Nyt til samlingen: museumsbilletter fra 1938

18. december 2013 | Vikingemuseet Ladby

De fleste smider sådan noget væk. Men Bendt Johansen fra Ullerslev og hans bedstefar har gemt to billetter til Ladbyskibet fra 1938. Og det bliver værdsat på Vikingemuseet Ladby.

"Vi har ikke i forvejen eksemplarer af den billettype, så sådan en julegave er vi meget glade for", siger afdelingsleder Mette Ladegaard Thøgersen, "Også Ladbyskibets nyere historie hører nemlig til vores genstandsfelt. Hvis der skulle være andre, som ligger inde med billetter, foldere, postkort, fotos eller andet med relation til Ladbyskibet, hører vi meget gerne fra jer".

De to billetter er udstedt i sommeren 1938 - året efter af Ladbyskibet blev indviet. Dengang kostede entréen 50 øre, men så måtte man også betale en separat parkeringsbillet på 30 øre.

Udover de to billetter har Bendt Johansen også givet museet et eksemplar af publikationen "Kortfattet forklaring til Ladbyskibet", der blev skrevet af skibets finder, apoteker Poul Helweg Mikkelsen, i sommeren 1937.

Kender du dine guder og jætter?
4. december 2018

Følg vores facebook-julekalender og lær de mange guder og jætter fra den nordiske mytologi at kende.

Tæt på 12.000 så spøgelsesskibet
24. oktober 2018

Ladbydragens søster i form af et tågeskib skabt af vand og lys har i løbet af seks uger trukket tæt på 12.000 mennesker til Munkebo.

Velbesøgt vikingeskib af lys og vand
14. september 2018

I hundredvis valfarter nysgerrige hver aften til Munkebo for at se Ladbyskibets "spøgelse" af lys og vand.