Nyt til samlingen: museumsbilletter fra 1938

18. december 2013 | Vikingemuseet Ladby

De fleste smider sådan noget væk. Men Bendt Johansen fra Ullerslev og hans bedstefar har gemt to billetter til Ladbyskibet fra 1938. Og det bliver værdsat på Vikingemuseet Ladby.

"Vi har ikke i forvejen eksemplarer af den billettype, så sådan en julegave er vi meget glade for", siger afdelingsleder Mette Ladegaard Thøgersen, "Også Ladbyskibets nyere historie hører nemlig til vores genstandsfelt. Hvis der skulle være andre, som ligger inde med billetter, foldere, postkort, fotos eller andet med relation til Ladbyskibet, hører vi meget gerne fra jer".

De to billetter er udstedt i sommeren 1938 - året efter af Ladbyskibet blev indviet. Dengang kostede entréen 50 øre, men så måtte man også betale en separat parkeringsbillet på 30 øre.

Udover de to billetter har Bendt Johansen også givet museet et eksemplar af publikationen "Kortfattet forklaring til Ladbyskibet", der blev skrevet af skibets finder, apoteker Poul Helweg Mikkelsen, i sommeren 1937.

Lad dine sanser blive udfordret
9. april 2019

Hvad er der i spanden?

Bronzealderfund ved Ullerslev
15. marts 2019
Landskab & Arkæologi

Spektakulære detektorfund af genstande fra bronzealderen tegner konturerne af et helligt landskab ved Ullerslev.

Hal er endnu ældre end først antaget
1. marts 2019

Hvad vi troede var en stor vikingehal på Munkebo Bakke har vist sig at være Fyns største bygning fra yngre germansk jernalder.