Vikingerne bragte kirsebærrene til Danmark

18. juli 2017 | Vikingemuseet Ladby

Ifølge historikerne var det i vikingetiden, at kirsebærrene første gang kom til Danmark. Men de præcise omstændigheder ved man ikke meget om. Det råder Vikingemuseet nu bod på! Til Kirsebærfestivalen inviterer museet på en skattejagt og en god røverhistorier om, hvordan det foregik!

I samarbejde med Kirsebærfestivalen og en række frivillige, afholder Vikingemuseet Ladby i weekenden den 22. og 23. juli en skattejagt for børn og andre interesserede. Grundlaget for skattejagten er en digtet historie om, hvordan vikingerne for over 1.000 år siden for første gang bragte kirsebær til landet og plantede kirsebærtræer i Danmark.

Læs mere om skattejagten "Mysteriet om vikingens røde guld" her.

I jernalderen udvandt man jern ved Selleberg
24. juli 2017
Landskab & Arkæologi

To jernudvindingsovne fra omkring år 200 fundet mellem Marslev og Birkende.

Vikingerne bragte kirsebærrene til Danmark
18. juli 2017

Til Kirsebærfestivalen i Kerteminde har museet digtet en god røverhistorier om, hvordan det foregik!

Brodøserne syr sidste sting den 8. juli
3. juli 2017

Det bliver en stor dag for brodøserne, når de den 8. juli 2017 sætter deres sidste præg på Ladbytapetet.

Ladbydragen indstillet til Den Fynske Kulturpris
29. juni 2017

Vores smukke Ladbydrage er netop blevet indstillet til Den fynske kulturpris af Kerteminde Kommune. Det er vi selvfølgelig meget stolte af.