Atomfisk på Ladbytapetet

21. oktober 2014 | Vikingemuseet Ladby

De aktive brodøser på Vikingemuseet Ladby er i gang med at sy på et appendiks til Ladbytapetet, det såkaldte Atomtapet.

Atomtapetet er et skrækscenarie for, hvordan det kan gå det stakkels Ladbyskib, hvis det bliver nabo til et slutdepot for radioaktivt affald. Tapetet er tegnet af Gudrun Heltoft - og i går meldte endnu en kunstner sig på banen, nemlig Troels Trier.

Troels Trier og Rebecca Brüel har tidligere kæmpet bravt for "Nej til atomkraft", og i går overrakte Troels Trier sin Atomfisk til Gudrun Heltoft, så den kan blive tegnet og efterfølgende syet på Atomtapetet.

Tegningen af Atomtapetet - og snart også det syede tapet - kan ses på Vikingemuseet Ladby. Brodøserne syr på tapetet hver onsdag.

Se mere i Fyens Stiftstidende og på Mitfyn.dk

Fotos: Elsebeth Lund Nielsen og Gudrun Heltoft.

Hjælp til skoletid i hjemmet
16. marts 2020

Er hele familien hjemme på grund af lukkede skoler? Så kommer Vikingemuseet Ladby med hjælp!

Museet holder lukket
12. marts 2020

Vikingemuseet Ladby er lukket for publikum til og med 13. april, og alle arrangementer i perioden er aflyst.

Vikingerne gik under jorden for at arbejde
24. februar 2020

To grubehuse på vej på Vikingemuseet Ladby.

Gravpladsområdet omkring Ladby-gravhøjen undersøges
5. februar 2020

I lørdags blev første etape af en planlagt undersøgelse af området omkring Ladbygraven gennemført. Nu venter yderligere undersøgelser for at museet kan få overblik Ladbygravens kontekst.