Virtuelle vikingesværd og heste af hør

23. oktober 2017 | Vikingemuseet Ladby

Rigtig mange gæster oplevede i efterårsferien vikingetiden med hele kroppen.

På turer ind i Ladbyhøjen blev stemningen sat med gode fortællinger om Ladbykongen og hans skib. Udenfor blev der spændt buer, taget sigte og skudt pile af sted. Inden døre blev fantasien sluppet, og kreative hænder og hoveder lavede små vikingeheste af hør, piberensere og uld. Og pludselig! Mellem alle de firbenede vikingeheste dukkede Odins ottebenede hest Sleipner op! Guder skal også have noget at ride på.

Vikingeheste Sleipner

Virtuel rejse tilbage i tiden

Besøgende kunne også prøve kræfter med opgaven som vikingesmed – ikke i en virkelig smedje, men i virtual reality! Program og udstyr var udlånt til os af Artifact Game Solution, og med et headset, særlige briller og et par controllere ”fyrede” vores gæster godt op i den virtuelle smedje og smedede masser af virtuelle vikingesværd.

Her på Vikingemuseet Ladby er vi glade for, at I tog en tur til vikingetiden sammen med os i efterårsferien!

Tak til Artifact Game Solution for lån af den virtuelle smedje og udstyr.

Kender du dine guder og jætter?
4. december 2018

Følg vores facebook-julekalender og lær de mange guder og jætter fra den nordiske mytologi at kende.

Tæt på 12.000 så spøgelsesskibet
24. oktober 2018

Ladbydragens søster i form af et tågeskib skabt af vand og lys har i løbet af seks uger trukket tæt på 12.000 mennesker til Munkebo.

Velbesøgt vikingeskib af lys og vand
14. september 2018

I hundredvis valfarter nysgerrige hver aften til Munkebo for at se Ladbyskibets "spøgelse" af lys og vand.