Ladbydragen - ny klatredrage i Ladby

12. juni 2013 | Vikingemuseet Ladby

En 8 meter lang egetræsdrage vil fremover modtage gæsterne bag museumsbygningen i Ladby. Selv om dragen ser lidt bidsk ud, er den hel klart til sjov og leg. Dragen er en del af de nye aktivitetsmuligheder som museet har planlagt, og i den forbindelse er der også opsat 4 vippedyr udformet som heste og hunde på arealet omkring gravhøjen. Dette er naturligvis med tanke på de heste og hunde, der er fundet i skibsgraven, og vippedyrene skulle gerne være med at knytte leg, formidling og historie sammen.

Den flotte klatredrage tager naturligvis udgangspunkt i nordisk mytologi, hvor dragen var et væsen af stor betydning. Således lå dragen Nidhug under jorden og gnavede i verdenstræet Yggdrasils rødder, og når vikingerne døde uden for kamp, skulle de forbi Nidhug for at komme til dødsriget. Vikingeskibet fra Ladby havde formentlig også en drage til at pryde stævnen, det påviser de karakteristiske nakkekrøller som man stadig kan se i skibsgraven ihvertfald.

Klatredragen er udskåret af Allan Bo Jensen, der kalder sig en ægte træmand. Han har i mange år arbejdet med pleje og træfældning af store træer, men det kreative har altid været en drivkraft, hvilket er kommet til udtryk i mange spændende figurer, skulpturer og aktivitetsredskaber til legepladser. Figurerne bliver skåret ud med motorsav af de tonstunge stammer, og det er klart, at det kræver mange års øvelse at fremtylle en så flot drage, som nu værner om stien til gravhøjen i Ladby.

Projektet er blevet muligt takket være støtte fra Museumsforeningen for Kerteminde og omegn.

Ny flot bog om vikingetiden
16. oktober 2019

Nyhed i museumsbutikken

Spøgelsesskib er finalist til Den Fynske Kulturpris
15. oktober 2019

Spøgelseskibet er blandt de fem finalister til Den Fynske Kulturpris

Sværdslag og øksehug på Vikingemuseet
12. september 2019

Nyt vikingeevent på Fyn: Vikingemuseet Ladby har inviteret danske vikingekrigere på træningslejr. Til glæde for såvel krigere som publikum.

Titusindvis af detektorfund skaber unik viden
7. august 2019
Landskab & Arkæologi

Med et overblik over 26.000 detektorfund skaber ny rapport et bagtæppe for at forstå blandt andet placeringen af Ladby-graven.