Ny landskabsudstilling om vikingernes skibe

07. januar 2020 | Vikingemuseet Ladby

Landskabet omkring Ladbyhøjen er medspiller i ny udstilling på Vikingemuseet om udviklingen indenfor skibsbyggeri i vikingetiden

Med udgangspunkt i vores ”eget” Ladbyskib sætter Vikingemuseet Ladby i en ny landskabsudstilling fokus på vikingernes skibe, og deres enorme betydning for vikingernes mulighed for at kunne drage ud i verden med henblik på at opdage nye verdener, handle med andre folkeslag, og plyndre!

Udstillingen belyser udviklingen indenfor skibsbyggeri i vikingetiden, og det potentiale der lå i at udvikle nye skibstyper.

På marken vest for gravhøjen ses fire modeller af kendte skibs- og gravfund fra Skandinavien.  De fire er Osebergskibet fra Norge, Hedeby 1 fra Slesvig, Skuldelev 1 fundet i Roskilde fjord foruden Ladbyskibet. Hver repræsenterer de fire meget forskellige skibstyper fra forskellige perioder af vikingetiden.

Modellerne er markeret med sten, og ved hver er opsat en planche, der fortæller om det pågældende skib.

Udstillingen er udført af marinarkæolog Anders Myrhøj Jensen i forbindelse med en 12 ugers projektansættelse på museet. Den kan opleves frem til foråret.

Vikingemuseet Ladby genåbner 26. maj
8. maj 2020

Efter regeringens udmelding af dags dato glæder vi os til snart at kunne åbne Vikingemuseet Ladby igen.

Museet holder fortsat lukket
7. april 2020

Vikingemuseet Ladby er lukket for publikum til og med 10. maj, og alle arrangementer er aflyst.

Hjælp til skoletid i hjemmet
16. marts 2020

Er hele familien hjemme på grund af lukkede skoler? Så kommer Vikingemuseet Ladby med hjælp!

Museet holder lukket
12. marts 2020

Vikingemuseet Ladby er lukket for publikum til og med 13. april, og alle arrangementer i perioden er aflyst.