Vikingelege i sommervarmen

05. juli 2018 | Vikingemuseet Ladby

Skal du finde på noget sjovt med familien eller vennerne i sommerferien? Så prøv at lege en af disse lege fra vikingetiden! Så får i både grint og svedt på campingspladsen, stranden eller i sommerhuset!

Vikingemuseet Ladby præsenterer fire forskellige sjove vikingelege, som alle kan lege.

Leg 1: Fedtpind

Fedtpind er en leg for to personer. En styrkeprøve, hvor man skal prøve at vriste en pind ud af modspillerens hånd. Udfordringen er, at pinden er smurt ind i fedt! Man skal bare bruge en pind uden splinter og noget fedt, sæbe eller creme at smøre den ind i. Og så en god kammerat!

Leg 2: At føde en bjørn

"At føde en bjørn" er en leg for tre personer. Man lægge sig på kryds oven på hinanden, og den nederst og øverste holder fast om hinandens føder og prøver at forhindre, at den midterste kan klemme sige ud! Kan til tider være en yderst svær udfordring for den midterste!

Leg 3: Stik Odins øje ud

"Stik Odins øje ud" er en styrkeprøve mellem to deltagere, som stiller sig med ryggen mod hinanden. Foran hver deltager står en høj klods, som de skal forsøge at vælte. Til dette skal de bruge en stav, som begge deltagere har mellem benene. Det gælder nu for hver deltager om først at vælte klodsen foran sig, hvilket er svært fordi modstanderen jo hiver den anden vej i staven. Hvis man vil, kan man male "Odins øje" på hver af de to høje klodser.

Leg 4: Gå til Island efter sild

Legen er en styrkeprøve for balance og mavemuskler. På skift skal man flytte en lille stub længere væk, end forgængerens, mens man blive stående med føderne og kun må flytte armene, mens man støtter på to andre stubbe. Det kræver gode mavemuskler og god balance at komme langt væk med sin stub. Når man falder, er man ud. Vinderen er den, der når længst med sin stub.

Ladbydragen drager på mini-sommertogt
11. juli 2018

Vil have fast base i Kerteminde i hele uge 29.

Vikingelege i sommervarmen
5. juli 2018

Skal du finde på noget sjovt med familien eller vennerne i sommerferien? Så prøv at lege en af disse fire lege fra vikingetiden!

Ladbytapetet nomineret til fynsk kulturpris
4. juli 2018

Kerteminde Kommune har indstillet Ladbytapetet til Den Fynske Kulturpris 2018.

Stor vikingehal fundet på Munkebo Bakke
29. juni 2018

Den største vikingetidshal på Fyn vidner om Munkebo Bakke strategiske betydning i vikingetiden.