Bronzesværd fundet i gravhøj

12. august 2014 | Landskab & Arkæologi

I slutningen af juli måned fik Landskab & Arkæologi indleveret et par bronzefragmenter, der var fundet på stranden nedenfor en gravhøj, der gennem de sidste mere end 60 år gradvist er skredet i Storebælt, i nærheden af Snave på Hindsholm.

Da der kunne iagttages bronze, der stak ud af skrænten, blev der iværksat en mindre undersøgelse, hvor en del af højens centralgrav blev undersøgt. For at foretage undersøgelsen var Østfyns Museers arkæologi, Claus Feveile, nødt til at rapelle et stykke ned af gravhøjen og klinten. Ved undersøgelsen fremkom der store dele af et fuldgrebssværd fra den midterste del af ældre bronzealder, dvs. 1500-1300 f.Kr. På baggrund af sværdet har der været tale om en mandsgrav, men rester af skelettets knogler m.m. var der intet bevaret af. Sværdet var delvist omsluttet af rester af det udhulede egetræ, der oprindelig udgjorde den afdødes kiste.

Gravhøjen er fredet og i den kommende tid vil vi afklare sammen med Kulturstyrelsen, hvad der videre skal ske med de tilbageværende rester af højen.

Kender du dine guder og jætter?
4. december 2018

Følg vores facebook-julekalender og lær de mange guder og jætter fra den nordiske mytologi at kende.

Tæt på 12.000 så spøgelsesskibet
24. oktober 2018

Ladbydragens søster i form af et tågeskib skabt af vand og lys har i løbet af seks uger trukket tæt på 12.000 mennesker til Munkebo.

Velbesøgt vikingeskib af lys og vand
14. september 2018

I hundredvis valfarter nysgerrige hver aften til Munkebo for at se Ladbyskibets "spøgelse" af lys og vand.