Ladbydragen snart med sejl

13. juni 2018 | Vikingemuseet Ladby

Ladbydragen skal snart ud at sejle med sejl. Museets frivillige sejlere har været på kursus i Roskilde.

En stor flok af museets frivillige sejlere fra Ladby Skibslaug er netop vendt hjem fra kursus på Vikingeskibsmuseet i Roskilde for at få de første lektioner i at sejle med råsejl. Dette skal der nu arbejdes videre på.

Positiv energi

"Sikken en positiv energi, de kom hjem med. Fra museets side skal lyde en stor tak til de mange frivillige mænd og kvinder, der år efter år, måned efter måned og uge efter uge arbejder med både at få skibet færdigt og med at sejle med det – sikken en rejse – og hvilket enormt arbejde og engement, der er lagt og forsat bliver lagt heri", siger afdelingsleder Claus Frederik Sørensen.

Erfaren skipper hentet ind

Til den videre oplæring i at sejle Ladbydragen for sejl, er der nu hentet en erfaren vikingeskibsskipper ind. Mads Pedersen skal over de næste uger fungere som konsulent for mandskabet og laugets skipper, Niels Uffe Jørgensen, i sejlads med sejl. For i uge 29 er det alvor - der skal Ladbydragen for første gang ud på den anden side af Langebro og sejle på Kertemindebugten.

Det er planen at Kerteminde Havn i uge 29 bruges som base til daglige ture ud på bugten. Her vil man under kyndig vejledning fra Mads Pedersen øve de mange manøvrer, der skal til for at kunne sejle skibet sikkert og forsvarligt.

Ladbydragen snart med sejl
13. juni 2018

Nye udgravninger på Munkebo Bakke
12. juni 2018
Landskab & Arkæologi

Så graver vores arkæologer igen på Munkebo Bakke. Denne gang der, hvor Bakkegården lå indtil for nyligt.

Vikingerne kommer til Kerteminde under Kirsebærfestivalen
25. maj 2018

Renæssancehavnen vil være fuld af vikingeaktiviteter under Kirsebærfestivalen.

Flot donation fra frimurerne
18. maj 2018

Med moderne sikkerhedsudstyr er Ladbydragen tættere på at kunne komme ud på åbent hav.