Et imponerende skibsbyggeri

24. juni 2014 | Vikingemuseet Ladby

Bygningen af det nye Ladbyskib går over stok og sten - om man så må sige. Skibet ligger i alt sin egetræs-pragt på byggepladsen foran Vikingemuseet, og det er nu så langt, at man både kan se skibets proportioner og imponerende størrelse ganske tydeligt. Det store arbejde med at færdiggøre Ladbyskibet er naturligvis kun muligt takket være den ihærdige indsats fra de mange ildsjæle med hænderne skruet rigtigt på.

På dette flotte billede, taget af Emil Andresen, kan man se skibet fra for til agter - og hvor er det bare fantastisk flot. Bådebyggerne er færdige med det sidste bord i egetræ - og mangler "kun" det 8. bord med plads til årehuller (asketræ) - og lidt af "indmaden". Efter planen skal skibet stå færdigt og klar til søsætning i 2014.

De mange gæster, der besøger Vikingemuseet Ladby hen over sommeren, får føjet en ekstra dimension til deres besøg, nu hvor det ikke er svært at forestille sig det færdige skib. Det giver en helt ny forståelse af gravhøjen, og hvor stor og bekostelig en begravelse Ladbyhøvdingen fik i sit skib.

Læs mere om rekonstruktionen af Ladbyskibet.

Fotograf: Emil Andresen.

Titusindvis af detektorfund skaber unik viden
7. august 2019
Landskab & Arkæologi

Med et overblik over 26.000 detektorfund skaber ny rapport et bagtæppe for at forstå blandt andet placeringen af Ladby-graven.

Ladbydragen på sommertogt
12. juli 2019

For første gang sejler Ladbydragen denne sommer på et længere togt på de åbne farvande.

Er du vores nye formidlingsinspektør?
21. juni 2019

Jobopslag: Vikingemuseet Ladby søger ny formidlingsinspektør. Stillingen er på 37 timer ugentligt. Ansøgningsfrist 15. august.

Bronzealderfund ved Ullerslev
15. marts 2019
Landskab & Arkæologi

Spektakulære detektorfund af genstande fra bronzealderen tegner konturerne af et helligt landskab ved Ullerslev.