Bevilling fra Albani Fonden til vikingedragtgruppe

10. december 2014 |

På Vikingemuseet Ladby har 16 brodøser de seneste tre år været i gang med at sy et Ladbytapet til stor glæde for museets mange gæster. Takket være en rundhåndet bevilling fra Albani Fonden på 64.500 kr. bliver det nu muligt at udvide ”systuen” på Vikingemuseet med endnu en frivillig gruppe: nemlig en vikingedragtgruppe, som skal sy dragter til museet.

Fondsbevillingen skal bruges til indkøb af materialer til syning af vikingedragter, som fremover skal bruges i museets formidling.

”Der skal sys dragter til både voksne og børn – for vi finder det af stor værdi, at både børn og voksne kan blive iklædt vikingetøj og så at sige føle og fornemme vikingetiden på egen krop”, forklarer Mette Ladegaard Thøgersen, der er afdelingsleder på Vikingemuseet Ladby.

Dragterne vil også blive brugt til formidlingsaktiviteter på ”udebane”, f.eks. på børneafdelingen på OUH, til Kirsebærfestivalen i Kerteminde, markeder mv.

De første frivillige til vikingedragtgruppen har allerede meldt sig, men museet håber, at mange flere har lyst til at være med. Det er museumsinspektør Bodil Holm Sørensen, der koordinerer arbejdet med at sy dragterne, og der indkaldes til det første informationsmøde angående dragtgruppen i januar. Således kan arbejdet med at sy dragter startes op i de kolde og mørke vintermåneder.

Bodiltil VikingefestivalBilledtekst: Museumsinspektør Bodil Holm Sørensen er til vikingefestival i sin vikingedragt. Foto: Østfyns Museer.

Kender du dine guder og jætter?
4. december 2018

Følg vores facebook-julekalender og lær de mange guder og jætter fra den nordiske mytologi at kende.

Tæt på 12.000 så spøgelsesskibet
24. oktober 2018

Ladbydragens søster i form af et tågeskib skabt af vand og lys har i løbet af seks uger trukket tæt på 12.000 mennesker til Munkebo.

Velbesøgt vikingeskib af lys og vand
14. september 2018

I hundredvis valfarter nysgerrige hver aften til Munkebo for at se Ladbyskibets "spøgelse" af lys og vand.