Ministre sender skolebørn på Vikingemuseet

02. marts 2018 | Vikingemuseet Ladby

Nyt initiativ skal give danske 4.klasses-elever større kendskab til deres land. Blandt andet skal de besøge Vikingemuseet Ladby.

Skolebørn skal i højere grad kende det Danmark, de er en del af. Derfor sender fire ministre 4. klasseelever i busser rundt i hele landet. Projektet ’Kend dit land’ giver fem kommuner mulighed for at deltage i projektet, og kommunerne kan nu ansøge om at være med. På ministrenes udstukne ruter indgår blandt andet Vikingemuseet Ladby.

"Vi er utrolig glade for at være blevet udvalgt som en af destinationerne i projekt ”Kend dit land”. Til dagligt fortæller vi en unik historie om Danmarks eneste vikingeskibsbegravelse. Det er historien om de hedenske vikinger, de gamle guder og en rigtig vikingekonge – en historie, som vi ser frem til at dele med landets 4-klasser", siger afdelingsleder ved Vikingemuseet Ladby, Claus Frederik Sørensen.

Udover Vikingemuseet Ladby er følgende fynske steder også på ministeriernes liste over godt 50 steder med natur og kultur, som danske 4. klasser skal opleve: Nyborg Slot, Forsorgsmuseet, H.C. Andersens Hus, Den Fynske Landsby og Vigelsø.

Kulturminister Mette Bock siger siger som baggrund for initiativet: ”Mange børn kender alt for lidt til Danmarks kultur, natur og historie. De ved fx ikke, hvor store regionale forskelle vi har i Danmark. Derfor skal børnene på denne mini-dannelsesrejse, hvor de oplever for dem ukendte sider af deres eget land. For når man forstår, hvad man er rundet af, så får man et ståsted, hvorfra man kan møde verden."

Vikingerne kommer til Kerteminde under Kirsebærfestivalen
25. maj 2018

Renæssancehavnen vil være fuld af vikingeaktiviteter under Kirsebærfestivalen.

Flot donation fra frimurerne
18. maj 2018

Med moderne sikkerhedsudstyr er Ladbydragen tættere på at kunne komme ud på åbent hav.

Ladbydragen søsat med kampshow og hveder
8. maj 2018

Det rekonstruerede Ladbyskib, Ladbydragen, ligger nu atter i sit rette element efter søsætningen på St. Bededagsaften.

Nyt vikingehus på Bytoften klar til sommer
21. marts 2018
Landskab & Arkæologi

Første spadestik er taget til et nyt vikingehus, der skal binde Bytoften sammen som et spændende og rekreativt område, der emmer af historie.