Atomfisk på Ladbytapetet

21. oktober 2014 | Vikingemuseet Ladby

De aktive brodøser på Vikingemuseet Ladby er i gang med at sy på et appendiks til Ladbytapetet, det såkaldte Atomtapet.

Atomtapetet er et skrækscenarie for, hvordan det kan gå det stakkels Ladbyskib, hvis det bliver nabo til et slutdepot for radioaktivt affald. Tapetet er tegnet af Gudrun Heltoft - og i går meldte endnu en kunstner sig på banen, nemlig Troels Trier.

Troels Trier og Rebecca Brüel har tidligere kæmpet bravt for "Nej til atomkraft", og i går overrakte Troels Trier sin Atomfisk til Gudrun Heltoft, så den kan blive tegnet og efterfølgende syet på Atomtapetet.

Tegningen af Atomtapetet - og snart også det syede tapet - kan ses på Vikingemuseet Ladby. Brodøserne syr på tapetet hver onsdag.

Se mere i Fyens Stiftstidende og på Mitfyn.dk

Fotos: Elsebeth Lund Nielsen og Gudrun Heltoft.

Titusindvis af detektorfund skaber unik viden
7. august 2019
Landskab & Arkæologi

Med et overblik over 26.000 detektorfund skaber ny rapport et bagtæppe for at forstå blandt andet placeringen af Ladby-graven.

Ladbydragen på sommertogt
12. juli 2019

For første gang sejler Ladbydragen denne sommer på et længere togt på de åbne farvande.

Er du vores nye formidlingsinspektør?
21. juni 2019

Jobopslag: Vikingemuseet Ladby søger ny formidlingsinspektør. Stillingen er på 37 timer ugentligt. Ansøgningsfrist 15. august.

Bronzealderfund ved Ullerslev
15. marts 2019
Landskab & Arkæologi

Spektakulære detektorfund af genstande fra bronzealderen tegner konturerne af et helligt landskab ved Ullerslev.