Vikingelege i sommervarmen

05. juli 2018 | Vikingemuseet Ladby

Skal du finde på noget sjovt med familien eller vennerne i sommerferien? Så prøv at lege en af disse lege fra vikingetiden! Så får i både grint og svedt på campingspladsen, stranden eller i sommerhuset!

Vikingemuseet Ladby præsenterer fire forskellige sjove vikingelege, som alle kan lege.

Leg 1: Fedtpind

Fedtpind er en leg for to personer. En styrkeprøve, hvor man skal prøve at vriste en pind ud af modspillerens hånd. Udfordringen er, at pinden er smurt ind i fedt! Man skal bare bruge en pind uden splinter og noget fedt, sæbe eller creme at smøre den ind i. Og så en god kammerat!

Leg 2: At føde en bjørn

"At føde en bjørn" er en leg for tre personer. Man lægge sig på kryds oven på hinanden, og den nederst og øverste holder fast om hinandens føder og prøver at forhindre, at den midterste kan klemme sige ud! Kan til tider være en yderst svær udfordring for den midterste!

Leg 3: Stik Odins øje ud

"Stik Odins øje ud" er en styrkeprøve mellem to deltagere, som stiller sig med ryggen mod hinanden. Foran hver deltager står en høj klods, som de skal forsøge at vælte. Til dette skal de bruge en stav, som begge deltagere har mellem benene. Det gælder nu for hver deltager om først at vælte klodsen foran sig, hvilket er svært fordi modstanderen jo hiver den anden vej i staven. Hvis man vil, kan man male "Odins øje" på hver af de to høje klodser.

Leg 4: Gå til Island efter sild

Legen er en styrkeprøve for balance og mavemuskler. På skift skal man flytte en lille stub længere væk, end forgængerens, mens man blive stående med føderne og kun må flytte armene, mens man støtter på to andre stubbe. Det kræver gode mavemuskler og god balance at komme langt væk med sin stub. Når man falder, er man ud. Vinderen er den, der når længst med sin stub.

Hjælp til skoletid i hjemmet
16. marts 2020

Er hele familien hjemme på grund af lukkede skoler? Så kommer Vikingemuseet Ladby med hjælp!

Museet holder lukket
12. marts 2020

Vikingemuseet Ladby er lukket for publikum til og med 13. april, og alle arrangementer i perioden er aflyst.

Vikingerne gik under jorden for at arbejde
24. februar 2020

To grubehuse på vej på Vikingemuseet Ladby.

Gravpladsområdet omkring Ladby-gravhøjen undersøges
5. februar 2020

I lørdags blev første etape af en planlagt undersøgelse af området omkring Ladbygraven gennemført. Nu venter yderligere undersøgelser for at museet kan få overblik Ladbygravens kontekst.