Havhingsten får nagler fra Ladby

10. april 2014 | Vikingemuseet Ladby

Smedene på Vikingemuseet Ladby har ekstra travlt op til påske. Ikke nok med at de i den kommende weekend skal fremstille jern helt fra bunden af myremalm, de har også fået en særligt betroet opgave fra Vikingeskibsmuseet i Roskilde. Her er der nemlig brug for godt og vel 200 nagler og spiger til Havhingsten af Glendalough, som helst skal være klar til at blive søsat nu på lørdag (12. april). Så nu er de sidste nagler og spiger sendt af sted med ekspresfragt efter at være smedet færdige i den lille smedje på byggepladsen ved Vikingemuseet Ladby.

Nagler til verdens største rekonstruktion af et vikingeskib

Havhingsten er verdens hidtil største rekonstruktion af et vikingeskib - og også det mest berømte af slagsen - og efter at have tilbagelagt mange sømil, er dele af skibet blevet slidt og har fået nogle småskader. Derfor skal Havhingsten gennem en større reparation som led i Vikingeskibsmuseets planer om at få det på langtur igen.

Kvalitetsstempel at være leverandør til Havhingsten

Det er Søren Nielsen, chef for Maritime håndværk, rekonstruktion og publikumsformidling på Vikingeskibsmuseet i Roskilde, der har afgivet bestillingen på de mange nagler og spiger hos smedene i Ladby. Søren Nielsen er også med i Vikingemuseet Ladbys styregruppe til byggeriet af det nye Ladbyskib, og bestillingen er en konsekvens af det tætte og gode samarbejde mellem de to vikingemuseer. For smedene i Ladby er det en stor ære at blive leverandør til Havhingsten - og en kvalitetsstempling af deres arbejde.

Lad dine sanser blive udfordret
9. april 2019

Hvad er der i spanden?

Bronzealderfund ved Ullerslev
15. marts 2019
Landskab & Arkæologi

Spektakulære detektorfund af genstande fra bronzealderen tegner konturerne af et helligt landskab ved Ullerslev.

Hal er endnu ældre end først antaget
1. marts 2019

Hvad vi troede var en stor vikingehal på Munkebo Bakke har vist sig at være Fyns største bygning fra yngre germansk jernalder.