Ministre sender skolebørn på Vikingemuseet

02. marts 2018 | Vikingemuseet Ladby

Nyt initiativ skal give danske 4.klasses-elever større kendskab til deres land. Blandt andet skal de besøge Vikingemuseet Ladby.

Skolebørn skal i højere grad kende det Danmark, de er en del af. Derfor sender fire ministre 4. klasseelever i busser rundt i hele landet. Projektet ’Kend dit land’ giver fem kommuner mulighed for at deltage i projektet, og kommunerne kan nu ansøge om at være med. På ministrenes udstukne ruter indgår blandt andet Vikingemuseet Ladby.

"Vi er utrolig glade for at være blevet udvalgt som en af destinationerne i projekt ”Kend dit land”. Til dagligt fortæller vi en unik historie om Danmarks eneste vikingeskibsbegravelse. Det er historien om de hedenske vikinger, de gamle guder og en rigtig vikingekonge – en historie, som vi ser frem til at dele med landets 4-klasser", siger afdelingsleder ved Vikingemuseet Ladby, Claus Frederik Sørensen.

Udover Vikingemuseet Ladby er følgende fynske steder også på ministeriernes liste over godt 50 steder med natur og kultur, som danske 4. klasser skal opleve: Nyborg Slot, Forsorgsmuseet, H.C. Andersens Hus, Den Fynske Landsby og Vigelsø.

Kulturminister Mette Bock siger siger som baggrund for initiativet: ”Mange børn kender alt for lidt til Danmarks kultur, natur og historie. De ved fx ikke, hvor store regionale forskelle vi har i Danmark. Derfor skal børnene på denne mini-dannelsesrejse, hvor de oplever for dem ukendte sider af deres eget land. For når man forstår, hvad man er rundet af, så får man et ståsted, hvorfra man kan møde verden."

Ladbydragen drager på mini-sommertogt
11. juli 2018

Vil have fast base i Kerteminde i hele uge 29.

Vikingelege i sommervarmen
5. juli 2018

Skal du finde på noget sjovt med familien eller vennerne i sommerferien? Så prøv at lege en af disse fire lege fra vikingetiden!

Ladbytapetet nomineret til fynsk kulturpris
4. juli 2018

Kerteminde Kommune har indstillet Ladbytapetet til Den Fynske Kulturpris 2018.

Stor vikingehal fundet på Munkebo Bakke
29. juni 2018

Den største vikingetidshal på Fyn vidner om Munkebo Bakke strategiske betydning i vikingetiden.