Ministre sender skolebørn på Vikingemuseet

02. marts 2018 | Vikingemuseet Ladby

Nyt initiativ skal give danske 4.klasses-elever større kendskab til deres land. Blandt andet skal de besøge Vikingemuseet Ladby.

Skolebørn skal i højere grad kende det Danmark, de er en del af. Derfor sender fire ministre 4. klasseelever i busser rundt i hele landet. Projektet ’Kend dit land’ giver fem kommuner mulighed for at deltage i projektet, og kommunerne kan nu ansøge om at være med. På ministrenes udstukne ruter indgår blandt andet Vikingemuseet Ladby.

"Vi er utrolig glade for at være blevet udvalgt som en af destinationerne i projekt ”Kend dit land”. Til dagligt fortæller vi en unik historie om Danmarks eneste vikingeskibsbegravelse. Det er historien om de hedenske vikinger, de gamle guder og en rigtig vikingekonge – en historie, som vi ser frem til at dele med landets 4-klasser", siger afdelingsleder ved Vikingemuseet Ladby, Claus Frederik Sørensen.

Udover Vikingemuseet Ladby er følgende fynske steder også på ministeriernes liste over godt 50 steder med natur og kultur, som danske 4. klasser skal opleve: Nyborg Slot, Forsorgsmuseet, H.C. Andersens Hus, Den Fynske Landsby og Vigelsø.

Kulturminister Mette Bock siger siger som baggrund for initiativet: ”Mange børn kender alt for lidt til Danmarks kultur, natur og historie. De ved fx ikke, hvor store regionale forskelle vi har i Danmark. Derfor skal børnene på denne mini-dannelsesrejse, hvor de oplever for dem ukendte sider af deres eget land. For når man forstår, hvad man er rundet af, så får man et ståsted, hvorfra man kan møde verden."

Velbesøgt vikingeskib af lys og vand
14. september 2018

I hundredvis valfarter nysgerrige hver aften til Munkebo for at se Ladbyskibets "spøgelse" af lys og vand.

Ladbykongen har fået sin egen mjød
4. september 2018

Ladbykongens mjød kan drikkes som en liflig aperitif - med eller uden kvan.

Digital vind i sejlet
29. august 2018

Skoleelever skal puste digital vind i sejlet på Ladbyskibet og vække vikingernes historie til live gennem kunst, digitale medier og augmented reality.

Ladbydragen drager på mini-sommertogt
11. juli 2018

Vil have fast base i Kerteminde i hele uge 29.