Velbesøgt vikingeskib af lys og vand

14. september 2018 | Vikingemuseet Ladby

I hundredvis valfarter nysgerrige hver aften til Munkebo for at se Ladbyskibets "spøgelse" af lys og vand.

Når mørket falder på over Munkebo toner et vikingeskib skabt af lys og vand frem på fjorden. Det er skabt af et internationalt team af lysarkitekter, som ved hjælp af vandkanoner og lysprojektører har skabt en tredimensionel visuel projektion af Ladbyskibet.

Lysprojektionen tændes hver aften kl. 19 og kan ses indtil kl. 22.

Spøgelsesskibet er sat i søen for at minde om, at Kerteminde Fjord og Kertinge Nor i vikingetiden udgjorde en afgørende trafikåre! På baggrund af utallige arkæologiske fund ved vi, at fjordsystemet var særdeles befærdet i vikingetiden.

Spøgelsesskibsprojektet er gennemført af Østfyns Museer i samarbejde med foreningen Virk & Gro i Munkebo. Projektet er en del af forsknings- og formidlingsprojektet "From Central Space to Urban Place".

Læs mere her.

Arkæologisk adventskalender
18. november 2019

Årets arkæologiske adventskalender præsenterer nye fantastiske detektorfund fundet i det forgangne år af dygtige detektorfolk.

Ny flot bog om vikingetiden
16. oktober 2019

Arkæolog Jeanette Varberg fortæller på 576 sider historien om vikingerne. Find bogen i museumsbutikken.

Spøgelsesskibet finalist til Den Fynske Kulturpris
15. oktober 2019

Vikingeskibet af lys og vand i Munkebo er blandt de fem finalister til Den Fynske Kulturpris.

Sværdslag og øksehug på Vikingemuseet
12. september 2019

Nyt vikingeevent på Fyn: Vikingemuseet Ladby har inviteret danske vikingekrigere på træningslejr. Til glæde for såvel krigere som publikum.