Arkæologisk adventskalender

18. november 2019 | Vikingemuseet Ladby

Årets arkæologiske adventskalender præsenterer nye fantastiske detektorfund fundet i det forgangne år af dygtige detektorfolk.

Årets arkæologiske adventskalender handler om et særligt udvalg af østfynske detektorfund. Hver søndag i december måned bliver en gruppe nye, fantastiske detektorfund afsløret her på hjemmesiden og på Vikingemuseets facebookside og kan ses i udstillingen på Vikingemuseet Ladby frem til 31. januar 2020.

Metaldetektorfolk bipper den fynske fortid frem

Hvert år dukker smukke og tankevækkende fund op af mulden rundt omkring på Østfyn. Takket være engagerede metaldetektorfolk, der bid for bid bipper den fynske fortid frem. Indenfor de senere år er den tidligere opfattelse af en sparsomt beboet egn fra Fynshoved til Nyborg forstummet i kølvandet af tusindvis af tabte, gemte eller glemte metalsager fra Østfyns fortid. Her har været megen færdsel af folk – både af den fornemme slags, der kunne have guldbelagte smykker, til de mindre rige hvis metalsager kunne være af jern eller bly.

Vikinger i krig

Oplev også sjældne våben, kranier med krigsskader og fortællinger om kamp og krig i vikingetiden i særudstillingen Vikinger i Krig.

Arkæologisk adventskalender
18. november 2019

Ny flot bog om vikingetiden
16. oktober 2019

Arkæolog Jeanette Varberg fortæller på 576 sider historien om vikingerne. Find bogen i museumsbutikken.

Spøgelsesskibet finalist til Den Fynske Kulturpris
15. oktober 2019

Vikingeskibet af lys og vand i Munkebo er blandt de fem finalister til Den Fynske Kulturpris.

Sværdslag og øksehug på Vikingemuseet
12. september 2019

Nyt vikingeevent på Fyn: Vikingemuseet Ladby har inviteret danske vikingekrigere på træningslejr. Til glæde for såvel krigere som publikum.