Velbesøgt vikingeskib af lys og vand

14. september 2018 | Vikingemuseet Ladby

I hundredvis valfarter nysgerrige hver aften til Munkebo for at se Ladbyskibets "spøgelse" af lys og vand.

Når mørket falder på over Nyborg toner et vikingeskib skabt af lys og vand frem på fjorden. Det er skabt af et internationalt team af lysarkitekter, som ved hjælp af vandkanoner og lysprojektører har skabt en tredimensionel visuel projektion af Ladbyskibet.

Lysprojektionen tændes hver aften kl. 19 og kan ses indtil kl. 22.

Spøgelsesskibet er sat i søen for at minde om, at Kerteminde Fjord og Kertinge Nor i vikingetiden udgjorde en afgørende trafikåre! På baggrund af utallige arkæologiske fund ved vi, at fjordsystemet var særdeles befærdet i vikingetiden.

Spøgelsesskibsprojektet er gennemført af Østfyns Museer i samarbejde med foreningen Virk & Gro i Munkebo. Projektet er en del af forsknings- og formidlingsprojektet "From Central Space to Urban Place".

Læs mere her.

Velbesøgt vikingeskib af lys og vand
14. september 2018

Ladbykongen har fået sin egen mjød
4. september 2018

Ladbykongens mjød kan drikkes som en liflig aperitif - med eller uden kvan.

Digital vind i sejlet
29. august 2018

Skoleelever skal puste digital vind i sejlet på Ladbyskibet og vække vikingernes historie til live gennem kunst, digitale medier og augmented reality.

Ladbydragen drager på mini-sommertogt
11. juli 2018

Vil have fast base i Kerteminde i hele uge 29.