Egeskovløbet holdt pause på Bytoften

19. august 2013 | Landskab & Arkæologi

Danmarks Veteran Motorcykelklub (DVM) afholdt sit 46. Egeskovløb den 10. august her i 2013, og det gik ad en naturskøn rute gennem Midt- og Nordøstfyn. Der var 146 veteranmotorcykler med ca. 200 løbsdeltagere, dvs. nogle MC-førere kørte ruten alene, medens andre havde en observatør med på bagsædet eller i sidevognen.

Ruten var vanen tro ca. 100 km. lang, og en rute af den længde kræver, at motorcyklisterne får både vådt og tørt under vejs. Årets pauseplads var Bytoften, hvis faciliteter Vikingemuseet Ladby havde stillet til rådighed for DVM, og hvor officials fra løbet organiserede uddelingen af madpakke og sodavand. Alle hyggede sig og i sensommervejret viste Bytoften sig fra sin bedste side. Løbet havde også lokket et engageret publikum til. De kom enten for at beundre de gamle motorcykler eller/og for at hilse på venner og bekendte blandt løbsdeltagerne.

Vikingemuseet Ladby havde udarbejdet en lille brochure med få, udvalgte kulturminder, som man passerede på ruten. Alle løbsdeltagere kunne forsyne sig med en sådan samt en fribillet til museet.

Kender du dine guder og jætter?
4. december 2018

Følg vores facebook-julekalender og lær de mange guder og jætter fra den nordiske mytologi at kende.

Tæt på 12.000 så spøgelsesskibet
24. oktober 2018

Ladbydragens søster i form af et tågeskib skabt af vand og lys har i løbet af seks uger trukket tæt på 12.000 mennesker til Munkebo.

Velbesøgt vikingeskib af lys og vand
14. september 2018

I hundredvis valfarter nysgerrige hver aften til Munkebo for at se Ladbyskibets "spøgelse" af lys og vand.