Ladbykongen har fået sin egen mjød

04. september 2018 | Vikingemuseet Ladby

Ladbykongens mjød kan drikkes som en liflig aperitif - med eller uden kvan.

Mens øl var en hverdagsdrik i vikingetidens Danmark, var mjød forbeholdt særlige lejligheder. Blandt andet fordi mjøden indeholder honning, som var et luksusgode. Man kan forestille sig at Ladbykongen serverede mjød, når han skulle tage imod gæster i sin hal.

Det er bryggeriet Mjødgård, der har produceret den fine nye mjød til Vikingemuseet Ladby. Ladbykongens Mjød fås enten med eller uden kvan, som giver en fin bitterhed til den søde mjødsmag fra honningen.

Mjøden har lagret min. 1 år på egefad. Den kan fås i flasker à henholdvis 75 og 35 cl.

Mjøden kan købes på Vikingemuseet Ladby, samt i forbindelse med aflsløringen af spøgelsesskibet den 8. september i Munkebo Havn.

Sværdslag og øksehug på Vikingemuseet
12. september 2019

Nyt vikingeevent på Fyn: Vikingemuseet Ladby har inviteret danske vikingekrigere på træningslejr. Til glæde for såvel krigere som publikum.

Titusindvis af detektorfund skaber unik viden
7. august 2019
Landskab & Arkæologi

Med et overblik over 26.000 detektorfund skaber ny rapport et bagtæppe for at forstå blandt andet placeringen af Ladby-graven.

Ladbydragen på sommertogt
12. juli 2019

For første gang sejler Ladbydragen denne sommer på et længere togt på de åbne farvande.

Er du vores nye formidlingsinspektør?
21. juni 2019

Jobopslag: Vikingemuseet Ladby søger ny formidlingsinspektør. Stillingen er på 37 timer ugentligt. Ansøgningsfrist 15. august.