfund.

I år er ikke mindre end 40 detektorfund fra Østfyns Museers ansvarsområde med på udstillingen, og 17 findere er repræsenteret. Blandt de udvalgte fund fra Østfyn er naturligvis flere af de pragtfund, der blev gjort i 2016. Det gælder blandt andet Kristus fra Aunslev og den unikke rytterfibel fra Hersnap.

De mange udstillede fund er selvfølgelig også udtryk for stor aktivitet blandt detektorbrugerne (samt omhyggelig, grundig og professionel afsøgning og håndtering af fundene) og mange fundrige pladser på Østfyn.

Læs mere om Danefædag og -udstilling her.

Legenden om Ladbyskibet
27. november 2017

I årets julekalender fra Vikingemuseet Ladby kan du hver dag følge med i en fortælling om Ladbyskibet fra Vikingen’s julenummer fra 1938.

Signalet nåede frem!
9. november 2017

Det lykkedes! Man kan sende beskeder over lange afstande ved hjælp af bål – og det går hurtigt! Det var lokale skoleklasser med til at bevise, da de i går tændt bavner fra Fyns Hoved til Odense og Ladby.

Bavnehøje var en del af vikingernes infrastruktur
2. november 2017

Når vi onsdag den 8. november tænder signalbål langs Odense og Kerteminde fjorde, er det for at teste vikingernes langdistancekommunikation.

Ny rejseguide viser vej til vikingetiden
1. november 2017

Sammen med andre danske vikingeattraktioner og -museer kan Vikingemuseet Ladby nu præsentere ”Turen går til vikingetiden”, som udkommer den 2. november.