Egeskovløbet holdt pause på Bytoften

19. august 2013 | Landskab & Arkæologi

Danmarks Veteran Motorcykelklub (DVM) afholdt sit 46. Egeskovløb den 10. august her i 2013, og det gik ad en naturskøn rute gennem Midt- og Nordøstfyn. Der var 146 veteranmotorcykler med ca. 200 løbsdeltagere, dvs. nogle MC-førere kørte ruten alene, medens andre havde en observatør med på bagsædet eller i sidevognen.

Ruten var vanen tro ca. 100 km. lang, og en rute af den længde kræver, at motorcyklisterne får både vådt og tørt under vejs. Årets pauseplads var Bytoften, hvis faciliteter Vikingemuseet Ladby havde stillet til rådighed for DVM, og hvor officials fra løbet organiserede uddelingen af madpakke og sodavand. Alle hyggede sig og i sensommervejret viste Bytoften sig fra sin bedste side. Løbet havde også lokket et engageret publikum til. De kom enten for at beundre de gamle motorcykler eller/og for at hilse på venner og bekendte blandt løbsdeltagerne.

Vikingemuseet Ladby havde udarbejdet en lille brochure med få, udvalgte kulturminder, som man passerede på ruten. Alle løbsdeltagere kunne forsyne sig med en sådan samt en fribillet til museet.

Hjælp til skoletid i hjemmet
16. marts 2020

Er hele familien hjemme på grund af lukkede skoler? Så kommer Vikingemuseet Ladby med hjælp!

Museet holder lukket
12. marts 2020

Vikingemuseet Ladby er lukket for publikum til og med 13. april, og alle arrangementer i perioden er aflyst.

Vikingerne gik under jorden for at arbejde
24. februar 2020

To grubehuse på vej på Vikingemuseet Ladby.

Gravpladsområdet omkring Ladby-gravhøjen undersøges
5. februar 2020

I lørdags blev første etape af en planlagt undersøgelse af området omkring Ladbygraven gennemført. Nu venter yderligere undersøgelser for at museet kan få overblik Ladbygravens kontekst.