Havhingsten får nagler fra Ladby

10. april 2014 | Vikingemuseet Ladby

Smedene på Vikingemuseet Ladby har ekstra travlt op til påske. Ikke nok med at de i den kommende weekend skal fremstille jern helt fra bunden af myremalm, de har også fået en særligt betroet opgave fra Vikingeskibsmuseet i Roskilde. Her er der nemlig brug for godt og vel 200 nagler og spiger til Havhingsten af Glendalough, som helst skal være klar til at blive søsat nu på lørdag (12. april). Så nu er de sidste nagler og spiger sendt af sted med ekspresfragt efter at være smedet færdige i den lille smedje på byggepladsen ved Vikingemuseet Ladby.

Nagler til verdens største rekonstruktion af et vikingeskib

Havhingsten er verdens hidtil største rekonstruktion af et vikingeskib - og også det mest berømte af slagsen - og efter at have tilbagelagt mange sømil, er dele af skibet blevet slidt og har fået nogle småskader. Derfor skal Havhingsten gennem en større reparation som led i Vikingeskibsmuseets planer om at få det på langtur igen.

Kvalitetsstempel at være leverandør til Havhingsten

Det er Søren Nielsen, chef for Maritime håndværk, rekonstruktion og publikumsformidling på Vikingeskibsmuseet i Roskilde, der har afgivet bestillingen på de mange nagler og spiger hos smedene i Ladby. Søren Nielsen er også med i Vikingemuseet Ladbys styregruppe til byggeriet af det nye Ladbyskib, og bestillingen er en konsekvens af det tætte og gode samarbejde mellem de to vikingemuseer. For smedene i Ladby er det en stor ære at blive leverandør til Havhingsten - og en kvalitetsstempling af deres arbejde.

Hjælp til skoletid i hjemmet
16. marts 2020

Er hele familien hjemme på grund af lukkede skoler? Så kommer Vikingemuseet Ladby med hjælp!

Museet holder lukket
12. marts 2020

Vikingemuseet Ladby er lukket for publikum til og med 13. april, og alle arrangementer i perioden er aflyst.

Vikingerne gik under jorden for at arbejde
24. februar 2020

To grubehuse på vej på Vikingemuseet Ladby.

Gravpladsområdet omkring Ladby-gravhøjen undersøges
5. februar 2020

I lørdags blev første etape af en planlagt undersøgelse af området omkring Ladbygraven gennemført. Nu venter yderligere undersøgelser for at museet kan få overblik Ladbygravens kontekst.