Egeskovløbet holdt pause på Bytoften

19. august 2013 | Landskab & Arkæologi

Danmarks Veteran Motorcykelklub (DVM) afholdt sit 46. Egeskovløb den 10. august her i 2013, og det gik ad en naturskøn rute gennem Midt- og Nordøstfyn. Der var 146 veteranmotorcykler med ca. 200 løbsdeltagere, dvs. nogle MC-førere kørte ruten alene, medens andre havde en observatør med på bagsædet eller i sidevognen.

Ruten var vanen tro ca. 100 km. lang, og en rute af den længde kræver, at motorcyklisterne får både vådt og tørt under vejs. Årets pauseplads var Bytoften, hvis faciliteter Vikingemuseet Ladby havde stillet til rådighed for DVM, og hvor officials fra løbet organiserede uddelingen af madpakke og sodavand. Alle hyggede sig og i sensommervejret viste Bytoften sig fra sin bedste side. Løbet havde også lokket et engageret publikum til. De kom enten for at beundre de gamle motorcykler eller/og for at hilse på venner og bekendte blandt løbsdeltagerne.

Vikingemuseet Ladby havde udarbejdet en lille brochure med få, udvalgte kulturminder, som man passerede på ruten. Alle løbsdeltagere kunne forsyne sig med en sådan samt en fribillet til museet.

Ny flot bog om vikingetiden
16. oktober 2019

Nyhed i museumsbutikken

Spøgelsesskib er finalist til Den Fynske Kulturpris
15. oktober 2019

Spøgelseskibet er blandt de fem finalister til Den Fynske Kulturpris

Sværdslag og øksehug på Vikingemuseet
12. september 2019

Nyt vikingeevent på Fyn: Vikingemuseet Ladby har inviteret danske vikingekrigere på træningslejr. Til glæde for såvel krigere som publikum.

Titusindvis af detektorfund skaber unik viden
7. august 2019
Landskab & Arkæologi

Med et overblik over 26.000 detektorfund skaber ny rapport et bagtæppe for at forstå blandt andet placeringen af Ladby-graven.