Belgisk filmhold på Vikingemuset Ladby

29. september 2014 | Vikingemuseet Ladby

Onsdag den 24. september havde Vikingemuseet Ladby besøg af et belgisk filmhold på museet. De skulle filme byggeriet af det nye ladbyskib, og der blev lavet mange optagelser af smedene, der lavede klinknagler, skibsbyggerne, der huggede med økser og monterede knæ. Til sidst blev der sat en klinknagle i skibet.

Baggrunden er, at der er blevet lavet en stor vikingeudstilling som et samarbejde mellem Historiska Museet i Stockholm og Gallo-Roman Museum  i Tongeren (Belgien). Udstillingen hedder "På jagt efter vikingernes sjæl!" og hovedvægten ligger på familieliv, hårdt arbejde på gården og den vigtige rolle, som kvinderne havde. Vikingernes håndværk og guder får masser af opmærksomhed, og målet er at give publikum en anden opfattelse af vikingerne end krig og krigere alene.

Men der manglede altså en del på billedsiden, og det kunne man kun råde bod på i Danmark. Derfor blev der filmet på en del danske vikingecentre og -museer, og altså også på Vikingemuseet Ladby. Det var nemlig kun i Ladby, der kunne stilles med smede og bådebyggere "in action" - og i dagens anledning også i vikingetøj.

Lad dine sanser blive udfordret
9. april 2019

Hvad er der i spanden?

Bronzealderfund ved Ullerslev
15. marts 2019
Landskab & Arkæologi

Spektakulære detektorfund af genstande fra bronzealderen tegner konturerne af et helligt landskab ved Ullerslev.

Hal er endnu ældre end først antaget
1. marts 2019

Hvad vi troede var en stor vikingehal på Munkebo Bakke har vist sig at være Fyns største bygning fra yngre germansk jernalder.