Vikingerne kommer til Kerteminde under Kirsebærfestivalen

25. maj 2018 | Vikingemuseet Ladby

Renæssancehavnen vil være fuld af vikingeaktiviteter under Kirsebærfestivalen. Her vil Ladbydragen nemlig lægge til om lørdagen, og både lørdag og søndag vil der være masser af vikingeliv på havnen i form af værksteder, aktiviteter og sømandssnak.

”Historisk set er det faktisk meget muligt, at der er en sammenhæng mellem vikinger og kirsebær. For der er tegn på, at  kirsebærrene kom til Danmark i vikingetiden”, fortæller arkæolog Bodil Holm Sørensen fra museet.

Til Kirsebærfestivalen i 2017 fortalte Vikingemuseet Ladby historien om, hvordan kirsebærrene for 1.000 år siden kunne være kommet til Danmark med vikingerne, og børn og andre interesserede kunne komme på en skattejagt, hvor de både mødte Odin og vikingen Asgot den Rødskjoldede, der er nævnt på en runesten i Rønninge. I år vil frivillige og medarbejdere fra Vikingemuseet Ladby i stedet skabe vikingeliv på Renæssancen med en række værksteder og aktiviteter. Det hele vil gå op i en højere enhed, når Ladbydragen lægger til om lørdagen under Kirsebærfestivalen.

Aktiviteterne på havnen er inspireret af vikingernes maritime liv, og man vil blandt andet kunne lære at binde vikingernes knob, at lave reb som vikingerne og at lave en magisk runeamulet, der kan bringe god vind på vikingetogter.

Hvis der er nogen, der kunne tænke sig at trække i vikingeskrud og være med til at give publikum en god oplevelse på havnen under Kirsebærfestivalen, er der god brug for det. Kontakt i så fald Bodil Holm Sørensen fra Vikingemuseet Ladby på bhs@ostfynsmuseer.dk.

Aktiviteterne på havnen vil finde sted lørdag og søndag under Kirsebærfestivalen kl. 11-16.

Læs mere her.

Ladbydragen snart med sejl
13. juni 2018

Ladbydragen skal snart ud at sejle med sejl. Museets frivillige sejlere har været på kursus i Roskilde.

Nye udgravninger på Munkebo Bakke
12. juni 2018
Landskab & Arkæologi

Så graver vores arkæologer igen på Munkebo Bakke. Denne gang der, hvor Bakkegården lå indtil for nyligt.

Vikingerne kommer til Kerteminde under Kirsebærfestivalen
25. maj 2018

Renæssancehavnen vil være fuld af vikingeaktiviteter under Kirsebærfestivalen.

Flot donation fra frimurerne
18. maj 2018

Med moderne sikkerhedsudstyr er Ladbydragen tættere på at kunne komme ud på åbent hav.