Original Ladbyplakat tilbage på museet

03. oktober 2014 | Vikingemuseet Ladby

En originaludgave af Ladbyplakaten fra 1937 er nu langt om længe på vej "hjem" til Vikingemuseet Ladby.

Plakaten er tegnet af Arne Ungermann på foranledning af apoteker og amatørarkæolog Poul Helweg-Mikkelsen, der også havde et særdeles godt blik for markedsføring af Ladbyskibet.

Plakaterne blev hængt op på alle landets togstationer, og som det ses på plakaten, kunne man købe en dobbeltbillet til tog og museum. En sådan "pakkeløsning" var langt forud for sin tid.

Desuden var åbningstiderne dengang lange - fra kl.10 til 20 hver eneste dag! Og gæsterne strømmede til for at se Danmarks første vikingeskib. De første år besøgte over 40.000 gæster årligt "Verdens mærkværdigste Søfartsmuseum", som det i samtiden blev kaldt.

Plakaten med Ladbyskibet kan købes i kopi i museumsbutikken på Vikingemuseet Ladby (uden påskrift af åbningstid og billettilbud) til bare 25 kr.

Hjælp til skoletid i hjemmet
16. marts 2020

Er hele familien hjemme på grund af lukkede skoler? Så kommer Vikingemuseet Ladby med hjælp!

Museet holder lukket
12. marts 2020

Vikingemuseet Ladby er lukket for publikum til og med 13. april, og alle arrangementer i perioden er aflyst.

Vikingerne gik under jorden for at arbejde
24. februar 2020

To grubehuse på vej på Vikingemuseet Ladby.

Gravpladsområdet omkring Ladby-gravhøjen undersøges
5. februar 2020

I lørdags blev første etape af en planlagt undersøgelse af området omkring Ladbygraven gennemført. Nu venter yderligere undersøgelser for at museet kan få overblik Ladbygravens kontekst.