Ladbyskibets indre skelet skabes

16. december 2013 | Vikingemuseet Ladby

Vintermørket har sænket sig  over Ladby. Der arbejdes dog stadig flittigt på at bygge skib.

Sjette bordgang ud af otte er nu påmonteret og tilrettet. Nu skal der den kommende tid arbejdes på det indre skelet. Det betyder, at der skal monteres biter, sneller og 32 biteknæ, før der kan påsættes næste bordgang. Allerede nu er udvælgelsen af det asketræ, som ottende bordgang skal laves af, gået i gang. Både for og agter skal der desuden laves nogle fælles opsamlingsbord.

I løbet af sommeren blev dragehovedet færdigudskåret. Det har nu fået jernkrøller og mangler kun bemaling.

Kender du dine guder og jætter?
4. december 2018

Følg vores facebook-julekalender og lær de mange guder og jætter fra den nordiske mytologi at kende.

Tæt på 12.000 så spøgelsesskibet
24. oktober 2018

Ladbydragens søster i form af et tågeskib skabt af vand og lys har i løbet af seks uger trukket tæt på 12.000 mennesker til Munkebo.

Velbesøgt vikingeskib af lys og vand
14. september 2018

I hundredvis valfarter nysgerrige hver aften til Munkebo for at se Ladbyskibets "spøgelse" af lys og vand.