Vikingerne bragte kirsebærrene til Danmark

18. juli 2017 | Vikingemuseet Ladby

Ifølge historikerne var det i vikingetiden, at kirsebærrene første gang kom til Danmark. Men de præcise omstændigheder ved man ikke meget om. Det råder Vikingemuseet nu bod på! Til Kirsebærfestivalen inviterer museet på en skattejagt og en god røverhistorier om, hvordan det foregik!

I samarbejde med Kirsebærfestivalen og en række frivillige, afholder Vikingemuseet Ladby i weekenden den 22. og 23. juli en skattejagt for børn og andre interesserede. Grundlaget for skattejagten er en digtet historie om, hvordan vikingerne for over 1.000 år siden for første gang bragte kirsebær til landet og plantede kirsebærtræer i Danmark.

Læs mere om skattejagten "Mysteriet om vikingens røde guld" her.

Ladbydragen drager på mini-sommertogt
11. juli 2018

Vil have fast base i Kerteminde i hele uge 29.

Vikingelege i sommervarmen
5. juli 2018

Skal du finde på noget sjovt med familien eller vennerne i sommerferien? Så prøv at lege en af disse fire lege fra vikingetiden!

Ladbytapetet nomineret til fynsk kulturpris
4. juli 2018

Kerteminde Kommune har indstillet Ladbytapetet til Den Fynske Kulturpris 2018.

Stor vikingehal fundet på Munkebo Bakke
29. juni 2018

Den største vikingetidshal på Fyn vidner om Munkebo Bakke strategiske betydning i vikingetiden.