Velbesøgt vikingeskib af lys og vand

14. september 2018 | Vikingemuseet Ladby

I hundredvis valfarter nysgerrige hver aften til Munkebo for at se Ladbyskibets "spøgelse" af lys og vand.

Når mørket falder på over Munkebo toner et vikingeskib skabt af lys og vand frem på fjorden. Det er skabt af et internationalt team af lysarkitekter, som ved hjælp af vandkanoner og lysprojektører har skabt en tredimensionel visuel projektion af Ladbyskibet.

Lysprojektionen tændes hver aften kl. 19 og kan ses indtil kl. 22.

Spøgelsesskibet er sat i søen for at minde om, at Kerteminde Fjord og Kertinge Nor i vikingetiden udgjorde en afgørende trafikåre! På baggrund af utallige arkæologiske fund ved vi, at fjordsystemet var særdeles befærdet i vikingetiden.

Spøgelsesskibsprojektet er gennemført af Østfyns Museer i samarbejde med foreningen Virk & Gro i Munkebo. Projektet er en del af forsknings- og formidlingsprojektet "From Central Space to Urban Place".

Læs mere her.

Vikingemuseet Ladby genåbner 26. maj
8. maj 2020

Efter regeringens udmelding af dags dato glæder vi os til snart at kunne åbne Vikingemuseet Ladby igen.

Museet holder fortsat lukket
7. april 2020

Vikingemuseet Ladby er lukket for publikum til og med 10. maj, og alle arrangementer er aflyst.

Hjælp til skoletid i hjemmet
16. marts 2020

Er hele familien hjemme på grund af lukkede skoler? Så kommer Vikingemuseet Ladby med hjælp!

Museet holder lukket
12. marts 2020

Vikingemuseet Ladby er lukket for publikum til og med 13. april, og alle arrangementer i perioden er aflyst.