Bevilling fra Albani Fonden til vikingedragtgruppe

10. december 2014 |

På Vikingemuseet Ladby har 16 brodøser de seneste tre år været i gang med at sy et Ladbytapet til stor glæde for museets mange gæster. Takket være en rundhåndet bevilling fra Albani Fonden på 64.500 kr. bliver det nu muligt at udvide ”systuen” på Vikingemuseet med endnu en frivillig gruppe: nemlig en vikingedragtgruppe, som skal sy dragter til museet.

Fondsbevillingen skal bruges til indkøb af materialer til syning af vikingedragter, som fremover skal bruges i museets formidling.

”Der skal sys dragter til både voksne og børn – for vi finder det af stor værdi, at både børn og voksne kan blive iklædt vikingetøj og så at sige føle og fornemme vikingetiden på egen krop”, forklarer Mette Ladegaard Thøgersen, der er afdelingsleder på Vikingemuseet Ladby.

Dragterne vil også blive brugt til formidlingsaktiviteter på ”udebane”, f.eks. på børneafdelingen på OUH, til Kirsebærfestivalen i Kerteminde, markeder mv.

De første frivillige til vikingedragtgruppen har allerede meldt sig, men museet håber, at mange flere har lyst til at være med. Det er museumsinspektør Bodil Holm Sørensen, der koordinerer arbejdet med at sy dragterne, og der indkaldes til det første informationsmøde angående dragtgruppen i januar. Således kan arbejdet med at sy dragter startes op i de kolde og mørke vintermåneder.

Bodiltil VikingefestivalBilledtekst: Museumsinspektør Bodil Holm Sørensen er til vikingefestival i sin vikingedragt. Foto: Østfyns Museer.

Lad dine sanser blive udfordret
9. april 2019

Hvad er der i spanden?

Bronzealderfund ved Ullerslev
15. marts 2019
Landskab & Arkæologi

Spektakulære detektorfund af genstande fra bronzealderen tegner konturerne af et helligt landskab ved Ullerslev.

Hal er endnu ældre end først antaget
1. marts 2019

Hvad vi troede var en stor vikingehal på Munkebo Bakke har vist sig at være Fyns største bygning fra yngre germansk jernalder.