Vikingerne kommer til Kerteminde under Kirsebærfestivalen

25. maj 2018 | Vikingemuseet Ladby

Renæssancehavnen vil være fuld af vikingeaktiviteter under Kirsebærfestivalen. Her vil Ladbydragen nemlig lægge til om lørdagen, og både lørdag og søndag vil der være masser af vikingeliv på havnen i form af værksteder, aktiviteter og sømandssnak.

”Historisk set er det faktisk meget muligt, at der er en sammenhæng mellem vikinger og kirsebær. For der er tegn på, at  kirsebærrene kom til Danmark i vikingetiden”, fortæller arkæolog Bodil Holm Sørensen fra museet.

Til Kirsebærfestivalen i 2017 fortalte Vikingemuseet Ladby historien om, hvordan kirsebærrene for 1.000 år siden kunne være kommet til Danmark med vikingerne, og børn og andre interesserede kunne komme på en skattejagt, hvor de både mødte Odin og vikingen Asgot den Rødskjoldede, der er nævnt på en runesten i Rønninge. I år vil frivillige og medarbejdere fra Vikingemuseet Ladby i stedet skabe vikingeliv på Renæssancen med en række værksteder og aktiviteter. Det hele vil gå op i en højere enhed, når Ladbydragen lægger til om lørdagen under Kirsebærfestivalen.

Aktiviteterne på havnen er inspireret af vikingernes maritime liv, og man vil blandt andet kunne lære at binde vikingernes knob, at lave reb som vikingerne og at lave en magisk runeamulet, der kan bringe god vind på vikingetogter.

Hvis der er nogen, der kunne tænke sig at trække i vikingeskrud og være med til at give publikum en god oplevelse på havnen under Kirsebærfestivalen, er der god brug for det. Kontakt i så fald Bodil Holm Sørensen fra Vikingemuseet Ladby på bhs@ostfynsmuseer.dk.

Aktiviteterne på havnen vil finde sted lørdag og søndag under Kirsebærfestivalen kl. 11-16.

Læs mere her.

Velbesøgt vikingeskib af lys og vand
14. september 2018

I hundredvis valfarter nysgerrige hver aften til Munkebo for at se Ladbyskibets "spøgelse" af lys og vand.

Ladbykongen har fået sin egen mjød
4. september 2018

Ladbykongens mjød kan drikkes som en liflig aperitif - med eller uden kvan.

Digital vind i sejlet
29. august 2018

Skoleelever skal puste digital vind i sejlet på Ladbyskibet og vække vikingernes historie til live gennem kunst, digitale medier og augmented reality.

Ladbydragen drager på mini-sommertogt
11. juli 2018

Vil have fast base i Kerteminde i hele uge 29.