Original Ladbyplakat tilbage på museet

03. oktober 2014 | Vikingemuseet Ladby

En originaludgave af Ladbyplakaten fra 1937 er nu langt om længe på vej "hjem" til Vikingemuseet Ladby.

Plakaten er tegnet af Arne Ungermann på foranledning af apoteker og amatørarkæolog Poul Helweg-Mikkelsen, der også havde et særdeles godt blik for markedsføring af Ladbyskibet.

Plakaterne blev hængt op på alle landets togstationer, og som det ses på plakaten, kunne man købe en dobbeltbillet til tog og museum. En sådan "pakkeløsning" var langt forud for sin tid.

Desuden var åbningstiderne dengang lange - fra kl.10 til 20 hver eneste dag! Og gæsterne strømmede til for at se Danmarks første vikingeskib. De første år besøgte over 40.000 gæster årligt "Verdens mærkværdigste Søfartsmuseum", som det i samtiden blev kaldt.

Plakaten med Ladbyskibet kan købes i kopi i museumsbutikken på Vikingemuseet Ladby (uden påskrift af åbningstid og billettilbud) til bare 25 kr.

Titusindvis af detektorfund skaber unik viden
7. august 2019
Landskab & Arkæologi

Med et overblik over 26.000 detektorfund skaber ny rapport et bagtæppe for at forstå blandt andet placeringen af Ladby-graven.

Ladbydragen på sommertogt
12. juli 2019

For første gang sejler Ladbydragen denne sommer på et længere togt på de åbne farvande.

Er du vores nye formidlingsinspektør?
21. juni 2019

Jobopslag: Vikingemuseet Ladby søger ny formidlingsinspektør. Stillingen er på 37 timer ugentligt. Ansøgningsfrist 15. august.

Bronzealderfund ved Ullerslev
15. marts 2019
Landskab & Arkæologi

Spektakulære detektorfund af genstande fra bronzealderen tegner konturerne af et helligt landskab ved Ullerslev.