Vikingerne bragte kirsebærrene til Danmark

18. juli 2017 | Vikingemuseet Ladby

Ifølge historikerne var det i vikingetiden, at kirsebærrene første gang kom til Danmark. Men de præcise omstændigheder ved man ikke meget om. Det råder Vikingemuseet nu bod på! Til Kirsebærfestivalen inviterer museet på en skattejagt og en god røverhistorier om, hvordan det foregik!

I samarbejde med Kirsebærfestivalen og en række frivillige, afholder Vikingemuseet Ladby i weekenden den 22. og 23. juli en skattejagt for børn og andre interesserede. Grundlaget for skattejagten er en digtet historie om, hvordan vikingerne for over 1.000 år siden for første gang bragte kirsebær til landet og plantede kirsebærtræer i Danmark.

Læs mere om skattejagten "Mysteriet om vikingens røde guld" her.

Ladbydragen i finalen til Den Fynske Kulturpris
12. oktober 2017

De fem finalister til Den Fynske Kulturpris 2017 er nu udpeget, og vi kan med stolthed sige, at vores smukke Ladbydrage og søsætningen den 11. maj 2016 er en del af finalefeltet.

Nu går arbejdet i gang!
29. september 2017

Masser af ideer og indspark fra frivillige til idé-workshop om de nye visioner for Vikingemuseet Ladby.

Masten rejst på Ladbydragen
1. september 2017

Nu har det rekonstruerede Ladbyskib fået mast og rig.

Vi udvider Vikingemuseet
1. september 2017

Med nye 4,5 hektar jord at råde over kan vi nu forbedre tilgængeligheden, udvide formidlingen og gøre museet til et endnu bedre udflugtsmål.