Børn begejstret for ny app

19. november 2014 |

I sommers blev den nye app Vikingekongens grav lanceret på Vikingemuseet Ladby. Applikationen, som er målrettet 4. klasses niveau, får bl.a. Ladby-skibet til at rejse sig i gravhøjen som en 3D-animation, hvilket giver en unik fornemmel­se af, hvordan skibet så ud i sin storhedstid med sejlet sat. I app’en kan man også hente information og fortællinger om skibet, samt se relevante billeder og film. Det har været muligt at downloade den nye app til smartphones og tablets siden i sommers, og det lader til at det digitale værktøj vækker begejstring hos museets yngre publikum.

”Vi oplever at app’en er blevet rigtig godt modtaget,” fortæller museumsinspektør Lene Feveile. ”Vi har godt nok lidt problemer med Gps’en ind i mellem, men udover det er app’en et rigtig godt redskab. Børn synes, det er spændende, og flere siger efterfølgende, at de gerne vil kigge nærmere på applikationen, når de kommer hjem. Og det er jo netop det, der er et af vores mål med Vikingekongens grav – at gøre børnene nysgerrig efter mere viden. De lærer, vi har snakket med, har også været begejstret for værktøjet.”

Kommentarerne fra børn indtil videre er, at historierne er rigtig gode, og at kongen, som er hovedpersonen i app’en, er ’sej’. Men det der især gør indtryk på børnene er 3D modellen af Ladbyskibet, som pludselig bliver synlig og tilgængelig via de digitale redskaber. Det kan nogle gange være svært at forholde sig til, hvor imponerende skibet var i alt sin magt og vælde, og hvor stort et begravelsesmonument gravhøjen ved Kerteminde fjord egentlig er. Det er præcis det, den nye app synliggør, og sammenholdt med rekonstruktionen af Ladbyskibet i 1:1 bindes fortællingen om vikingegraven sammen på alle planer, og giver de besøgende en helstøbt oplevelse.

Vikingekongens grav er en interaktiv opdagelsesjagt på fortidens hemmeligheder, som fortæller om Ladbyskibet og dets mange mysterier. Vikingekongens grav kan bruges ved klasse- og familiebesøg på museet, i klasseværelset eller i stuen derhjemme. Hvis du ikke har en tablet eller smartphone med på museet, kan du låne en i museumsbutikken.

Vikingekongens Grav er en del af ICE-projektet (Interactive Culture Explorer)  under Kulturregion Fyn og støttet af Kulturministeriet.

Læs mere om app'en her

Drenge
Det sker på museet

Foredrag, aktiviteter, udstillinger, rundvisninger og meget mere. 

Se kalender her

Nyheder

Alt det efterlod vikingerne på Munkebo Bakke...
5. december 2018
Vikingemuseet Ladby

...og nu kan det ses på Vikingemuseet Ladby i den nye udstilling "Munkebo Bakke - en del af Ladbykongens Verden".

Kender du dine guder og jætter?
4. december 2018

Følg vores facebook-julekalender og lær de mange guder og jætter fra den nordiske mytologi at kende.

Tæt på 12.000 så spøgelsesskibet
24. oktober 2018
Vikingemuseet Ladby

Ladbydragens søster i form af et tågeskib skabt af vand og lys har i løbet af seks uger trukket tæt på 12.000 mennesker til Munkebo.

Velbesøgt vikingeskib af lys og vand
14. september 2018
Vikingemuseet Ladby

I hundredvis valfarter nysgerrige hver aften til Munkebo for at se Ladbyskibets "spøgelse" af lys og vand.