Original Ladbyplakat tilbage på museet

03. oktober 2014 | Vikingemuseet Ladby

En originaludgave af Ladbyplakaten fra 1937 er nu langt om længe på vej "hjem" til Vikingemuseet Ladby.

Plakaten er tegnet af Arne Ungermann på foranledning af apoteker og amatørarkæolog Poul Helweg-Mikkelsen, der også havde et særdeles godt blik for markedsføring af Ladbyskibet.

Plakaterne blev hængt op på alle landets togstationer, og som det ses på plakaten, kunne man købe en dobbeltbillet til tog og museum. En sådan "pakkeløsning" var langt forud for sin tid.

Desuden var åbningstiderne dengang lange - fra kl.10 til 20 hver eneste dag! Og gæsterne strømmede til for at se Danmarks første vikingeskib. De første år besøgte over 40.000 gæster årligt "Verdens mærkværdigste Søfartsmuseum", som det i samtiden blev kaldt.

Plakaten med Ladbyskibet kan købes i kopi i museumsbutikken på Vikingemuseet Ladby (uden påskrift af åbningstid og billettilbud) til bare 25 kr.

Arkæologisk adventskalender
18. november 2019

Årets arkæologiske adventskalender præsenterer nye fantastiske detektorfund fundet i det forgangne år af dygtige detektorfolk.

Ny flot bog om vikingetiden
16. oktober 2019

Arkæolog Jeanette Varberg fortæller på 576 sider historien om vikingerne. Find bogen i museumsbutikken.

Spøgelsesskibet finalist til Den Fynske Kulturpris
15. oktober 2019

Vikingeskibet af lys og vand i Munkebo er blandt de fem finalister til Den Fynske Kulturpris.

Sværdslag og øksehug på Vikingemuseet
12. september 2019

Nyt vikingeevent på Fyn: Vikingemuseet Ladby har inviteret danske vikingekrigere på træningslejr. Til glæde for såvel krigere som publikum.