Velbesøgt vikingeskib af lys og vand

14. september 2018 | Vikingemuseet Ladby

I hundredvis valfarter nysgerrige hver aften til Munkebo for at se Ladbyskibets "spøgelse" af lys og vand.

Når mørket falder på over Munkebo toner et vikingeskib skabt af lys og vand frem på fjorden. Det er skabt af et internationalt team af lysarkitekter, som ved hjælp af vandkanoner og lysprojektører har skabt en tredimensionel visuel projektion af Ladbyskibet.

Lysprojektionen tændes hver aften kl. 19 og kan ses indtil kl. 22.

Spøgelsesskibet er sat i søen for at minde om, at Kerteminde Fjord og Kertinge Nor i vikingetiden udgjorde en afgørende trafikåre! På baggrund af utallige arkæologiske fund ved vi, at fjordsystemet var særdeles befærdet i vikingetiden.

Spøgelsesskibsprojektet er gennemført af Østfyns Museer i samarbejde med foreningen Virk & Gro i Munkebo. Projektet er en del af forsknings- og formidlingsprojektet "From Central Space to Urban Place".

Læs mere her.

Sværdslag og øksehug på Vikingemuseet
12. september 2019

Nyt vikingeevent på Fyn: Vikingemuseet Ladby har inviteret danske vikingekrigere på træningslejr. Til glæde for såvel krigere som publikum.

Titusindvis af detektorfund skaber unik viden
7. august 2019
Landskab & Arkæologi

Med et overblik over 26.000 detektorfund skaber ny rapport et bagtæppe for at forstå blandt andet placeringen af Ladby-graven.

Ladbydragen på sommertogt
12. juli 2019

For første gang sejler Ladbydragen denne sommer på et længere togt på de åbne farvande.

Er du vores nye formidlingsinspektør?
21. juni 2019

Jobopslag: Vikingemuseet Ladby søger ny formidlingsinspektør. Stillingen er på 37 timer ugentligt. Ansøgningsfrist 15. august.