Original Ladbyplakat tilbage på museet

03. oktober 2014 | Vikingemuseet Ladby

En originaludgave af Ladbyplakaten fra 1937 er nu langt om længe på vej "hjem" til Vikingemuseet Ladby.

Plakaten er tegnet af Arne Ungermann på foranledning af apoteker og amatørarkæolog Poul Helweg-Mikkelsen, der også havde et særdeles godt blik for markedsføring af Ladbyskibet.

Plakaterne blev hængt op på alle landets togstationer, og som det ses på plakaten, kunne man købe en dobbeltbillet til tog og museum. En sådan "pakkeløsning" var langt forud for sin tid.

Desuden var åbningstiderne dengang lange - fra kl.10 til 20 hver eneste dag! Og gæsterne strømmede til for at se Danmarks første vikingeskib. De første år besøgte over 40.000 gæster årligt "Verdens mærkværdigste Søfartsmuseum", som det i samtiden blev kaldt.

Plakaten med Ladbyskibet kan købes i kopi i museumsbutikken på Vikingemuseet Ladby (uden påskrift af åbningstid og billettilbud) til bare 25 kr.

Kender du dine guder og jætter?
4. december 2018

Følg vores facebook-julekalender og lær de mange guder og jætter fra den nordiske mytologi at kende.

Tæt på 12.000 så spøgelsesskibet
24. oktober 2018

Ladbydragens søster i form af et tågeskib skabt af vand og lys har i løbet af seks uger trukket tæt på 12.000 mennesker til Munkebo.

Velbesøgt vikingeskib af lys og vand
14. september 2018

I hundredvis valfarter nysgerrige hver aften til Munkebo for at se Ladbyskibets "spøgelse" af lys og vand.