Vikingerne bragte kirsebærrene til Danmark

18. juli 2017 | Vikingemuseet Ladby

Ifølge historikerne var det i vikingetiden, at kirsebærrene første gang kom til Danmark. Men de præcise omstændigheder ved man ikke meget om. Det råder Vikingemuseet nu bod på! Til Kirsebærfestivalen inviterer museet på en skattejagt og en god røverhistorier om, hvordan det foregik!

I samarbejde med Kirsebærfestivalen og en række frivillige, afholder Vikingemuseet Ladby i weekenden den 22. og 23. juli en skattejagt for børn og andre interesserede. Grundlaget for skattejagten er en digtet historie om, hvordan vikingerne for over 1.000 år siden for første gang bragte kirsebær til landet og plantede kirsebærtræer i Danmark.

Læs mere om skattejagten "Mysteriet om vikingens røde guld" her.

Skeletfund optaget på årets arkæologiske top ti
22. december 2017
Landskab og Arkæologi

Fundet af en bronzealdergravplads ved Kalvehavegård tæt ved Kerteminde er på Slots- og Kulturstyrelsens liste over de vigtigste arkæologiske udgravninger i 2017.

Legenden om Ladbyskibet
27. november 2017

I årets julekalender fra Vikingemuseet Ladby kan du hver dag følge med i en fortælling om Ladbyskibet fra Vikingen’s julenummer fra 1938.

Signalet nåede frem!
9. november 2017

Det lykkedes! Man kan sende beskeder over lange afstande ved hjælp af bål – og det går hurtigt! Det var lokale skoleklasser med til at bevise, da de i går tændt bavner fra Fyns Hoved til Odense og Ladby.

Bavnehøje var en del af vikingernes infrastruktur
2. november 2017

Når vi onsdag den 8. november tænder signalbål langs Odense og Kerteminde fjorde, er det for at teste vikingernes langdistancekommunikation.