Egeskovløbet holdt pause på Bytoften

19. august 2013 | Landskab & Arkæologi

Danmarks Veteran Motorcykelklub (DVM) afholdt sit 46. Egeskovløb den 10. august her i 2013, og det gik ad en naturskøn rute gennem Midt- og Nordøstfyn. Der var 146 veteranmotorcykler med ca. 200 løbsdeltagere, dvs. nogle MC-førere kørte ruten alene, medens andre havde en observatør med på bagsædet eller i sidevognen.

Ruten var vanen tro ca. 100 km. lang, og en rute af den længde kræver, at motorcyklisterne får både vådt og tørt under vejs. Årets pauseplads var Bytoften, hvis faciliteter Vikingemuseet Ladby havde stillet til rådighed for DVM, og hvor officials fra løbet organiserede uddelingen af madpakke og sodavand. Alle hyggede sig og i sensommervejret viste Bytoften sig fra sin bedste side. Løbet havde også lokket et engageret publikum til. De kom enten for at beundre de gamle motorcykler eller/og for at hilse på venner og bekendte blandt løbsdeltagerne.

Vikingemuseet Ladby havde udarbejdet en lille brochure med få, udvalgte kulturminder, som man passerede på ruten. Alle løbsdeltagere kunne forsyne sig med en sådan samt en fribillet til museet.

Titusindvis af detektorfund skaber unik viden
7. august 2019
Landskab & Arkæologi

Med et overblik over 26.000 detektorfund skaber ny rapport et bagtæppe for at forstå blandt andet placeringen af Ladby-graven.

Ladbydragen på sommertogt
12. juli 2019

For første gang sejler Ladbydragen denne sommer på et længere togt på de åbne farvande.

Er du vores nye formidlingsinspektør?
21. juni 2019

Jobopslag: Vikingemuseet Ladby søger ny formidlingsinspektør. Stillingen er på 37 timer ugentligt. Ansøgningsfrist 15. august.

Bronzealderfund ved Ullerslev
15. marts 2019
Landskab & Arkæologi

Spektakulære detektorfund af genstande fra bronzealderen tegner konturerne af et helligt landskab ved Ullerslev.