Ladbyskibets indre skelet skabes

16. december 2013 | Vikingemuseet Ladby

Vintermørket har sænket sig  over Ladby. Der arbejdes dog stadig flittigt på at bygge skib.

Sjette bordgang ud af otte er nu påmonteret og tilrettet. Nu skal der den kommende tid arbejdes på det indre skelet. Det betyder, at der skal monteres biter, sneller og 32 biteknæ, før der kan påsættes næste bordgang. Allerede nu er udvælgelsen af det asketræ, som ottende bordgang skal laves af, gået i gang. Både for og agter skal der desuden laves nogle fælles opsamlingsbord.

I løbet af sommeren blev dragehovedet færdigudskåret. Det har nu fået jernkrøller og mangler kun bemaling.

Lad dine sanser blive udfordret
9. april 2019

Hvad er der i spanden?

Bronzealderfund ved Ullerslev
15. marts 2019
Landskab & Arkæologi

Spektakulære detektorfund af genstande fra bronzealderen tegner konturerne af et helligt landskab ved Ullerslev.

Hal er endnu ældre end først antaget
1. marts 2019

Hvad vi troede var en stor vikingehal på Munkebo Bakke har vist sig at være Fyns største bygning fra yngre germansk jernalder.