Ladbykongen har fået sin egen mjød

04. september 2018 | Vikingemuseet Ladby

Ladbykongens mjød kan drikkes som en liflig aperitif - med eller uden kvan.

Mens øl var en hverdagsdrik i vikingetidens Danmark, var mjød forbeholdt særlige lejligheder. Blandt andet fordi mjøden indeholder honning, som var et luksusgode. Man kan forestille sig at Ladbykongen serverede mjød, når han skulle tage imod gæster i sin hal.

Det er bryggeriet Mjødgård, der har produceret den fine nye mjød til Vikingemuseet Ladby. Ladbykongens Mjød fås enten med eller uden kvan, som giver en fin bitterhed til den søde mjødsmag fra honningen.

Mjøden har lagret min. 1 år på egefad. Den kan fås i flasker à henholdvis 75 og 35 cl.

Mjøden kan købes på Vikingemuseet Ladby, samt i forbindelse med aflsløringen af spøgelsesskibet den 8. september i Munkebo Havn.

Hjælp til skoletid i hjemmet
16. marts 2020

Er hele familien hjemme på grund af lukkede skoler? Så kommer Vikingemuseet Ladby med hjælp!

Museet holder lukket
12. marts 2020

Vikingemuseet Ladby er lukket for publikum til og med 13. april, og alle arrangementer i perioden er aflyst.

Vikingerne gik under jorden for at arbejde
24. februar 2020

To grubehuse på vej på Vikingemuseet Ladby.

Gravpladsområdet omkring Ladby-gravhøjen undersøges
5. februar 2020

I lørdags blev første etape af en planlagt undersøgelse af området omkring Ladbygraven gennemført. Nu venter yderligere undersøgelser for at museet kan få overblik Ladbygravens kontekst.