Ladbykongen har fået sin egen mjød

04. september 2018 | Vikingemuseet Ladby

Ladbykongens mjød kan drikkes som en liflig aperitif - med eller uden kvan.

Mens øl var en hverdagsdrik i vikingetidens Danmark, var mjød forbeholdt særlige lejligheder. Blandt andet fordi mjøden indeholder honning, som var et luksusgode. Man kan forestille sig at Ladbykongen serverede mjød, når han skulle tage imod gæster i sin hal.

Det er bryggeriet Mjødgård, der har produceret den fine nye mjød til Vikingemuseet Ladby. Ladbykongens Mjød kan fås enten med eller uden kvan, som giver en fin bitterhed til den søde mjødsmag fra honningen.

Mjøden har lagret på egetræsfade. Den kan fås i flasker à henholdvis 70 og 35 cl.

Mjøden kan købes på Vikingemuseet Ladby, samt i forbindelse med aflsløringen af spøgelsesskibet den 8. september i Munkebo Havn.

Velbesøgt vikingeskib af lys og vand
14. september 2018

I hundredvis valfarter nysgerrige hver aften til Munkebo for at se Ladbyskibets "spøgelse" af lys og vand.

Ladbykongen har fået sin egen mjød
4. september 2018

Ladbykongens mjød kan drikkes som en liflig aperitif - med eller uden kvan.

Digital vind i sejlet
29. august 2018

Skoleelever skal puste digital vind i sejlet på Ladbyskibet og vække vikingernes historie til live gennem kunst, digitale medier og augmented reality.

Ladbydragen drager på mini-sommertogt
11. juli 2018

Vil have fast base i Kerteminde i hele uge 29.