Et imponerende skibsbyggeri

24. juni 2014 | Vikingemuseet Ladby

Bygningen af det nye Ladbyskib går over stok og sten - om man så må sige. Skibet ligger i alt sin egetræs-pragt på byggepladsen foran Vikingemuseet, og det er nu så langt, at man både kan se skibets proportioner og imponerende størrelse ganske tydeligt. Det store arbejde med at færdiggøre Ladbyskibet er naturligvis kun muligt takket være den ihærdige indsats fra de mange ildsjæle med hænderne skruet rigtigt på.

På dette flotte billede, taget af Emil Andresen, kan man se skibet fra for til agter - og hvor er det bare fantastisk flot. Bådebyggerne er færdige med det sidste bord i egetræ - og mangler "kun" det 8. bord med plads til årehuller (asketræ) - og lidt af "indmaden". Efter planen skal skibet stå færdigt og klar til søsætning i 2014.

De mange gæster, der besøger Vikingemuseet Ladby hen over sommeren, får føjet en ekstra dimension til deres besøg, nu hvor det ikke er svært at forestille sig det færdige skib. Det giver en helt ny forståelse af gravhøjen, og hvor stor og bekostelig en begravelse Ladbyhøvdingen fik i sit skib.

Læs mere om rekonstruktionen af Ladbyskibet.

Fotograf: Emil Andresen. 

Drenge
Det sker på museet

Foredrag, aktiviteter, udstillinger, rundvisninger og meget mere. 

Se kalender her

Nyheder

Ny landskabsudstilling om vikingernes skibe
7. januar 2020
Vikingemuseet Ladby

Landskabet omkring Ladbyhøjen er medspiller i ny udstilling på Vikingemuseet om udviklingen indenfor skibsbyggeri i vikingetiden.

Arkæologisk adventskalender
18. november 2019
Vikingemuseet Ladby

Årets arkæologiske adventskalender præsenterer nye fantastiske detektorfund fundet i det forgangne år af dygtige detektorfolk.

Ny flot bog om vikingetiden
16. oktober 2019

Arkæolog Jeanette Varberg fortæller på 576 sider historien om vikingerne. Find bogen i museumsbutikken.

Spøgelsesskibet finalist til Den Fynske Kulturpris
15. oktober 2019

Vikingeskibet af lys og vand i Munkebo er blandt de fem finalister til Den Fynske Kulturpris.