Atomfisk på Ladbytapetet

21. oktober 2014 | Vikingemuseet Ladby

De aktive brodøser på Vikingemuseet Ladby er i gang med at sy på et appendiks til Ladbytapetet, det såkaldte Atomtapet.

Atomtapetet er et skrækscenarie for, hvordan det kan gå det stakkels Ladbyskib, hvis det bliver nabo til et slutdepot for radioaktivt affald. Tapetet er tegnet af Gudrun Heltoft - og i går meldte endnu en kunstner sig på banen, nemlig Troels Trier.

Troels Trier og Rebecca Brüel har tidligere kæmpet bravt for "Nej til atomkraft", og i går overrakte Troels Trier sin Atomfisk til Gudrun Heltoft, så den kan blive tegnet og efterfølgende syet på Atomtapetet.

Tegningen af Atomtapetet - og snart også det syede tapet - kan ses på Vikingemuseet Ladby. Brodøserne syr på tapetet hver onsdag.

Se mere i Fyens Stiftstidende og på Mitfyn.dk

Fotos: Elsebeth Lund Nielsen og Gudrun Heltoft.

Kender du dine guder og jætter?
4. december 2018

Følg vores facebook-julekalender og lær de mange guder og jætter fra den nordiske mytologi at kende.

Tæt på 12.000 så spøgelsesskibet
24. oktober 2018

Ladbydragens søster i form af et tågeskib skabt af vand og lys har i løbet af seks uger trukket tæt på 12.000 mennesker til Munkebo.

Velbesøgt vikingeskib af lys og vand
14. september 2018

I hundredvis valfarter nysgerrige hver aften til Munkebo for at se Ladbyskibets "spøgelse" af lys og vand.