Atomfisk på Ladbytapetet

21. oktober 2014 | Vikingemuseet Ladby

De aktive brodøser på Vikingemuseet Ladby er i gang med at sy på et appendiks til Ladbytapetet, det såkaldte Atomtapet.

Atomtapetet er et skrækscenarie for, hvordan det kan gå det stakkels Ladbyskib, hvis det bliver nabo til et slutdepot for radioaktivt affald. Tapetet er tegnet af Gudrun Heltoft - og i går meldte endnu en kunstner sig på banen, nemlig Troels Trier.

Troels Trier og Rebecca Brüel har tidligere kæmpet bravt for "Nej til atomkraft", og i går overrakte Troels Trier sin Atomfisk til Gudrun Heltoft, så den kan blive tegnet og efterfølgende syet på Atomtapetet.

Tegningen af Atomtapetet - og snart også det syede tapet - kan ses på Vikingemuseet Ladby. Brodøserne syr på tapetet hver onsdag.

Se mere i Fyens Stiftstidende og på Mitfyn.dk

Fotos: Elsebeth Lund Nielsen og Gudrun Heltoft.

Arkæologisk adventskalender
18. november 2019

Årets arkæologiske adventskalender præsenterer nye fantastiske detektorfund fundet i det forgangne år af dygtige detektorfolk.

Ny flot bog om vikingetiden
16. oktober 2019

Arkæolog Jeanette Varberg fortæller på 576 sider historien om vikingerne. Find bogen i museumsbutikken.

Spøgelsesskibet finalist til Den Fynske Kulturpris
15. oktober 2019

Vikingeskibet af lys og vand i Munkebo er blandt de fem finalister til Den Fynske Kulturpris.

Sværdslag og øksehug på Vikingemuseet
12. september 2019

Nyt vikingeevent på Fyn: Vikingemuseet Ladby har inviteret danske vikingekrigere på træningslejr. Til glæde for såvel krigere som publikum.