Et imponerende skibsbyggeri

24. juni 2014 | Vikingemuseet Ladby

Bygningen af det nye Ladbyskib går over stok og sten - om man så må sige. Skibet ligger i alt sin egetræs-pragt på byggepladsen foran Vikingemuseet, og det er nu så langt, at man både kan se skibets proportioner og imponerende størrelse ganske tydeligt. Det store arbejde med at færdiggøre Ladbyskibet er naturligvis kun muligt takket være den ihærdige indsats fra de mange ildsjæle med hænderne skruet rigtigt på.

På dette flotte billede, taget af Emil Andresen, kan man se skibet fra for til agter - og hvor er det bare fantastisk flot. Bådebyggerne er færdige med det sidste bord i egetræ - og mangler "kun" det 8. bord med plads til årehuller (asketræ) - og lidt af "indmaden". Efter planen skal skibet stå færdigt og klar til søsætning i 2014.

De mange gæster, der besøger Vikingemuseet Ladby hen over sommeren, får føjet en ekstra dimension til deres besøg, nu hvor det ikke er svært at forestille sig det færdige skib. Det giver en helt ny forståelse af gravhøjen, og hvor stor og bekostelig en begravelse Ladbyhøvdingen fik i sit skib.

Læs mere om rekonstruktionen af Ladbyskibet.

Fotograf: Emil Andresen.

Hjælp til skoletid i hjemmet
16. marts 2020

Er hele familien hjemme på grund af lukkede skoler? Så kommer Vikingemuseet Ladby med hjælp!

Museet holder lukket
12. marts 2020

Vikingemuseet Ladby er lukket for publikum til og med 13. april, og alle arrangementer i perioden er aflyst.

Vikingerne gik under jorden for at arbejde
24. februar 2020

To grubehuse på vej på Vikingemuseet Ladby.

Gravpladsområdet omkring Ladby-gravhøjen undersøges
5. februar 2020

I lørdags blev første etape af en planlagt undersøgelse af området omkring Ladbygraven gennemført. Nu venter yderligere undersøgelser for at museet kan få overblik Ladbygravens kontekst.