Ny landskabsudstilling om vikingernes skibe

07. januar 2020 | Vikingemuseet Ladby

Med udgangspunkt i vores ”eget” Ladbyskib sætter Vikingemuseet Ladby i en ny landskabsudstilling fokus på vikingernes skibe, og deres enorme betydning for vikingernes mulighed for at kunne drage ud i verden med henblik på at opdage nye verdener, handle med andre folkeslag, og plyndre!

Udstillingen belyser udviklingen indenfor skibsbyggeri i vikingetiden, og det potentiale der lå i at udvikle nye skibstyper.

På marken vest for gravhøjen ses fire modeller af kendte skibs- og gravfund fra Skandinavien.  De fire er Osebergskibet fra Norge, Hedeby 1 fra Slesvig, Skuldelev 1 fundet i Roskilde fjord foruden Ladbyskibet. Hver repræsenterer de fire meget forskellige skibstyper fra forskellige perioder af vikingetiden.

Modellerne er markeret med sten, og ved hver er opsat en planche, der fortæller om det pågældende skib.

Udstillingen er udført af marinarkæolog Anders Myrhøj Jensen i forbindelse med en 12 ugers projektansættelse på museet. Den kan opleves frem til foråret.

Ny landskabsudstilling om vikingernes skibe
7. januar 2020

Landskabet omkring Ladbyhøjen er medspiller i ny udstilling på Vikingemuseet om udviklingen indenfor skibsbyggeri i vikingetiden.

Arkæologisk adventskalender
18. november 2019

Årets arkæologiske adventskalender præsenterer nye fantastiske detektorfund fundet i det forgangne år af dygtige detektorfolk.

Ny flot bog om vikingetiden
16. oktober 2019

Arkæolog Jeanette Varberg fortæller på 576 sider historien om vikingerne. Find bogen i museumsbutikken.

Spøgelsesskibet finalist til Den Fynske Kulturpris
15. oktober 2019

Vikingeskibet af lys og vand i Munkebo er blandt de fem finalister til Den Fynske Kulturpris.