Arkæologisk adventskalender

18. november 2019 | Vikingemuseet Ladby

Årets arkæologiske adventskalender præsenterer nye fantastiske detektorfund fundet i det forgangne år af dygtige detektorfolk.

Årets arkæologiske adventskalender handler om et særligt udvalg af østfynske detektorfund. Hver søndag i december måned bliver en gruppe nye, fantastiske detektorfund afsløret her på hjemmesiden og på Vikingemuseets facebookside og kan ses i udstillingen på Vikingemuseet Ladby frem til 31. januar 2020.

Metaldetektorfolk bipper den fynske fortid frem

Hvert år dukker smukke og tankevækkende fund op af mulden rundt omkring på Østfyn. Takket være engagerede metaldetektorfolk, der bid for bid bipper den fynske fortid frem. Indenfor de senere år er den tidligere opfattelse af en sparsomt beboet egn fra Fynshoved til Nyborg forstummet i kølvandet af tusindvis af tabte, gemte eller glemte metalsager fra Østfyns fortid. Her har været megen færdsel af folk – både af den fornemme slags, der kunne have guldbelagte smykker, til de mindre rige hvis metalsager kunne være af jern eller bly.

Vikinger i krig

Oplev også sjældne våben, kranier med krigsskader og fortællinger om kamp og krig i vikingetiden i særudstillingen Vikinger i Krig.

Hjælp til skoletid i hjemmet
16. marts 2020

Er hele familien hjemme på grund af lukkede skoler? Så kommer Vikingemuseet Ladby med hjælp!

Museet holder lukket
12. marts 2020

Vikingemuseet Ladby er lukket for publikum til og med 13. april, og alle arrangementer i perioden er aflyst.

Vikingerne gik under jorden for at arbejde
24. februar 2020

To grubehuse på vej på Vikingemuseet Ladby.

Gravpladsområdet omkring Ladby-gravhøjen undersøges
5. februar 2020

I lørdags blev første etape af en planlagt undersøgelse af området omkring Ladbygraven gennemført. Nu venter yderligere undersøgelser for at museet kan få overblik Ladbygravens kontekst.