Atomfisk på Ladbytapetet

21. oktober 2014 | Vikingemuseet Ladby

De aktive brodøser på Vikingemuseet Ladby er i gang med at sy på et appendiks til Ladbytapetet, det såkaldte Atomtapet.

Atomtapetet er et skrækscenarie for, hvordan det kan gå det stakkels Ladbyskib, hvis det bliver nabo til et slutdepot for radioaktivt affald. Tapetet er tegnet af Gudrun Heltoft - og i går meldte endnu en kunstner sig på banen, nemlig Troels Trier.

Troels Trier og Rebecca Brüel har tidligere kæmpet bravt for "Nej til atomkraft", og i går overrakte Troels Trier sin Atomfisk til Gudrun Heltoft, så den kan blive tegnet og efterfølgende syet på Atomtapetet.

Tegningen af Atomtapetet - og snart også det syede tapet - kan ses på Vikingemuseet Ladby. Brodøserne syr på tapetet hver onsdag.

Se mere i Fyens Stiftstidende og på Mitfyn.dk

Fotos: Elsebeth Lund Nielsen og Gudrun Heltoft.

Ny flot bog om vikingetiden
16. oktober 2019

Nyhed i museumsbutikken

Spøgelsesskib er finalist til Den Fynske Kulturpris
15. oktober 2019

Spøgelseskibet er blandt de fem finalister til Den Fynske Kulturpris

Sværdslag og øksehug på Vikingemuseet
12. september 2019

Nyt vikingeevent på Fyn: Vikingemuseet Ladby har inviteret danske vikingekrigere på træningslejr. Til glæde for såvel krigere som publikum.

Titusindvis af detektorfund skaber unik viden
7. august 2019
Landskab & Arkæologi

Med et overblik over 26.000 detektorfund skaber ny rapport et bagtæppe for at forstå blandt andet placeringen af Ladby-graven.