Belgisk filmhold på Vikingemuset Ladby

29. september 2014 | Vikingemuseet Ladby

Onsdag den 24. september havde Vikingemuseet Ladby besøg af et belgisk filmhold på museet. De skulle filme byggeriet af det nye ladbyskib, og der blev lavet mange optagelser af smedene, der lavede klinknagler, skibsbyggerne, der huggede med økser og monterede knæ. Til sidst blev der sat en klinknagle i skibet.

Baggrunden er, at der er blevet lavet en stor vikingeudstilling som et samarbejde mellem Historiska Museet i Stockholm og Gallo-Roman Museum  i Tongeren (Belgien). Udstillingen hedder "På jagt efter vikingernes sjæl!" og hovedvægten ligger på familieliv, hårdt arbejde på gården og den vigtige rolle, som kvinderne havde. Vikingernes håndværk og guder får masser af opmærksomhed, og målet er at give publikum en anden opfattelse af vikingerne end krig og krigere alene.

Men der manglede altså en del på billedsiden, og det kunne man kun råde bod på i Danmark. Derfor blev der filmet på en del danske vikingecentre og -museer, og altså også på Vikingemuseet Ladby. Det var nemlig kun i Ladby, der kunne stilles med smede og bådebyggere "in action" - og i dagens anledning også i vikingetøj.

Kender du dine guder og jætter?
4. december 2018

Følg vores facebook-julekalender og lær de mange guder og jætter fra den nordiske mytologi at kende.

Tæt på 12.000 så spøgelsesskibet
24. oktober 2018

Ladbydragens søster i form af et tågeskib skabt af vand og lys har i løbet af seks uger trukket tæt på 12.000 mennesker til Munkebo.

Velbesøgt vikingeskib af lys og vand
14. september 2018

I hundredvis valfarter nysgerrige hver aften til Munkebo for at se Ladbyskibets "spøgelse" af lys og vand.