Nyt rekordår for Vikingemuseet Ladby

05. januar 2015 | Vikingemuseet Ladby

Vikingemuseet2013

2014 er slut, og det er tid til at gøre status over et helt fantastisk museumsår på Vikingemuseet Ladby.

I 2014 besøgte godt og vel 29.600 gæster museet mod 22.750 sidste år svarende til en fremgang på ca. 30 procent. Fremgangen ses i alle besøgskategorier: Flere udlændinge, flere grupper, flere børn og flere betalende gæster, hvilket er med til at cementere, at Vikingemuseet er et museum for alle.

Der er formodentlig en lang række faktorer, som tilsammen kan forklare de positive tal:
- Flere aktiviteter – især takket være museets ca. 80 frivillige, der bygger skib, syr tapet, viser rundt og går med metaldetektor.
- Større lokal forankring – ligeledes især takket være de mange frivillige.
- Bedre markedsføring.
- Flere presseomtaler.
- Det brune skilt ved motorvejen.
- En stadig stigende interesse for vikingetiden.

Alle måneder i 2014 viste en fremgang i forhold til 2013, så fremgangen er fordelt over hele året. Det er fjerde år i træk, at museet sætter besøgsrekord i nyere tid. Derfor er der ekstra grund til at glæde sig over, at byrådet i Kerteminde lige før jul vedtog en lokalplan, der skal sikre en større udvidelse af museet, hvilket betyder endnu bedre formidlingsmæssige rammer for museets gæster fremover.

Kender du dine guder og jætter?
4. december 2018

Følg vores facebook-julekalender og lær de mange guder og jætter fra den nordiske mytologi at kende.

Tæt på 12.000 så spøgelsesskibet
24. oktober 2018

Ladbydragens søster i form af et tågeskib skabt af vand og lys har i løbet af seks uger trukket tæt på 12.000 mennesker til Munkebo.

Velbesøgt vikingeskib af lys og vand
14. september 2018

I hundredvis valfarter nysgerrige hver aften til Munkebo for at se Ladbyskibets "spøgelse" af lys og vand.