Ny landskabsudstilling om vikingernes skibe

07. januar 2020 | Vikingemuseet Ladby

Med udgangspunkt i vores ”eget” Ladbyskib sætter Vikingemuseet Ladby i en ny landskabsudstilling fokus på vikingernes skibe, og deres enorme betydning for vikingernes mulighed for at kunne drage ud i verden med henblik på at opdage nye verdener, handle med andre folkeslag, og plyndre!

Udstillingen belyser udviklingen indenfor skibsbyggeri i vikingetiden, og det potentiale der lå i at udvikle nye skibstyper.

På marken vest for gravhøjen ses fire modeller af kendte skibs- og gravfund fra Skandinavien.  De fire er Osebergskibet fra Norge, Hedeby 1 fra Slesvig, Skuldelev 1 fundet i Roskilde fjord foruden Ladbyskibet. Hver repræsenterer de fire meget forskellige skibstyper fra forskellige perioder af vikingetiden.

Modellerne er markeret med sten, og ved hver er opsat en planche, der fortæller om det pågældende skib.

Udstillingen er udført af marinarkæolog Anders Myrhøj Jensen i forbindelse med en 12 ugers projektansættelse på museet. Den kan opleves frem til foråret.

Vikingerne gik under jorden for at arbejde
24. februar 2020

To grubehuse på vej på Vikingemuseet Ladby.

Gravpladsområdet omkring Ladby-gravhøjen undersøges
5. februar 2020

I lørdags blev første etape af en planlagt undersøgelse af området omkring Ladbygraven gennemført. Nu venter yderligere undersøgelser for at museet kan få overblik Ladbygravens kontekst.

Vinterferie med vikingemode til kriger og husfrue
28. januar 2020

Så er vinterferien lige på trapperne og Vikingemuseet Ladby gør klar til at modtage både store og små gæster under overskriften ”Klædt på til kamp og kødgryder”.

Ny landskabsudstilling om vikingernes skibe
7. januar 2020

Landskabet omkring Ladbyhøjen er medspiller i ny udstilling på Vikingemuseet om udviklingen indenfor skibsbyggeri i vikingetiden.