Velbesøgt vikingeskib af lys og vand

14. september 2018 | Vikingemuseet Ladby

I hundredvis valfarter nysgerrige hver aften til Munkebo for at se Ladbyskibets "spøgelse" af lys og vand.

Når mørket falder på over Munkebo toner et vikingeskib skabt af lys og vand frem på fjorden. Det er skabt af et internationalt team af lysarkitekter, som ved hjælp af vandkanoner og lysprojektører har skabt en tredimensionel visuel projektion af Ladbyskibet.

Lysprojektionen tændes hver aften kl. 19 og kan ses indtil kl. 22.

Spøgelsesskibet er sat i søen for at minde om, at Kerteminde Fjord og Kertinge Nor i vikingetiden udgjorde en afgørende trafikåre! På baggrund af utallige arkæologiske fund ved vi, at fjordsystemet var særdeles befærdet i vikingetiden.

Spøgelsesskibsprojektet er gennemført af Østfyns Museer i samarbejde med foreningen Virk & Gro i Munkebo. Projektet er en del af forsknings- og formidlingsprojektet "From Central Space to Urban Place".

Læs mere her.

Vikingerne gik under jorden for at arbejde
24. februar 2020

To grubehuse på vej på Vikingemuseet Ladby.

Gravpladsområdet omkring Ladby-gravhøjen undersøges
5. februar 2020

I lørdags blev første etape af en planlagt undersøgelse af området omkring Ladbygraven gennemført. Nu venter yderligere undersøgelser for at museet kan få overblik Ladbygravens kontekst.

Vinterferie med vikingemode til kriger og husfrue
28. januar 2020

Så er vinterferien lige på trapperne og Vikingemuseet Ladby gør klar til at modtage både store og små gæster under overskriften ”Klædt på til kamp og kødgryder”.

Ny landskabsudstilling om vikingernes skibe
7. januar 2020

Landskabet omkring Ladbyhøjen er medspiller i ny udstilling på Vikingemuseet om udviklingen indenfor skibsbyggeri i vikingetiden.