Ladbykongen har fået sin egen mjød

04. september 2018 | Vikingemuseet Ladby

Ladbykongens mjød kan drikkes som en liflig aperitif - med eller uden kvan.

Mens øl var en hverdagsdrik i vikingetidens Danmark, var mjød forbeholdt særlige lejligheder. Blandt andet fordi mjøden indeholder honning, som var et luksusgode. Man kan forestille sig at Ladbykongen serverede mjød, når han skulle tage imod gæster i sin hal.

Det er bryggeriet Mjødgård, der har produceret den fine nye mjød til Vikingemuseet Ladby. Ladbykongens Mjød fås enten med eller uden kvan, som giver en fin bitterhed til den søde mjødsmag fra honningen.

Mjøden har lagret min. 1 år på egefad. Den kan fås i flasker à henholdvis 75 og 35 cl.

Mjøden kan købes på Vikingemuseet Ladby, samt i forbindelse med aflsløringen af spøgelsesskibet den 8. september i Munkebo Havn.

Arkæologisk adventskalender
18. november 2019

Årets arkæologiske adventskalender præsenterer nye fantastiske detektorfund fundet i det forgangne år af dygtige detektorfolk.

Ny flot bog om vikingetiden
16. oktober 2019

Arkæolog Jeanette Varberg fortæller på 576 sider historien om vikingerne. Find bogen i museumsbutikken.

Spøgelsesskibet finalist til Den Fynske Kulturpris
15. oktober 2019

Vikingeskibet af lys og vand i Munkebo er blandt de fem finalister til Den Fynske Kulturpris.

Sværdslag og øksehug på Vikingemuseet
12. september 2019

Nyt vikingeevent på Fyn: Vikingemuseet Ladby har inviteret danske vikingekrigere på træningslejr. Til glæde for såvel krigere som publikum.