Vikingelege i sommervarmen

05. juli 2018 | Vikingemuseet Ladby

Skal du finde på noget sjovt med familien eller vennerne i sommerferien? Så prøv at lege en af disse lege fra vikingetiden! Så får i både grint og svedt på campingspladsen, stranden eller i sommerhuset!

Vikingemuseet Ladby præsenterer fire forskellige sjove vikingelege, som alle kan lege.

Leg 1: Fedtpind

Fedtpind er en leg for to personer. En styrkeprøve, hvor man skal prøve at vriste en pind ud af modspillerens hånd. Udfordringen er, at pinden er smurt ind i fedt! Man skal bare bruge en pind uden splinter og noget fedt, sæbe eller creme at smøre den ind i. Og så en god kammerat!

Leg 2: At føde en bjørn

"At føde en bjørn" er en leg for tre personer. Man lægge sig på kryds oven på hinanden, og den nederst og øverste holder fast om hinandens føder og prøver at forhindre, at den midterste kan klemme sige ud! Kan til tider være en yderst svær udfordring for den midterste!

Leg 3: Stik Odins øje ud

"Stik Odins øje ud" er en styrkeprøve mellem to deltagere, som stiller sig med ryggen mod hinanden. Foran hver deltager står en høj klods, som de skal forsøge at vælte. Til dette skal de bruge en stav, som begge deltagere har mellem benene. Det gælder nu for hver deltager om først at vælte klodsen foran sig, hvilket er svært fordi modstanderen jo hiver den anden vej i staven. Hvis man vil, kan man male "Odins øje" på hver af de to høje klodser.

Leg 4: Gå til Island efter sild

Legen er en styrkeprøve for balance og mavemuskler. På skift skal man flytte en lille stub længere væk, end forgængerens, mens man blive stående med føderne og kun må flytte armene, mens man støtter på to andre stubbe. Det kræver gode mavemuskler og god balance at komme langt væk med sin stub. Når man falder, er man ud. Vinderen er den, der når længst med sin stub.

Sværdslag og øksehug på Vikingemuseet
12. september 2019

Nyt vikingeevent på Fyn: Vikingemuseet Ladby har inviteret danske vikingekrigere på træningslejr. Til glæde for såvel krigere som publikum.

Titusindvis af detektorfund skaber unik viden
7. august 2019
Landskab & Arkæologi

Med et overblik over 26.000 detektorfund skaber ny rapport et bagtæppe for at forstå blandt andet placeringen af Ladby-graven.

Ladbydragen på sommertogt
12. juli 2019

For første gang sejler Ladbydragen denne sommer på et længere togt på de åbne farvande.

Er du vores nye formidlingsinspektør?
21. juni 2019

Jobopslag: Vikingemuseet Ladby søger ny formidlingsinspektør. Stillingen er på 37 timer ugentligt. Ansøgningsfrist 15. august.